zondag 4 oktober 2009

Geweldig

Vond het zo geweldig!!! Echt super gewoon! Het was werkelijk een onwijs gaaf concert.

Photobucket

We waren op tijd vertrokken richting het Carter Finley Stadion en eenmaal daar was het duidelijk dat dat maar goed was ook. Het was druk! Erg druk! Gelukkig konden we nog aardig dichtbij parkeren en liepen toen naar het stadion. Onderweg zagen we tal van mensen die uitgebreid aan het tailgaten waren. Alsof er een football game zou gaan beginnen.

Photobucket

Mooi om te zien! Maar door al het tailgaten ging het parkeren van de mensenmassa ook een heel stuk langzamer dan normaal. En dat had grote gevolgen voor het verkeer nog op de snelweg bleek achteraf. Moet ook zeggen dat de verkeers agenten die ik aan de gang zag, niet echt bijster slim bezig waren. Het verkeeer van de zijwegen kreeg duidelijk voorrang, waardoor het verkeer op de snelweg vast en zeker stil kwam te staan. Wij zijn daarom ook omgekeerd en hebben net even wat verder weg geparkeerd, maar waren zo bij het stadion.

Photobucket

Eenmaal in het stadion hebben we een T-shirt gescoord en zijn we onze plaatsen op gaan zoeken. Onze plekken op de 1e ring waren harstikke goed, ware het niet dat er een nogal forse dame naast me bleek te zitten. En aangezien ik ook niet klein van formaat ben en Ron ook niet, en de plekken echt niet zo groot waren, was het erg krap. Hmm dat was wat minder, maar we zullen het er mee moeten doen. Bij het concert waren nog twee andere Nederlandse dames en Helga, 1 van de twee, hebben we kunnen vinden tussen al die mensen. Zij was er met haar dochter Merel. Dus na onze plekken gezien te hebben zijn we die op gaan zoeken. Merel vond het super leuk om voor het eerst bij een concert te zijn, dat was duidelijk.

Photobucket

Tegen de tijd dat het voorprogramma met MUSE zou beginnen, wat ik overigens vooral erg veel herrie vond, zijn we weer terug gelopen naar onze plekken.

Photobucket

En aangezien mijn buurvrouw er ook nog zat, zijn we een klein stukje verder gaan zitten waar nog niemand zat. Het leek net dat het concert toen met Muse spelende, nog niet uitverkocht was. Zoveel lege plekken waren er nog. Maar langzaam aan druppelden er meer en meer mensen binnen. En ook de mensen die op ons andere plekje zaten en daarom zijn we nog een rondje in het stadion gelopen.

Photobucket
Podium vanaf zijn kopse kant, met het NC-State Logo.

Voor mijn gevoel was het niet zo heel groot stadion, toen ik er van de week was. Ik was er al eens naar een football wedstrijd geweest. Maar sindsdien is het verbouwd en zijn er ook nog tribunes bij gekomen. En volgens de tv berichten scheen het dat er toch zo'n 60.000 mensen waren vandaag.

Photobucket

Heel wat! Allemachies, 60.000! En toen eenmaal U2 opkwam, waren er echt geen lege plekken meer te zien bij ons in het vak en verder in het stadion.

Photobucket

Iedereen bleef gelukkig ook staan (dansen en springen) bij ons in de buurt en dat gaf mij ook wat meer bewegingsruimte, dat was zeker. Tot ongenoegen van mijn buurvrouw, want die wilde duidelijk zitten. Maarja als jij zit en iedereen staat, zie je twee keer niks. Dat is duidelijk. Daarbij trof zij het ook niet erg met een buurvrouw als ik, die constant heeft staan dansen en juichen en meeblehren ;-) Het leven is hard voor iemand die eigenlijk niet zo'n U2 fan is, hi hi hi. Maar het heeft bij mij de pret zeker niet gedrukt. Ik vond het een overweldigend indrukwekkend keigoed concert!!!

Photobucket

Het podium net uit het midden van het grasveld, was rond en daar boven hingen enorme schermen waar je alles super goed op kon volgen. Buiten het podium was ook nog een soort van ring die verbonden was door twee bruggen, waar U2 dan over heen liep en nog dichter bij het publiek was. Heel bijzonder!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Het scherm boven het podium ging op een gegeven moment ook helemaal naar beneden, wat wel een heel speciaal effect gaf bij het nummer "Unforgetable fire". De vlammen op de schermen kwamen zo wel heel bijzonder over.

Photobucket

Photobucket

Er werd ook nog een jongetje uit het publiek gepikt en die liep met Bono een rondje over het buitenste podium. Ook mocht een fan een stuk van een nummer zingen en dat klonk ook echt super. Geweldig om te zien! Bij het nummer Crazy, van de nieuwe cd, zag je steeds de gezichten van de band op de enorme schermen. En daarbij was ook het publiek een soort van crazy tegen die tijd. Wat een happening zeg! Echt super om te zien en mee te kunnen maken.

Photobucket

Tijdens de 1e toegift zijn we alvast riching uitgang gelopen en hebben de rest, ja er kwam ook nog een 2e toegift, vanaf de bovenkant van de 1e ring bekeken. Er volgde nog prachtige nummers zoals With or without you, waarbij er allemaal lichtstralen van het podium werden getoond. Zo mooi!!!

Photobucket

Om kippevel van te krijgen..... Toen na de tweede toegift de lichten aangingen in het stadion, zijn we naar de uitgang gegaan en richting auto. Gelukkig voor ons konden we zo weer weg rijden en waren we binnen 20 minuten weer thuis. Met suizende oren en met een geweldige avond achter de rug. Wat een happening! Er was maar 1 nadeel aan het hele gebeuren...... Ik wil namelijk weer!!! ;-)

En natuurlijk filmpjes!!! Dit keer zelfs in drie delen...







Je kan de filmpjes op full screen bekijken door op het vierkantje te klikken onder in de balk onder het filmpje.

Groetjes Petra

17 opmerkingen:

MD zei

Dear Petra,

My first concert. Yes, it was very loud for my poor ears. The music was great and I loved the lights! Awesome clips. Thanks for putting my photo up!

Love Merel

Petra zei

Hi Merel!
Thanks for your comment! Glad you liked the concert (and the clips)It was pretty awesome huh? And with the clips we can look at it again, and again, and again ;-)

Anja zei

Fijn dat jullie zo van het concert genoten hebben!!

Annemiek zei

Super hoor!

www.vandijkjes.punt.nl zei

Gaaf!!! Ik ben stik jalours.. Wat een belevenis moet dat geweest zijn.

Ziet er geweldig uit..

gr petra

elmarstel zei

ziet er allemaal geweldig leuk uit, fijn dat jullie zo genoten hebben en nu maar vast aftellen voor de volgende keer.....;)

Bianca (jerbia) zei

Wat gaaf! Ziet er allemaal hartstikke indrukwekkend uit. Ik kan me heel goed voorstellen dat jullie ervan genoten hebben!

Groetjes,
Bianca

Erna zei

Helemaal geweldig!!!!!!!

Erna

Anoniem zei

geweldig, 60.000! wat een mensen, and you was one of them!
Groetjes, BiancaF

Miranda zei

Luek hoor! Ziet er geweldig uit zo aan de foto's gezien. En wanneer en waar is je volgende concert, want verwacht van dit enthousiasme al een volgende boeking.....

Petr@ zei

Zag er uit als een geweldig concert!

Hanneke zei

hoi hoi, echt gaaf, we hebben hier even alles goed zitten lezen en bekijken. Op twitter vond ik dit leuke berichtje http://www.bostonherald.com/track/celebrity/view/20091005u2_chows_down_on_some_north_carolina_cue/srvc=home&position=recent
wat een eer! groetjes Hanneke

Hanneke zei

oeps, sorry dat linkje werkt niet dus... blond he?! LOL, het was een berichtje dat U2 bij Coopers bbq food besteld had na afloop van het concert in Raleigh!! groetjes!

Petra zei

@ Hanneke
Bij mij deed de link het wel. Echt grappig om te lezen dat ze gewoon nog even BBQ hebben besteld vanaf RDU ;-) Bedankt voor de tip!

Anna zei

Jullie hebben genoten zie ik wat een spektakel!!
What's it's next???

Toos en Gerard

Anoniem zei

Ziet er geweldig uit!Tijdens ons verblijf in Washington waren zij er ook, helaas geen kaartjes meer kunnen bemachtigen...

Groetjes Mariet

Marchiena zei

Zo, jullie hebben het super gehad, wat een geweldige show hè. Daar ga je helemaal uit je dak van.