zaterdag 12 juni 2010

The BullsGisteravond zijn we naar een honkbal wedstrijd geweest van de Durham Bulls. Nou parkeren wij eigenlijk altijd in dezelfde parkeer garage als we naar een wedstrijd van hen gaan. Maar die was nu alleen toegang voor seizoenkaart houders. En aangezien wij dat niet zijn moesten we op zoek naar een ander plekje en zo kwamen we in een parkeergarage aan de andere kant van het stadion terecht. Op zich nog hartstikke dichtbij. Maar nu om bij het stadion te komen liepen we dus door het nieuw gerestaureerde tobacco historic district.

De Lucky Strike fabriek is onlangs helemaal verbouwd en is nu een uitgaans gelegenheid met restaurantjes en een soort van rivier er door heen stromend gebeuren geworden. En ik vond het er super leuk uitzien.

Photobucket

De oude watertoren staat er nog precies midden in en zo ook de oude panden, die van binnen helemaal nieuw zijn.

Photobucket

En er waren terrasjes vol met mensen. Echt hartstikke gezellig. Natuurlijk nu iedereen in Durham Bull kledij.

Photobucket

De watertoren met op de achtergrond de overal boven uitstekende schoorsteen van Lucky Strike. Daar waar vroeger dus de pakjes Lucky strike vanaf rolde. Hieronder de (natuurlijk zelf nep gemaakte) rivier die door dit alles heen stroomt. En moet zeggen dat het echt wel wat heeft hoor.

Photobucket

Photobucket

Heeeeel vroeger is er ook een film opgenomen, met Kevin Kostner in de hoofdrol.

Photobucket

En vorig jaar kwam Kevin Kostner nog optreden met zijn band in het vernieuwde uitgaans centrum.

Wij liepen hier vandaan door het Strickland gebouw zo naar het stadion, waar bleek dat het helemaal uitverkocht was die avond. We konden nog net een paar kaartjes krijgen. Dit hadden we echt nog nooit mee gemaakt zo druk. Bijna 11.000 mensen waren vanavond naar de wedstrijd komen kijken. Honkbal hier in Amerika is echt een familie sport en er komen dan ook hele families naar de wedstrijd. Hartstikke leuk om te zien. Er hangt een heel gezellig sfeertje. We hadden een leuk plekje gevonden waar we het allemal goed konden zien.

Photobucket

Leuke is dat je eigenlijk heel dicht bij het veld zit en echt alles heel goed kan zien en zelfs horen.

Photobucket

Er gebeurt altijd van alles rondom het veld en je ziet werkelijk van alles voor bij komen. Vooral veel mensen met heel veel eten. Ongelooflijk hoeveel er gegeten wordt. Maar ook een verdwaalde mascotte die zich tussen het publiek begeeft tijdens de wedstrijd.

Photobucket

De avond ervoor hadden ze ook tegen dit team gespeeld en hadden met 6-1 gewonnen. Wellicht dat het daarom zo druk was?

Photobucket

Gisteravond speelden ze ook goed en hadden ook weer gewonnen, al hebben wij het einde van de wedstrijd niet meer meegemaakt. Ondanks dat het erg leuk was, was het ook erg warm. We hadden een plekje in de schaduw, maar echt het was zo warm! Je moest echt niet veel doen of het zweet brak je uit. En dat nog om 8 uur 's avonds. Denk zeker dat het nog zo'n dikke 30 graden was zelfs nadat de zon onder was gegaan.

Photobucket

Dus nadat we met de bull in het winkeltje op de foto zijn geweest, mijn moeder en ik, zijn we weer richting parkeerplaats gelopen. Waarbij ik toch nog eventjes een foto moest maken van de watertoren ;-)

Photobucket

Vanmorgen hebben we weer lekker bij het zwembad gezeten en vanmiddag hebben we de koffer ingepakt voor morgen. Vanavond hadden een buurt BBQ en het was heel gezellig eigenlijk. Net toen het begon, leek het te gaan plenzen. Een van de party tenten nam ook een vlucht in de lucht en eindigde zo waar bij ons in de tuin. Maar gelukkig bleef het wel droog. En hebben we weer even bij gepraat met de buurtjes. Nu dus op naar morgen en op naar New York City en Canada!!!

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Guus zei

Mooi he, het Tobacco District. Een van mijn favoriete plekken in de Triangle.

Komen jullie maandag nog voetbal kijken?

Anja zei

Leuk zo'n honkbalwedstrijd. Veel plezier tijdens jullie trip!!

Elke zei

Tegenwoordig zie je vaak van die leuke projecten met oude fabrieksgebouwen. Vind ik dikwijls echt knap wat ze er dan van maken.
Veel plezier nog tijdens jullie trip!

Jessica zei

Hoi Petra,
Ik heb het Tobacco District eerder horen beschrijven (ik geloof dat Ruud er een keer geweest is, of dat hij 't weer van een ander gehoord heeft), maar nu heb ik er ook foto's bij gezien, leuk zeg, ziet er gezellig uit.

We hebben een poosje geleden toevallig Bull Durham nog gezien. Wat was Kevin Costner nog jong en (ik zal het netjes houden) zeer aantrekkelijk!!

Veel plezier met je moeder in New York en Canada, groetjes!

Yvonne zei

Veel plezier samen met je moeder in NY en Canada!

Nel zei

Heel veel plezier in New York en Canada. Blijft hubbie alleen thuis ?

Petra zei

@ Guus
Ja het zit nog steeds in de planning
De oranje versiersels zitten in de koffer.

@ Jessica
Ja het is echt leuk geworden Jessica.

Ga nu opschieten anders missen we nog het vliegtuig ;-)

Anna zei

Mooie plaatjes en natuurlijk heel speciaal.
Geniet van de cruise.

Kristel Holsbeek zei

het was weer een leuke dag zo te lezen;-))

wwww.vandijkjes.punt.nl zei

Gaaf zo'n wedstrijd bijwonen.

Veel plezier in Hy maar dat zal wel lukken denk ik..

Gr petra

Guus zei

Nou Petra en haar moeder zitten nu als het goed is op de boot ergens. Vanmorgen heel vroeg hebben we samen de voetbal wedstrijd gekeken, dat was erg leuk.

Miranda zei

Veel plezier daar op die boot. Manlief eet thuis heus wel al die lekker koekskes op(nietwaar Ron?). Wat is het toch altijd feest niet met zo'n koffer vol Hollaandse heerlijkheden!!!!! Groetjes