zondag 21 november 2010

Ben er nog...

Was alleen een beetje druk. Van het vakantie huisje had ik ook foto's genomen voor Alison, zodat zij dat kunnen gebruiken voor het verhuren van het huis. En op maandag had ik een afspraak om foto's te maken bij mensen die hun huis gaan verkopen hier vlak bij. En dat foto's maken is zo gebeurd, maar daarna komt eigenlijk het meeste werk, het bewerken en uitzoeken. Maar dat is weer gelukt en beiden zijn blij met de foto's.

Donderdag was er de Bearded Collie honden show en op die show zou ik foto's gaan maken van hondjes voor kerst kaarten. Een gedeelte van de opbrengst zou gaan naar het herplaatsings fonds van onze Bearded Collie club. Nou is in Nederland zo'n speciale rasshow van 1 ras tegelijk. Maar in Amerika doen ze dat combineren met andere rassen en ook nog eens verschillende kennel clubs bij elkaar. Wat resulteert in vier dagen achter elkaar show.

Nou vond ik 1 daagje foto's maken wel genoeg eigenlijk om zo eens te proberen. En zo gingen we op donderdag al heel vroeg naar Concord, wat toch nog zo'n 2,5 uur bij ons vandaan is. De weg ernaar toe gaat dwars door Noord Carolina heen en het is hier herfst! Heel mooi herfst!

Photobucket

We reden dus langs een groot meer tussen wat heuvels en daar kwam zo mooi een mist vanaf. Prachtig om te zien!

Photobucket

Photobucket

Was echt een beetje misterieus zo. (en ook bere vroeg, hahaha)

Photobucket

Daarna weer door gereden en rond 8 uur waren we bij de hal waar de tentoonstelling was. We kunnen wel stellen dat de organisatie van kraampjes en zo eigenlijk geen organisatie was. Maarja, ik mocht dus mijn eigen plekje uitzoeken en na wat gedoe had ik dan toch een plekje waar ik kon staan.

Al met al had ik nog heel wat pullen zo bij me. De lichten, de achtergrond, de tafel, kleedje voor over de tafel, laptop om de foto's te downloaden en nog een hele riedel. Afijn toen de spulletjes uitgestald en wachten... Er waren absoluut niet zo veel mensen. In ieder geval niet veel mensen die kraampjes kijken. Er waren ook agility wedstrijden en het was duidelijk dat zijn geen shoppers. Of foto lievende mensen zeg maar. Dus het schoot niet echt op.

Als eerste kwam er een mevrouw met drie Shelties. Echt scheetjes! 1 was er 7 maanden en 1 14 jaar, de derde zat er ergens tussen in. En ze luisterden alle drie super goed! Dat was nog eens leuk foto's maken zo.

Photobucket
Het eindresultaat de kerstkaart van ze.

Daarna was er een vrouw met Beardies die van te voren al gemaild had dat ze graag foto's wilde hebben van haar jongste Beardie. Dus die wilde wel als eerste Beardie.En zo zag dat er van iets verder af uit.Het was nog een jong hondje, die alles wilde behalve stil zitten ;-) Maar hebben het toch voor elkaar gekregen. Daarna kwam er een mevrouw met een terrier. Leuk beestje! Lekker brutaal en die had er echt zin in. Vond alle aandacht geweldig!

Photobucket

Daarna volgden er twee reuze grote poedels en een Australian Cattle dog. Moet zeggen dat die laatste er niet zo heel vriendelijk uit zag. Maar het bleek wel een lieverd te zijn. Al wilde hij liever van de tafel af dan er op. Hij had wel super lieve oogjes in ieder geval.

Photobucket

Om 1 uur begon dan de Bearded Collie show en hebben we daar nog even kunnen kijken.

Photobucket

Photobucket

De keurmeester (es) had het er maar moeilijk mee. Zoveel mooie Beardietjes op een rij.

Photobucket

Ron had trouwens ook een taak. Hij mocht passen op 1 van de Beardies van een deelneemster. Was wel grappig want deze Beardie komt dus uit Frankrijk en is maar tijdelijk in Amerika. Was echt een lief (en mooi) schatje.

Photobucket

Uiteindelijk maakte de keurmeester dan toch haar keuze.

Photobucket

En daarna waren er ineens een aantal Beardie mensen die wel op de foto wilden. En had ik het ineens gewoon druk! Maar leuk! Beardies zijn al leuk, maar helemaal zo mooi geborsteld net van de show.

Photobucket

Photobucket

En van die foto's heb ik dus de afgelopen dagen kerst kaarten geknutseld. Had van de week trouwens ook een shopping cart toegevoegd aan mijn website en nu kunnen de show mensen dus zo prints en kerstkaartjes kopen vanaf mijn website. Echt.... ik sta soms zelf verbaasd wat ik allemaal niet in elkaar kan knutselen ;-) Voor de liefhebbers, hier is de link naar de foto's en kaarten winkel van EPG!

En zo staan o.a. deze kaarten nu klaar voor de baasjes..... Grappig he, met al die petjes!

Photobucket

Maar mijn favoriet is deze....

Photobucket

Zo mooi! We hadden net de zak met snoepjes open getrokken om zijn aandacht er bij te houden. En dat werkte maar al te goed. Die had een goede neus!!

Al met al een hoop werk geweest, maar toch wel weer een ervaring (en nu dan ook een winkelmandje) rijker ;-)

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een practige foto's. Het lijkt net alsof ze op je staan te wachten tot je langs komt rijden. De kerstkaarten zijn heeel erg leuk. Zoals je zegt de laatste is zeker favoriet

Groetjes
Marion

Anoniem zei

Wauwwwww wat een super mooie foto's!!! Echt super gaaf!!! Wat een geweldige kerstkaarten krijgen die mensen!!!
Kan je niet naar de Winner komen volgende week? :-) :-)

Gr Rianne

marijke zei

Wow, wat een ondernemingszin! Goed voor jou dat je van je hobby een stukje je beroep kan maken. En die kerstkaarten zijn super!

Anoniem zei

Superrrr!!! wat een leuk idee, heb je van Stacey&Conner ook zo'n kerstkaart...of kunnen zij niet stil zitten..;-)
He Petra, misschien heb je wel n leuk idee voor Norah & Isa...
gr Jackie

Guus zei

Prachtige foto's Petra. Gaat de goede kant op met je business.

Bianca zei

haha, die is echt SUPER, gave foto's weer hoor !

B. zei

Wat zijn die beardies toch fotogeniek:-)

Anja zei

Wat een mooie kerstkaarten. De laatste is ook mijn favoriet, erg grappig.

Kristel Holsbeek zei

Prachtige foto's!!!
Hihi die laatste is geweldig met zijn tong;-)
Veel succes met de verkoop!

www.ine1149.web-log.nl zei

Ohhh, ik zit helemaal te likkebaarden, wát een schitterende foto's en wát zijn die kerstkaarten prachtig. Daar zul je best veel succes mee hebben.

Anoniem zei

Jeetje Peet, je hebt het zo goed gedaan! Geweldig en ik heb echt bewondering voor je aanpak van dingen, super! Je foto`s zijn buitengewoon mooi en ik ga nu gauw kijken naar je site!

Groetjes Mariet

Aïda zei

Jeetje, sommige van die kaarten kun je gewoon bij Hallmark aanbieden zo leuk zijn die!

Natasja zei

Ik ben weer onder de indruk van je foto's, Petra! Vooral die van de zonsondergang. Prachtig! Je kerstkaarten zijn ook erg mooi geworden. Die 'do I smell Christmas cookies'...helemaal geweldig!

Car zei

Fantastische foto's, wat een sfeertje.

Elke zei

Oh, wat een leuk initiatief van je! En het eindresultaat is prachtig!