donderdag 10 juni 2010

We zijn er nog

maar niet voor lang, dat is ook weer zo. Moeders is dus veilig aangekomen. Geen vertraging, geen gekkigheid bij de douane en dus geen tolken nodig gehad dit keer ;-) Hele gerust stelling. Alleen zag ik toen we van huis weg gingen dat het vliegtuig eerder zou landen ipv kwart over acht, tien voor acht. Dus wij eerder van huis, maar in de vertrekhal van het vliegveld stond gewoon kwart over acht verwacht. Dus wij wachten en wachten, geen moeders bij de uitgang. Inmiddels was het half negen nog steeds stond op het bord in de aankomst hal kwart over 8. Dus dacht ga het nu maar eens vragen. En wat zegt die mevrouw, oh die is om tien voor 8 al geland. Huh??? Zou je dat niet op het bord vermelden dan? Oh, staat het daar dan nog niet? Ze was niet blond, maar ze had vast haar haren geverfd, naar mijn inschatting.

Dus wij op zoek naar moeders op het vliegveld. En halvewege de gang die we door moesten kwamen we haar al tegen. Met alle koffers op een kar. Ze had een andere uitgang genomen, dan waar wij stonden. En had dus inmiddels alle koffers al en dus liepen we gelijk door naar de auto. Dus weer wat geleerd, de berichtgeving thuis is beter dan op het vliegveld!

Photobucket

Hondjes waren ook weer blij om mijn moeder te zien. En de vlucht was zoals ik al zei goed verlopen en alle NL Goodies zijn ook veilig aangekomen! Helemaal lekker!!! En leuk!!

Photobucket

Want ook oranje heeft North Carolina bereikt.

Photobucket

Wat hebben we inmiddels allemaal gedaan? We zijn natuurlijk wezen shoppen. We hebben lekker gerelaxed bij het zwembad. En mijn moeder is mee geweest naar een foto sessie welke ik zondag had van een familie waarvan de zoon op het moment voor de marine is uitgezonden.

Photobucket

Was erg leuk om te doen. De familie was zo enthousiast tijdens het maken en later ook over het resultaat. Als alles volgens planning gaat, ga ik ook naar de homecoming van hem in September en dan maken we ook weer foto's van ze.

Verder hebben we onze tenen voorzien van een kleurtje bij de tenenboer.

Photobucket

Had trouwens nog wat van de week. Onderweg naar huis zag ik ineens dat de benzine in onze auto bijna op was. Ik ben van het soort dat altijd maar denkt dat de wagen wel doorgaat totdat ik thuis ben. Maar nu ging het wijzertje wel erg naar beneden zag ik. Dus eerste benzinepomp die we tegen was voor mij. Dus we rijden door en de eerste die we zien is een BP station.... Oei,... niet goed voor mijn geweten. Wel of niet doen, ging er door mijn hoofd. Het was er overigens wel erg druk vond ik. Nee veel mensen staan stil waarschijnlijk bij het olie leed. Of was er wat anders? En toen zag ik de prijs van de benzine. Heeeeel erg goedkoop. BP had vast een actie of zo om de mensen weer een beetje te lokken, dach ik nog. Dus mijn geweten ging nog meer opspelen. Laat ik me zooooo makkelijk overhalen door BP? En ik keek nog een keer naar mijn wijzertje. Ja hallooooo benzine nu!!!! ,klonk het vanuit mijn dashbord, zo ongeveer. Dus ja, ik reed het terrein van de BP op. Ik moest gewoon even wachten tot dat er een vrije pomp was zeg. En dat bij de BP, kun je nagaan hoe goed de benzine prijs was.

En toen ik aan de beurt was haalde ik mijn pasje er door heen. Hier betaal je namelijk aan de pomp met je pinpas. Hartstikke handig vind ik. En na de pin ingetikt te hebben begint ik met het tanken. Als toen de tank vol was hing ik het ding weer op zijn plaats en toen gebeurde het. Hij deed niks die pomp, maar bleef maar op authorizing staan. Ik dus wachten, want ik had een bonnetje gevraagd. Maar er gebeurde niks. Tot dat er allemaal cijfers in beeld verschenen en ook nog begonnen te knipperen. Huh!!!??? Wat is dat nou weer? Hmmmm, geen bonnetje voor mij dus.

Maarja had ik nou betaald???? Om niet achterna gezeten te worden door oom agent (ik lees namelijk het blog van Petra) voor het niet betalen bij het tanken, liep ik dus maar even naar binnen om te vragen of het allemaal wel goed gegaan was. Nou daar was het algehele chaos achter de balie kunnen we wel stellen. Heen en weer lopende mede werkers die om hun baas riepen.

"We are down, we are down", galmde het door de winkel. Oh, er was dus serieus wat aan de hand. De BP was dus down. Nou had ik veel gehoord over de BP de laatste tijd, maar down nog niet. Maar alles is mogelijk tegenwoordig. En dus wachtte ik tot er iemand was die me te woord stond. Even daarna was dat dan ook zo en ik vertelde mijn verhaal en de mevrouw begon te rammelen op haar machine. Pomp 20 zei u? Ja pomp 20, zei ik. "BAAAAAAAaaaaaaaass!", riep ze daarna door de intercom en zei nog niks tegen mij. Ik vroeg nog, heb ik nou betaald, aan haar. Maar kreeg een vraagteken gezicht toegeworpen. Oh lekker, dacht ik nog. Heb ik weer hoor. Sta ik hier dalijk nog uren, voor ze uitgevonden hebben of ik betaald heb of niet. Inmiddels was er nog een man die voor $20.- betaald had en maar $14 dollar benzine had gekreken. En die wilde $ 6,00 terug. Maar ik moest wachten op "baaaaaaaaaas" of op zijn Southern Amerikaans, "Maaaaaanaaaaagerrrrrr". Maar even later kwam baas dan aan. Ik hoorde de twee praten. Hoeveel heb je er open staan?, vroeg hij haar. Zes had ze er open staan. Ik bedacht me dat dat vast 6 pompen moesten zijn. En hoeveel mensen had ze aan de balie? Twee zei ze, die mevrouw en die meneer die 6 dollar terug had gehad. Okay zei hij, "suspend them then". Huh wat krijgen we nou, suspend them? Ja hallo ik sta hier braaf te vragen of ik betaald heb en dan word ik "gesuspend".

Ik voelde een boosheidje opborrelen. En toen ze tijd voor mij had, vroeg ik, wat nu verder? En toen vertelde ze dat ik "gesuspend" was. Oh, zei ik, en wat betekende dat? "Nou", zei ze, "u hoeft niet te betalen". Ohhhhhh okay. Dat is suspend, goh ipv een boosheidje werd het spontaan een blijheidje!!! Gewelig die BP!!!! hahaha. Dus een volle tank helemaal voor niks? Echt waar? Ergens geloofde ik het nog niet helemaal en heb de afgelopen dagen onze bankrekening in de gaten gehouden. Maar er is nog steeds niks af. Dus ik was blij! Wijzertje van de benzine meter weer omhoog en rijden maar dan he? ;-)

Verder zijn we ook al in lichte voorbereiding op ons tripje naar New York en Canada. Moeders en ik gaan namelijk aankomende week met een cruise mee riching Canada die vertrekt vanuit Manhattan. Heb er zo'n zin in. Maar we moeten natuurlijk voorbereidingen treffen. Dus daar zijn we ook mee bezig.

Verder staat er nog een honkbal wedstrijd op het programma en waarschijnlijk nog wat meer shoppen en zwemmen ;-)

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Car zei

Veel plezier met je moeder tijdens de cruise

Marchiena zei

Heerlijk voor je dat moeders weer veilig bij jullie aangekomen is. Leuk ook dat jullie weer van alles gaan ondernemen.

Ik kan me goed voorstellen dat je in tweestrijd stond bij de BP-benzinepomp. De beelden die wij hier op de TV zien zijn vreselijk. Ik vraag me af of het daar ooit nog goed komt. Maar je had wel een mazzeltje, pech voor de pomphouder.
Ik denk niet dat de BP het bedrag van jou volle tank aan hem zal vergoeden al zal het niet echt een gat in hun budget slaan. Ze hebben nu al 1,19 miljard euro uitgegeven om de olieramp in de Golf van Mexico te bestrijden en het zal nog wel meer worden. De Amerikaanse regering eist dat BP opdraait voor alle kosten (en dat zijn tientallen miljarden dollars).

Petra een gezellige tijd met je mams, genieten jullie maar lekker van het samen zijn;).

Marjon zei

Wat een mazzel had jij met die benzine zeg! Ik kan me voorstelen dat het een enorme chaos in zo'n kantoor is als het systeem het ineens niet meer doet.
Wat fijn dat je moeder er is en dat jullie lekker samen een cruise gaan maken.

Anoniem zei

Een moeder op bezoek is een hele goede reden om minder te bloggen hoor!
Geniet volop van elkaar!
Groetjes, BiancaF

Anja zei

Helaas ik ben nog nooit gesuspend.
Wat gezellig dat je moeder er is, veel plezier tijdens de cruise!!

Kristel Holsbeek zei

Wat leuk dat je mama goed aangekomen is!!!

Ha nu heb hem wel een volle tank gratis...

K@rin zei

Prachtfoto Petra, uit de foto sessie van zondag! Een stilleven, waar tegelijkertijd een heel verhaal uitspreekt...

Het Glorie WK-shirt is awesome ;-)

Geniet van de dagen met je moeder!

Groetjes Karin

P.S. BP zijn verdiende loon!!!!!

Anoniem zei

Wat een mazzel zo'n gratis tank benzine,weer wat shop geld erbij hihi. Heel veel plezier op de cruise,ben nu al benieuwd naar je avonturen. Wij gaan 2 weekjes genieten in de Ardennen. Dikke knuffels voor de mannen. Groetjesssssss. Erna

Annemiek zei

Wat een koffer vol met lekkernijen heeft je moeder meegebracht!

Nou, laat maar, dat BP boycotten. Je hebt er alleen maar de (lokale) eigenaar van het tankstation mee. Die benzine is niet alleen van olie gemaakt die BP naar boven gepompt heeft, en zo'n ongeluk had bij andere bedrijven ook kunnen gebeuren.
Kijk ook hier eens http://www.newsweek.com/2010/06/07/boycott-bp.html

Veel plezier op de cruise!

Bianca zei

Ik wacht nooit te lang met tanken, maar hier is de volgende pomp ook wat verder weg dan bij jou denk ik ;-)

Heel veel plezier met je moeder, wat leuk dat ze op visite is bij jullie !

Mooie foto weer hoor !

www.vandijkjes.punt.nl zei

Of je benzine gratis is is nog mar de vraag. Als jou pomp nog open stond dan had ze dat direct kunnen zien. En dan moet je wel erg blond zijn geweest om je weg te sturen.Zou me echter niks verbazen hoor.

Wat wel gebeurd kan zijn is dat de credit card jou approved en jij gaat tanken daarna gaat het systeem down van de credit card. Dan wordt ie reject zoals wij dat noemen. In dat geval heb je inderdaad geluk en hebben zij een reject drive off. Je credit card nummer is niet meer te achter halen.

Je card wordt approve en als je klaar bent met tanken dan wordt het uiteindelijke bedrag vastgesteld en van je card afgehaald.Als in die periode dat je tankt het systeem down gaat dan heb je geluk dat ze dom zijn.

Dat suspend betekend dat je een transactie die je op je kassa scherm hebt kunt uitstellen en eerst iemand anders kunt helpen. Je even in de wacht zetten zeg maar. Het kan dus ook zijn dat jou transactie nog wel open stond en zij hem op suspend heeft gezet en toen weggestuurd. komt ze later wel achter dat ze nog een gas transactie heeft open staan. Beetje stom van die manager want die had controlle over de situatie moten nemen.

Kies altijd het bonnetje want dan heb je altijd bewijs dat de transactie goed is gegaan. Bescherming van jezelf tegen drive off jagen de troopers.

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat leuk dat je moeder er weer is en nog leuker dat jullie samen een cruise gaan doen. Alvast heel veel plezier!

PS je kunt wel een NL-winkeltje gaan beginnen :-)

Natasja zei

Wat fijn dat je moeder er is! Goh, dat was nogal een toestand bij het benzinestation. Uiteindelijk heeft het wel goed uitgepakt voor je. Een volle tank voor niets!! Veel plezier nog met de leuke dingen die je met je moeder gaat doen!