vrijdag 27 augustus 2010

Pof-fer-tjes

Van de week belde Ron op van zijn werk. Peet, weet je waar ik zoooooo'n trek in heb in ene? Nou vertel? Poffertjes! Hebbie niet nog een pak poffertjes mix staan?
Nee natuurlijk heb ik niet een pak met poffertjes mix staan hier in de kast. Hoe zou ik daar nou aan moeten komen? Maar ik kijk wel op internet wat er allemaal in gaat en wie weet lukt het me om dat zelf in elkaar te ritselen.
Dus ik op poffertjes onderzoek uit. En het internet staat er vol van, dat was al snel duidelijk. En op zich stelt het hele recept ook geen bal voor. Oke ik had geen officieel boekweit meel, weet ook niet of ze dat uberhaupt hier ergens verkopen. Maar dat kon ik ook vervangen met het granen meel wat ik nog had staan, voor het brood bakken. Daarna zakje gist er in, eitje en melk erbij en even laten rijzen. En klaar is uw poffertjes mix.En zo stond ik dus poffertjes te kokkerellen. Was eigenlijk al weer vergeten wat een werk dat ook al weer is. Hoe makkelijk zijn dan pannekoeken niet? Ben je lekker snel mee klaar ;-)
Maar..... Ron's poffertjes trek is inmiddels geblust, want toen hij thuis kwam wachtte er een heuse poffertjes berg op hem.Moet zeggen dat ik er ook heerlijk van gesmikkeld heb hoor. Het was volgens mij al jaren terug dat ik poffertjes gemaakt heb.

Verder niet zo heel veel gebeurd van de week. Er was voor ons doen aardig wat regen van de week hier. En ein-de-lijk, komt de temperatuur 's nachts onder de 20 graden. Daar kan ik altijd zo van genieten na zo'n warme periode. Even 's morgens een frisse neus is wel zo lekker.

Verder heb ik de kale stukken in het gras in de voortuin bij gezaaid. Dat klinkt makkelijk, maar is het niet hoor. De grond is hier toch wat anders dan in NL. Maar vanwege die regen nu iets beter doorkoombaar. De grond kan je nu een beetje omwoelen, dat gaat in ieder geval een heel stuk beter dan dat het in geen weken meer geregend heeft. Resultaat na 1,5 uur woelen in de grond, mooie donkere stukjes aarde klei naar boven met witte zaad spikkeltjes er in. En.... vier blaren op mijn handen, van dat tuin klauw/woel ding. Nu maar hopen dat het gras een beetje groeit, ander is het werk voor niks geweest....

Verder kreeg ik van de week een vraagje of ik voor een bedrijf foto's willen maken van 1 van hun producten. Leuk!!!! Hartstikke leuk om te doen. Dus bewapend met mijn lampen, achtergrond en camera heb ik de foto's gemaakt. Gisteren was ik er mee klaar en vind het toch wel zo leuk waar al die foto opdrachten me naar toe brengen. Morgen en a.s. donderdag heb ik ook een foto sessie hier en in Raleigh voor foto's van een familie en maandag weer een homecoming. Leuk, leuk, leuk!

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Jemig wat zien die er LEKKER uit!
Beetje poedersuiker en wat roomboter, HEERLIJK!!!!
groetjes vanuit een regenachtig Sint Maartensbrug.
Ronny

Anna zei

Ziet er prima uit,wat wordt die Ron toch verwend.
En wat leuk van die foto shooting.

B. zei

jaaaa lekker! poffertjes, nou die ga ik ook maar weer eens maken! :-))

www.ine1149.web-log.nl zei

Zooo, die poffertjes zien er goed uit!
Wat leuk toch dat je steeds meet foto-opdrachten krijgt, wel een bewijs dat je ontzettend goed bent!

www.vandijkjes.punt.nl zei

Een beetje creatief met internet en je kan veel recepten vinden. Poffertjes mix vind je niet hier de schappen. Ziet er heerlijk uit en je hebt er hier ook 1 op het idee gebracht. o ja mam kan jij die niet maken..?

gr petra

Anja zei

Ohhh, ik krijg ook zin in poffertjes, ze zien er goed uit!
Veel plezier tijdens al je foto shootings.