dinsdag 6 oktober 2009

Wilde ganzen

De afgelopen paar dagen zit ik eigenlijk nog wel in een U2 roes..... Vond het zo indrukwekkend gewoon. En ben zo blij dat ik het mee heb kunnen maken. Ron en ik hebben nog getwijfeld om naar Atlanta te rijden om het nog een keer te gaan zien allemaal. Daar spelen ze nu op dit moment, vanavond. Is iets van 5 uur rijden en we hadden het er zo voor over gehad. Ware het niet dat we de hondjes hebben en die mogen vast niet mee feest vieren in Atlanta, dus hebben we dat idee maar laten varen. Maar zo goed vonden we het, allebei, dat we eigenlijk het nog een keer willen meemaken!

Zondag hebben we niet veel gedaan. Hier in de buurt is het weer Parade of Homes tijd. Dit keer "maar" twee huizen in onze wijk die daar aan mee doen. Parade of Homes is een soort open huis van nieuwbouw huizen. Elk jaar wordt dat in de omgeving van Raleigh gehouden. Nu met de economische malaise zijn er stukken minder huizen die er aan mee doen. Maar er wordt weer gebouwd en dat is een goed teken. De afgelopen weken zijn er ook heel wat huizen hier in de wijk verkocht en het lijkt allemaal weer wat aan te trekken.

Photobucket

Photobucket

Er was weer van alles te zien. Bij die speciale huizen, doen de bouwers altijd net even meer hun best met de afwerking en dat is wel leuk om te zien. Sommige dingen vind ik echt niet mooi, maar vaak ziet het er heel gelikt uit allemaal.

Photobucket

Dit huis had echt een enorme lange badkamer en een douche waar de hele familie tegelijk in past, ha ha ha.

Photobucket

Verder vaak een net iets andere afwerking, zoals deze trapreling en sjeikere lamp in de hal.

Photobucket

Misschien volgend weekend wat huizen bezoeken in andere wijken. Ik vind het altijd wel leuk om alles zo te bewonderen.

Vandaag weer mijn loopje gedaan. Een loopje met hindernissen, want in die bouwwijk achterin, hebben zich een heel stel wilde ganzen gesettled. Hartstikke mooi om te zien!

Photobucket

Photobucket

Denk dat er zeker 50 ganzen zitten. Zij vonden mij overigens veel minder mooi om te zien....

Photobucket

Want al gauw begon er 1 te schreeuwen en ging daarna over op de vliegstand.

Photobucket

En wat dat betreft zijn het net schapen, want als er 1 gans in de lucht is, volgen er al snel meer. Daar gingen alle "Maartens" dan. En waar was Nils dan? (Ja ik weet het, heb een levendige verbeelding, maar moest echt aan Nils Holgersson denken, hi hi hi)

Photobucket

Het was echt een mooi plaatje om te zien, maar allemachies wat kunnen die beest sch*****, ha ha ha. Echt niet normaal meer zeg! De hele straat ligt onder. Overal hoopjes stront. Het is daar echt hun nieuwe plek geworden in de wijk. En we kunnen zeker wel stellen dat er sprake is van hangganzen. En zo werd mijn loopje vanmiddag meer een hink-stap-sprong-gebeuren. Weer eens wat anders niet?

Verder heb ik maandagmorgen ook nog het Halloween spul van zolder geplukt en is de voorkant weer gehuld in het oranje met lichtjes!

Photobucket

en zojuist by night....

Photobucket

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Kasaka zei

Ha ha, in onze oude buurt klaagden mensen, dat men de hondenpoep niet opruimde. Dat bleek dus ganzenpoep te zijn! Bah, ze zijn overal.

Jannie zei

Ik wou ook al zeggen dat gansen wel leuk zijn om te zien, maar die poep - - lijkt echt op hondenpoep en het ligt overal. Ook kunnen ze enorm veel lawaai maken - bij mij deden ze dat meestal midden in de nacht.

Marjon zei

Ach dat is weer eens wat anders dan hangouderen (hoewel die niet zoveel poep achterlaten natuurlijk)

Ik blijf de inrichting van de meeste Amerikaanse huizen toch niet echt mooi vinden. Wel leuk om af en toe een kijkje in andere huizen te nemen. Bij ons heb je ook de "open huis dagen" maar dan van bestaande woningen die mensen willen verkopen. Ik denk dat ik ook maar eens een kijkje ga nemen.
de Halloweenversiwering ziet er leuk uit.

Miranda zei

Hmmmm, jammer dat we nu niet dichter woonden, hadden je hondjes best hier mogen logeren! Groetjes

Annemiek zei

Die ganzen waren ooit een bedreigde diersoort en zijn nu nog beschermd. Ze zijn wel een flinke overlast op veel plaaten!

Erna zei

He leuk Parade of Homes.
Nou we hebben samen al heel wat huizen van binnen gezien.

Ik zag van de week op de webcam al je Halloween versiering.
Op naar Mickey's Not So Scary Halloween Party.

Erna

Inge zei

Geen ganzen hier, maar wel heel veel herten. Wij maakten als toeristen het eerste jaar nog foto's in de tuin, nu balen we vreselijk als ze weer onze planten aanvreten.

Ik blijf het altijd vreemd vinden dat huizen groot zijn ingericht, maar energiekosten (hier in NY State) zijn in de winter niet te betalen. Maar eerlijk gezegd een rijtjeshuis in Nederland kan ik me ook niet meer voorstellen.

Anoniem zei

Ik blijf het prachtige huizen vinden! En super om ze van binnen te bekijken ;-)
Mooie foto`s van die ganzen, hier zitten ze ook altijd volop in de weilanden..Ze hebben speciaal plan Tuureluur aangelegd, hier op Schouwen, maar ze prefereren volgens mij nog steeds de akkers van de boeren ;-)

grtjs Mariet

Kristel Holsbeek zei

Wel mooie fotos van de ganzen maarja die laten idd wel wat achter;-(

De WeydeGansch zei

Geweldig al die foto's van de ganzen!