zaterdag 29 januari 2005

Eikieja

Sinds dat de verhuizer ons vertelde dat er tegenwoordig veel mensen verhuizen naar het land van Eikieja, hebben wij er een nieuw woordbij, waar wij elke keer als we het zeggen om moeten lachen. We kwamen er namelijk pas 's avonds achter wat hij nou eigenlijk bedoelde.
Hij bedoelde dus Noorwegen. Het land van volgens de Nederlandse spelling Iekeeja, oftewel Ikea.
Nou vanmorgen zijn wij ook naar de Eikieja geweest en hebben we toch leuke spulletjes en snuisterijen kunnen vinden...... Overigens ook nog wat leuks uit de Plundra. Jaaaaaa, wat bedoeld ze daar nou weer mee? Het was dus Plundra bij "Eikieja". Uitverkoop dus ;-) Gelukkig waren we vroeg want tijdens de uitverkoop kan het behoorlijk druk zijn. Maar wij waren lekker vroeg. Heb een heel mooi schilderij met een grote roos gekocht. Die was dus wel in de uitverkoop. Vond ik altijd al mooi maar nu was Ron er ook aan toe, zeg maar ;-) Ron moet soms een beetje aan mijn smaak wennen. En dat kwam uiteindelijk goed uit, want "de roos" was mooi in de "Plundra" nu!!
Verder veel leuke opberg dingetjes en een mooie lamp kunnen vinden. Want wat wij hebben kunnen onthouden was de smaak van de doorsnee Amerikaanse verlichtingsafdeling niet zo als wij die hier kennen. En pas las ik er ook weer over op een Amerika forum. Nu is het zo dat lampen met een trafo niet mee kunnen, vanwege het andere voltage in de US. Maar gewone lampen kun je dus wel meenemen. Dus hebben we een leuke lamp gekocht. Ook hebben we een mooie lijstjes gekocht voor foto's die we echt een speciaal plekje willen geven. Wel vreemd nu al spulletjes te kopen voor ons nieuwe stekkie. Terwijl we eigenlijk nog niet weten hoe dat er uit gaat zien. Al moet ik zeggen dat ik ook wel geniet van die voorpret.

Groetjes Petra


http://www.beardie.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hai,

Volgende keer kun je waarschijnlijk gewoon naar de SALE bij IKEA usa ipv plundra, haha

Geniet lekker van al die voorpret!

groetjes Mariet

Petra zei

Ja wie weet Mariet!! Dan is het zeker Eikieja op zijn Amerikaans ;-)
Kwam er trouwens ook achter dat Eikieja of Iekeeja helemaal niet uit Noorwegen komt maar uit Zweden...... Oopsssss.
Groetjes Petra