dinsdag 9 november 2010

23 naar 2 en weer terug

Het was hier nog steeds zo lekker aan het nazomeren. Heerlijke temperaturen van rond de 20/25 graden. Tot afgelopen weekend….. Toen was het ineens 2 graden! Van 23 graden overdag naar 2? Zo maar in ene? Zonder waarschuwing of wat. Mijn lichaam was in algehele shock.

En ik ben dan ook als een speer mijn winterjas uit het vet gaan halen. Allemachies. Dit was niet leuk meer. De 2 graden voelde als Syberisch koud gewoon. En tijdens het even lekker met de hondjes wandelen snakte ik dit weekend naar een paar handschoenen. Handschoenen!! Met 2 graden handschoenen aan? Wat een watje niet? Het is dus duidelijk dat mijn NL bloed toch wel wat verwarmd (lees verwend) is geraakt aan de Carolina temperaturen. Getverdemme, ik was er echt een beetje van slag van.

Hoezo herfst? Laten we dat maar overslaan, we gaan gewoon gelijk naar winter, moeten de plaatselijke weergoden gedacht hebben. Dat doet de verkoop van winterjassen vast weer goed. En trouwens over winterjassen gesproken. Vorige week was ik tijdens een shop uitje daar namelijk naar op zoek gegaan. Mooi dat ik niet geslaagd was. Vond het wel jammer, maar dacht toen nog, ach winter… Hier valt dat allemaal wel mee en we hebben nog tot januari.

Nou mooi niet, het was tot volgende week. En nu moest ik gewoon mijn oude winterjas aan, waarvan de rits een eigen leven is gaan leiden. Soms wil ie dicht en soms niet. En dat is nou net wat je niet echt wilt hebben bij een winterjas. Dus hij was genomineerd om in een grote grijze zak te verdwijnen. Ware het niet dat ik dus niet geslaagd was en ik het er gewoon mee zal moeten doen.

Tjsonge jonge, het is toch wat, gewoon winter in 1 dag tijd…. Ik heb er het hele weekend over lopen brommen. Kon het nou niet een beetje geleidelijker gaan? Sokken moesten uit laden worden getrokken, dichte schoenen of erger nog laarzen….. Moet ik echt laarzen aan? Ik had het zaterdag nog geprobeerd met dichte schoenen, maar laarzen waren echt de betere optie geweest. Jeetje, ik moest er helemaal weer inkomen. En eigenlijk wilde ik dat helemaal niet. Die plus/minus 20 graden waren nou net zo lekker geweest.

En toen werd het maandag…. En maandag scheen het zonnetje weer en zelfs zo hard en als vanouds, dat het gewoon weer de 20 aantikte op de tellers. Heerlijk! Ik was weer blij. Dit is wat ik zo lekker vind, deze temperatuur. Niet de snikkie hete zomer, niet de koude winter, maar alles wat daar tussen in zit. Heerlijk…. Maarja… dat moet je dan wel weten. Want zo zat ik gisteren dan in de auto nog te puffen met die dikke winterjas aan.

Precies, ik had niet op de thermometer gekeken toen ik even weg ging ‘s middags om boodschapjes te halen. En ik had spontaan de winter outfit aangedaan, net als de twee dagen er voor. Sjaaltje, winterjas en laarzen. Complete set zeg maar. En ik kan je vertellen, dat die complete set in de auto al rijdende er voor zorgt dat je het gevoel hebt in een sauna te zitten. Geen pretje. En al heel snel verdween die dikke jas en sjaal dan ook op de achterbank. Het is ook niet bij te houden hier. Wat een verschil zo in een daagje tijd.

Maar heel eerlijk gezegd hoop ik dat het wintersetje nog een tijdje zeg maar op de achterbank kan blijven. Want het voelde weer zo lekker. De laarzen zijn, eenmaal thuis, daarom dan ook weer achter in de kast gezet. Wil er gewoon niet aan! En dan werkt die optie het beste, gewoon uit het zicht zetten en proberen niet aan te denken ;-)

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

B. zei

Jemig! Wat erg zo'n extreme omschakeling, en dan je winterspullen niet klaar hebben liggen. En niet kunnen slagen voor een winterjas, ik heb ook altijd problemen met het vinden wat een goede winterjas.

Marchiena zei

Hahaha, zo te lezen was je echt van slag, het is dan ook een aardig temperatuur verschil. Ik zou toch maar je winterset bij de hand houden , je weet maar nooit;)

Hilde zei

Jeetje, het weer lijkt een jojo bij jullie! Ook in St Louis kon het van de ene dag op de ander winter worden...

Hier gaan we toch stilaan naar de winter toe. We hebben nog mooie dagen, maar het worden er minder en minder... Spijtig. Anderzijds, kunnen we dan weer gaan skien!!

Elk nadeel heb zijn voordeel!

Groetjes,

www.ine1149.web-log.nl zei

Ach... arme ziel, zo koud en dan geen lekkere dikke winterjas! Gelukkig dat het weer zo snel opwarmde.

www.vandijkjes.punt.nl zei

Hier was 15 graden voorspelt met wat regen. En wat kregen we? 10 cm sneeuw en -1.. Ook hier was iedereen van slag. En niet zo;n beetje..Geen hond had sneeuw voorspelt en dan krijg je gelijk een leuk laagje.

Succes met een winterjas zoeken..

gr petra

Anja zei

Jeetje, wat een huppelende temperaturen daar bij jullie.
Hier kan de winterjas op dit moment niet op de achterbank laat staan achter in de kast.

Marjon zei

Oh wat lastig als de temperatuur zo extreem schommelt. Toch maar snel op zoek naar een goede winterjas, je weet nooit wanneer die kou weer terugkomt. Ik doe trouwens bij twaalf graden al handschoenen aan, ik ben een enorme koukleum

Car zei

Mocht je een winterjas vinden ik zoek er ook nog een :)
Die van mij ligt nog in Nl, dacht hem in nov toen ik nog het voornemen had om even een weekje terug te gaan wel mee te nemen.
Na twee koude nachten is het hier gelukkig weet te doen zonder jas enne mijn bloed is nog koud dat scheelt ook

Kristel Holsbeek zei

Wel heel grappig maar ik denk dat ik het ook niet zo leuk zou vinden...