maandag 11 augustus 2008

"Hummmmmmm-"

"mingbirdsssssss" ofte wel kolibrietjes!

Photobucket

Gistermiddag heb ik met de camera op de loer gelegen voor een kiekje van de hummingbird. We hebben de nektarfeeder voor het raam in de woonkamer hangen en zo kon ik vanaf de bank stiekum fotootjes maken.
Hummingbirds zijn hele kleine en vooral erg beweeglijke ienieminie vogeltjes dus zelf vanaf de bank nog niet makkelijk te fotograferen. Had zaterdag de feeders weer gevuld en ze hadden duidelijk trek. Op een gegeven moment zaten er zelfs drie te gelijk. Natuulijk lukte het niet om die foto goed te krijgen, want er vliegt er altijd net eentje uit het beeld.

Photobucket

Wel gingen ze nu ook op het randje zitten en op hun gemakje de nektar op drinken. Zo'n leuk gezicht.

Photobucket

Als ze eenmaal zitten kan je goed de veertjes zien. Ze zijn een beetje blauw groen achtig. Vindt het zulke leuke vogeltjes. De eerste keer dacht ik dat het een soort van Libelle was. Ze maken ook een hard brom geluid met hun vleugels. En kunnen gewoon stil in de lucht hangen als een klein helicoptertje. Natuurlijk bij elkaar toch weer veel foto's gemaakt, dus heb ze in een slide show gedaan.



En.... ook nog bewegend materiaal voor de echt liefhebbers ;-)



Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een geweldige foto`s! Je hebt ze er super goed opgekregen zeg..Ik vind het ook van die typische vogeltjes, veel mooier dan die Kauwen en dikke Duiven die bij ons (in Noordwelle)momenteel de boventoon voeren :-(

Anoniem zei

Nou weet ik waar aan jij je ogen hebt getraint.

Ze zijn super om te zien.

Erna

Anoniem zei

Wat een schitterend gezicht zeg, en dat voor je eigen raam. Ik heb echt zitten genieten van je foto's en filmpje. Ik vind de Amirikaanse naam wel heel goed gekozen voor de Kolibrie.

Groetjes,
Marchiena

Miranda zei

Zo schattig en klein. En deze week kregen we een jonkje in beeld. Nog kleiner dan klein. Maar hier worden ze hummingbirds genoemd.
Ook het geluid dat erbij is bij sommige echt "hard".Of er een zwerm bijen langs komt.
Maar inderdaad goed gelukt hoor die prachtige vogeltjes.
Groetjes

Anja zei

Wat een prachtige foto's van die Kolibri!
Het is mij nog niet gelukt, zij zijn zo vlug weer weg.

Anoniem zei

OOOOOOOOOOOOOOooooooooooooooo wat een klasse foto's weer.

Groeten,

Edwin

Anoniem zei

Ja die Kolibries hebben we hier ook (mexico) en het leuke is hier hebben we er soms 5 en dan is een die het water bewaakt. Als dan iemand anders komt om te drinken dan verjaagd hij ze..
Trouwens mij maken het water zelf kopen dat niet zoals jij. Een tip!! 1 deel suiker op 3 delen water. En dan is het water niet rood maar ze komen er ook op af.
Probeer het maar. Kosten bespaarend vind Ron ook leuk. haha

Anoniem zei

Mooi gezicht. Volgens mij zie je die hier niet zo veel. of ik kijk niet goed genoeg, dat kan ook.

gr petra

Annemiek zei

Leuke vogeltjes zijn het. Goed zeg dat je ze op de foto gekregen hebt. Die op dat filmpje heeft dorst zeg!

Ineke zei

Schitterend en wat knap dat je die kleine beestjes zo goed op de foto gekregen hebt. Hoeveel foto's heb je er totaal van gemaakt?

gr, Ineke

Petra zei

Bedankt voor de suiker tip!
Zal het zeker onthouden. Vergat namelijk steeds om dat nektar uit de winkel mee te nemen. Makkelijk om te weten dat je het ook zelf kunt maken ;-)

@ Petra van Dijk
Hier zijn ze ook alleen in de zomer. In de winter trekken ze weer naar warmere regionen. Misschien is het toch nog te fris bij jullie.

@ Ineke
Nou best een boel,hi hi hi.
Veel ook precies dezelfde ;-)
Met zo'n digitale camera maak ik nogal wat extra kiekjes. Is de 1 niet goed dan de andere wel.

Kristel Holsbeek zei

GEWELDIG !!!! Super gewoon die vogeltjes...