donderdag 8 oktober 2009

Gazillion

Gazillion is een heleboel. Een tig-tal, om het maar even Hollands te zeggen. Wat is het geval?

Wellicht herinneren jullie nog dat wij naar Key West waren geweest. Prachtig hotel uitgezocht en keken er echt naar uit. Alleen viel dat plaatje ter plekke uitermate tegen. Het hotel stond in de steigers en was het een komen en gaan van bouwvakkers. Overal zaten ze, op de gangen, in het restaurant, in de kamer naast ons, boven ons, onder ons en ga zo maar door. En bouwvakkers beginnen vroeg met werken. Ook als jij nou even toevallig vakantie viert. Zij gaan aan de gang met hun boormachines in de kamer naast die van jou en vorkheftrucken er gewoon een eind op los. Bovendien was het zwembad ook bezaaid met stratemakers, schilders en andere bouwkerels. En het ding was dus gewoon gesloten voor ons als vakantie vierders. Geen leuk grapje, dat was zeker. Onze vakantiestemming zakte tot ver beneden het vriespunt bij het zien van al die werkzaamheden. En dat is heel wat voor op Key West!

Hadden wij dat van te voren geweten dan hadden we voor een ander hondvriendelijk hotel gekozen. Maar Sheraton had het als een soort verrassing lekker niet aan ons verteld. Nou ben ik altijd wel blij met verrassingen, maar deze viel nou net even niet zo lekker. Daar ook we met de hondjes niet 1,2, 3 een ander hotelletje op Key West konden vinden. En het er dus eigenlijk op neer kwam dat we geen keuze hadden.

Maar, heb eenmaal thuis toch email gestuurd aan Sheraton. Werkte enorm therapeutisch voor me. Want praatgroepen voor dat soort dingen bestaan er niet en dit luchtte ook lekker op, kunnen we wel stellen. En zo schreef ik dat wij op onze vakantie eigenlijk helemaal niet op al die bouw perikelen zaten te wachten. En zowaar er volgde een reactie. Excuses en een gazillion aantal punten op onze Sheraton vaste-klanten-kaart. Heel erg netjes van ze. Al moet ik zeggen dat ik toen nog niet zo door had dat we zoveel punten van ze hadden gekregen.

Maar sinds gisteren weet ik het wel. Ron en ik wilden namelijk naar de bergen van North Carolina. Herfstkleuren snuiven. En de hotelketen waar we normaliter met de hondjes naar toegaan, vroeg $160,00 voor 1 nachtje. Berg met geld vond ik eigenlijk. Nou is het natuurlijk wel hoogseizoen daar in de herfst. Maar $ 160,00 voor een hotelkamer wat normaliter zo'n $70,- a $80,- kost stond me een beetje tegen. En ineens kreeg ik gisteravond een ingeving. Die punten van de Sheraton!!! Eerst kijken of er een hotel in de buurt was. En ja er was er 1. Een hele mooie zelfs. Kostte 3000 punten per nacht aldus de website. Snel kijken hoeveel punten wij hadden. Nou eenmaal ingelogd, bleek dat wij er meeeeeer dan genoeg hadden! Nou doe maar twee nachten dan!

Wat een pret! Zo leuk, kijk dat maakt Petraatje nu blij. Dit soort "gezellige gratis" verrassingen. Niet die bouwvak toestanden, maar een tig-tal punten, daar kan je me voor wakker maken heb ik inmiddels door. ha ha ha.

En het mooie van alles is..... volgend jaar kunnen we dat nog een keertje doen en het jaar daarop en daarop, want we hebben nog wel een voorraadje van die punten. We hebben er een gazillion ;-) Op naar de herfst!!!

Photobucket

Op naar de Blue Ridge Parkway Dit keer niet naar het stuk tussen Boone en Asheville. Maar tussen Boone en Waynesboro en een stuk van de Skyline drive van Shenandoah. Heb er zin in!

Photobucket
(Ja Jackie, close-upje van jullie Herfst boeket! Ze staan zo mooi!)

Verder nog een leuk nieuwtje. Judy, 1 van de buufjes hier, die haar nicht gaat trouwen. En nu had Judy aan mij gevraagd of ik fotograaf wilde zijn voor die dag. Leuk, maar ook wel erg spannend. En eerlijk gezegd moest ik er even over nadenken. Vond het wel heel erg leuk, maar het was ook wel de eerste keer dat ik zoiets ging doen. Nou heb ik al heel wat trouwerijen gezien met het witte duiven gebeuren, maar fotograaf dat is wel weer even wat anders. En bovendien was het precies in de week dat Erna hier zal zijn. En dan wil ik eigenlijk ook geen andere verplichtingen hebben.

Maar ze vroeg het van de week weer en het was echt alleen voor tijdens de ceremonie. En dat is 1. niet zo heel lang en 2. eigenlijk ook wel een hele leuke nieuwe ervaring voor mij. En zo is daar dan mijn eerste echte foto opdracht! De trouwerij is in Judy's tuin en Judy kennende wordt het een heel spektakel ;-) We gaan het zien. Volgende week heb ik een afspraak met het bruidspaar om kennis te maken en dan is de bruiloft eind oktober.... Ben benieuwd!

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

Marjon zei

Gefeliciteerd met je eerste echte foto opdracht. Leuk hoor!
En wat lekker zo'n goedkoop weekendje tussendoor. het is vast heel mooi daar met die herfstkleuren.

Miranda zei

Stik leuk meid dat je maar een uurtje van ons vandaan kom logeren. Zullen we wat afspreken? Hier? Zin in een Nederland Senseootje met Belgische bonbons.... Alleen als jullie dat leuk lijkt ....enne tijd hebben natuurlijk. Groetjes vanuit Forest

Guus zei

Veel plezier dit weekend!

Kasaka zei

Hartstikke leuk, een bruiloft fotograferen! Ik heb het een paar jaar geleden gedaan en het bruidspaar was dolblij met de foto's. Het gaat je vast goed lukken!

elmarstel zei

oh, wat leuk .....maak je een hoop foto's van al die herfstkeuren?, ben best wel weer een beetje jajoers hoor, haha

elmarstel zei

jajoers??????jaloers bedoel ik natuurlijk, sorry tis nog vroeg hier.

Anoniem zei

Oh nog een weekje en dan gaan we ook genieten van de prachtige herfstkleuren, we zijn de dagen aan het aftellen!
Groetjes, BiancaF

Petr@ zei

Helemaal voor noppes een paar dagen op vakantie, beter kan niet, toch?

Wat spannend om te mogen fotograferen op een bruiloft. Gefeliciteerd!

Erna zei

Heel veel plezier in de Mountains.

Enne je hebt mij toch wel aangemeld als assistent van de fotograaf, wil dat Amerikaanse spektakel ook wel eens mee maken.

Gezellig weekend.
Enne nog 2 WEEKJES

Erna

Petra zei

@ Miranda
Heb een berichtje achter gelaten op je blog ;-)

@ Bianca
Oh meid heerlijk toch!
Alvast een goede reis gewenst.

@ Erna
Ja dat moeten we maar zien te regelen he? ;-)

Annemiek zei

Dat is nog eens leuk zoveel extra punten.
Leuk dat je je eerste foto opdracht hebt!

Anoniem zei

hahahaha, da`s lekker meegenomen toch, daar houden we van ;-)
Prachtig al die herfstkleuren, maak maar een mooie Fall-reportage ;-)

Leuk zo`n opdracht, misschien volgen er daarna nog wel meer!

grtjs Mariet

Inge zei

Je eerste opdracht. Wat leuk! Ben erg benieuwd wat je ervan vind.

Klantenservice is niet altijd goed hier, maar toch stukken beter als in Nederland.

Kristel Holsbeek zei

Dat is mooi meegenomen zeg zo punten krijgen en dan twee nachten kunnen verblijven. Geniet er alvast maar van, maar jou kennende is dat helemaal geen probleem;-).
Fantastisch...eerste opdracht...als het van het paar mag, hier ook een paar fotootjes hé;-)