dinsdag 29 juni 2010

New York voor de cruise

Zoooo daar gaat hij dan! Niew verfje op het blog en het verslag van de eerste dag van de cruise komt er aan!

Mijn moeder is inmiddels weer thuis. Veilig en wel aangekomen. Moet nog even wat vertellen trouwens. Toen mijn moeder hier een paar dagen was, is ze gevallen. (Echt mocht je je afvragen, van wie ik mijn snoekduiken geerfd hebt, dit is het antwoord) Een paadje van beton, die overging in een oprit, werd niet goed genomen. En jawel, de snoekduik was daar.

Op zich was ze erg bang voor haar nieuwe knie, maar dat leek mee te vallen. Haar arm deed meer zeer. Dus ijs er op en kijken hoe het morgen ging. Nou het ging niet echt, maar arm was niet dik. Eigenlijk was er niks aan te zien. Al deed hij wel zeer. Natuurlijk voorgesteld om naar de dokter te gaan. (Mocht je je afvragen van wie ik mijn eigenwijsheid geerfd hebt, dit is het antwoord al weer) Maar nee, het ging wel.....

Nou om een lang verhaal korter te maken, maandag toen ze weer thuis was toch maar naar de eigen huisarts. En die stuurde haar door naar het ziekenhuis. Foto's gemaakt en jawel ze kon kiezen. Oranje of wit...... gips...... Gebroken dus! Gewoon drie weken lang met een gebroken elleboog rond gelopen. Niet zo heel erg prettig dus! Wat een bikkeltje he?

Maar er was ook goed nieuws. Want volgens de chirurg was het al aan het helen. Ja, dat zou zo maar kunnen na drie weken... Zo zie je maar weer, ook al wordt het niet dik, kan er van alles aan de hand zijn. Of in dit geval aan de elleboog zijn ;-) Hopelijk kan het gips er over twee weken, wanneer ze terug moet, weer af, want het is natuurlijk nooit handig een gipsen arm.

Nou dan nu echt deel 1 van het vakantie verslag!

De vlucht verliep keurig. Al moet er even van mijn hart dat ik het echt onzin vind dat je op binnenlandse vluchten tegenwoordig moet betalen voor een koffer. Mijn moeder en ik hadden samen 1 koffer, maar je kunt gewoon dokken. Raar he, dat de meest vreselijke hutkoffers de cabine in worden gesmokkeld. Echt geen verbetering. Maar we waren rond 11 uur 's morgens al in New York en de taxi zette ons zo voor het hotel. Mooi hotel!! En... nog beter we konden al meteen op de kamer. En.... mijn verzoek voor een late uitcheck tijde werd ook zo toegezegd. Perfect!!! De volgende dag zouden we pas vanaf 1 uur op de boot terecht kunnen en we mochten op de kamer tot half 2. Echt super geregeld.

Na ons wat opgefrisd te hebben zijn we New York in gegaan. Vind het echt een super leuke stad. Ben er nu al een paar keer geweest, maar het blijft speciaal. Dit keer wilde ik nu echt een bezoekje doen aan B&H. B&H is DE fotospeciaalzaak hier zo ongeveer in Amerika. Heb er al heel wat spulletjes bij besteld. Het wordt geleid door Joodse mensen en daarom is de winkel op zaterdag dicht. Wij waren er nu op zondag. Dus dat kwam goed uit.

Photobucket

Vanaf het hotel was het een paar blokken naar het Noorden lopen. We liepen langs het New Yorker hotel en vlak daarachter was B&H volgens mijn kaartje. Het was nog even zoeken naar de juiste ingang, maar we waren er. Het werd al snel duidelijk dat het erg groot was. Ze hadden er 53 service balies!!! En er stond een rij met mensen. Onbegrijpelijk zo veel. Ik liep er dan ook een beetje als een kip zonder kop rond. Zoooo veel spullen! Wonder boven wonder heb ik dan ook niks gekocht. Ben denk ik al te veel "verinternet". Waar ik reviews en uitgebreide beschrijvingen op hun website op mijn gemakkie kan lezen.

Photobucket

Dus na B&H zijn we in een taxi gestapt richting ground zero. De foto hierboven heb ik nog even snel gemaakt vanuit het achter raampje van die taxi daarna was het vasthouden en in de beugels. Want we bleken een kamikaze taxichauffeur getroffen te hebben. Compleet met baard en tulband en in wit gewaad gehuld reed hij ons naar Ground zero..... Stoplichten die op rood stonden, negeerde hij totdat we onder het stoplicht reden en ging dan vol in de ankers. Omdat het toch niet op groen sprong. En met vol, bedoel ik COMPLEET VOL. Ik dacht eerst nog dat hij niet gezien had dat het stoplicht op rood stond. Maar bij het volgende rode licht, herhaale het hele gebeuren zich weer. Lekker! Optrekken ging als Ralph Schumacher en met gierende motor vlogen we steeds als eerste bij het stoplicht weg. Echt de space shuttle zou er van kunnen leren. Niet normaal meer! "Drive like you stole it", is vast zijn lijfspreuk, allemachies!

Op een gegeven moment had ik als hij nou weer niet op tijd remt voor het rode stoplicht, dan stap ik uit. Wat een gek zeg! Begrijp een beetje vaart is lekker, maar wil het wel graag na vertellen. Dus net toen ik hem dat wou gaan vertellen, draaide hij zich om en zei "Ground zero, here". Pfffff, we hadden het gehaald. Snel uit die taxi!

Ground zero was niet meer dan 1 grote bouwput, maar we kwamen terecht in de achter tuin van St. Pauls church. Vandaar konden we een beetje beter in die bouwput kijken. Wat een behoorlijk groot oppervlakte had, moet ik zeggen. Het idee dat daar vroeger de twin towers gestaan hadden. Best indrukwekkend. En terwijl we eigenlijk zo niets vermoedend het kerkje in liepen, werden we verwelkomd door een suppoost van die kerk. Hij begon spontaan een praatje met ons. Hartstikke vriendelijk en vertelde dat de kerk alle ellende had doorstaan en dat de brandweer mensen die in het puin aan het zoeken waren geweest in deze kerk hadden geslapen. Hij kon mooi vertellen en vroeg wat wij van "zijn" kerk vonden. Ik vertelde dat we nog niet binnen geweest waren. Nouwwwww, waar wachtten we dan op zei hij lachend. En dus gingen we naar binnen.

En wat was het er indrukwekkend. Er hingen spandoeken en briefjes van mensen die aan de poorten van deze kerk waren vast gemaakt. Heel even voelde je je weer terug in 2001. Wat een raar gevoel was het toen, en nu weer. Heel onwerkelijk gevoel. Nu er zo te lopen helemaal moet ik zeggen. Ron en ik waren in 2001 nog geweest en waren zo onder de indruk van de grote van die twee torens. En dan nu al die berichtjes zien....

Photobucket

Zo hing er een groot spandoek, ondertekend door allerlei mensen.

Photobucket
En dit briefje, waar er nog veel meer van waren. Heel aangrijpend...

Photobucket
En was er een vlag met de namen van de mensen die omgekomen waren.

Photobucket

Een politie helm met allerlei badges van de vele korpsen die mee geholpen hadden met het zoeken en opruimen. Om stil van te worden... We hebben er dan ook een kaarsje gebrand...

Photobucket

Bij de uitgang hing deze foto...

Photobucket

Een foto zegt in dit geval meer dan 1000 woorden...

Spontaan begon toen ineens mijn memory cardje te prostesteren. Je mag natuurlijk geen foto's van foto's maken, hahaha. Zou dat het geweest zijn? Maar het was wel heeeeeel toevallig dat tegenover deze kerk, de J&R store zat. De andere grote fotozaak in New York. En dus was gelukkig mijn probleem van korte duur. En kon ik in die winkel een nieuw geheugenkaartje kopen. Ik had namelijk mijn fototas, waar mijn geheugenkaartjes in zitten op de kamer gelaten. Zodat ik alleen mijn camera bij me had. Deze winkel was overigens ook groot en had voor elke afdeling een ander ingangs deur. Wij moesten bij deur 34 zijn voor de kaartjes. Het hoge getal zegt genoeg denk ik. Wat een mega winkels. Die voornamelijk al hun producten online verkopen.

Photobucket

Hierna liepen we lang het gemeente huis en deze waterfontein richting SoHo. Waar het ontzettend druk was. Echt dit is HET shop gebied in New York City. En op deze zondag had volgens mij iedereen het plan gevat om daar te gaan shoppen. Wat een drukte.

Photobucket

SoHo heeft veel gebouwen met van die leuke ijzeren trapjes. Heel mooi om te zien.

Photobucket

Photobucket

Nou was het plan om van SoHo naar Little Italy te lopen en daar wat te gaan eten. Ware het niet dat het begon te miezeren. En dus zijn we Bloomingdales in gegaan om even te schuilen. Maar het bleek toch wat langer te blijven regenen. En toen we Bloomingdales uit kwamen was het geen miezer meer, maar gewoon regen. Dus zijn we daarna een Starbucks ingedoken, die afgeladen was met anderen, die ook schuilden. Aangezien het maar niet ophield met regenen, besloten we om dan maar een taxi weer naar het hotel te nemen. Maarja als het regent wil iedereen een taxi natuurlijk. Maar wonder boven wonder hadden we die vrij snel, omdat er net een taxi voor ons stopte die mensen af kwam zetten. Dus wij stapten snel in en op naar Times Square!

Het was lekker om even op de hotelkamer bij te komen. Gelukkig werd het hierna buiten toch weer droog en zo liepen we richting Times Square. Daar hebben we wat bij een Italiaan gegeten. Daarna verder naar Times Square waar de Tony awards werden uitgereikt. Eerlijk gezegd had ik er nooit van gehoord, maar dat zijn de Oscars zeg maar voor de musical wereld.

En zo stonden we daar op de Tickets tribune en kwam daar Michelle Williams van Destiny's child, haar optreden doen. Wat een vrolijke meid is dat zeg. Harststikke spontaan.

Photobucket

Alle camera's in ene ook naar haar toe en op de mega Jumbotron zagen we de beelden ook nog eens. Heel leuk om te zien allemaal.

Photobucket

Zo zaten wij in eens boven op de camera's zeg! We hebben er dan ook nog een tijdje gestaan om te kijken wat er allemaal gebeurde.

Photobucket

Alle lichtjes daar en de vele mensen. Je kan er zo de hele avond mensjes kijken. Grappig was dat toen we daar stonden er een man aan me vroeg of ik wist wie de mevrouw was die geinterviewd werd. En aan zijn accent hoorde ik het meteen. Dat is een Hollander. En dus vroeg ik hem of hij ook Nederlands sprak. En ja hoor. We hebben nog een tijdje met hem en zijn vrouw staan praten. Zij gingen de volgende dag richting Boston en later nog door naar Chicago. Dus hadden nog heel veel te zien allemaal.

Toen het echt donkerder werd zijn we weer naar het hotel terug gelopen en ik kan je zeggen het bedje beviel prima, na zo'n drukke dag!

Bovendien wisten we dat het de volgende morgen vroeg op was, want dan zou Nederland tegen Denemarken spelen. En ik had met Guus afgesproken in een bar, waar nog meer Nederlanders zouden samen komen. Toen we wakker werden en de gordijnen open deden was het eerste wat ik zag de cruiseboot waar we later die dag op zouden gaan. Zo leuk. Vanaf de kamer keken we zo op de Hudson. Daar waar het vliegtuig geland was zeg maar.Heel langzaam voer hij zo voorbij. Gek dat we daar vanmiddag op zouden gaan eigenlijk. Veel tijd om te denken hadden we echter niet, want we moesten naar de wedstrijd. En zo zaten we om 7 uur al aan het ontbijt in een bakkerijtje naast het hotel. Hierna weer Times Square op waar de bar was. Ik wist eigenlijk niet goed wat ik me voor moest stellen. Want hoeveel Nederlanders wonen er eigenlijk in New York. Nou ik kan je vertellen, heeeeeel veeel! Nou weet ik niet of ze allemaal uit Nederland kwamen, maar het was overwegend oranje wat er in de bar zat. Twee verdiepingen helemaal afgeladen! Het duurde dan ook tot de tweede helft eer ik Guus gevonden had. Wat een boel mensen en wat een aanjuichingen.

Photobucket

In de pauze zijn we even naar buiten gelopen omdat je buiten wat beter kon kletsen dan binnen.

Photobucket

En daar zagen we een camera ploegje van Reuters mensen aan het interviewen. Grappig om te zien.

Photobucket

Later toen ik de beelden zag, zag ik dat we ook nog even in beeld waren geweets toen we de bar weer in liepen. Mijn moeder die kwam ook nog heel even in beeld, want die zat naast een meisje dat gefilmd werd. Wat een bruisende stad is New York toch. Er is echt van alles aan de hand.

Photobucket

Photobucket

Gelukkig had de wedstrijd een positief einde en kon er nog meer gejuichd (en gedronken) worden!

Photobucket

Photobucket

Na de wedstrijd hebben we weer afscheid genomen van Guus en zijn we richting Rockerfeller Plaza gelopen. Het was nog vroeg dus lekker rustig daar. Helaas was het wel een beetje hei-ig. Dus echt ver kon je niet kijken. Desondanks blijft het heel bijzonder om al die gebouwen van boven af te zien.

Photobucket

Hierna zijn we naar St. Patrick's Church gelopen.

Photobucket

Met de enorme hoge plafonds en pilaren.

Photobucket

Van hieruit door naar Central park. Waar we nog even bij de artiesten hebben staan kijken.

Photobucket

Knap hoe iemand zo gedetaileerd kan tekenen. Hier vandaan zo Central Park ingelopen. Waar het nog lekker rustig was.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En toen zijn we weer op zoek gegaan naar een taxi. Het was tegen twaalven en we konden dan nog even wat eten en de koffers oppikken bij het hotel. En dan op naar de boot.

Photobucket

Eenmaal uit Central park, hadden we die taxi overigens al snel. Net voor de Apple winkel. En zo waren al heel snel weer bij het hotel. Het uitchecken ging ook voorspoedig en toen we beneden aankwamen kwam er al weer een taxi aanrijden om ons naar de boot te brengen. Heerlijk al die taxi's in New York. Je betaalt nooit echt veel en er zijn heel veel van die gele dingen op de straat.

En om kwart over 1 stonden we dan ook bij de terminal. Het inchecken voor de boot ging ook vrij snel. En voor we het wisten liepen we zo de boot op. Super!! Snel kijken hoe de hut en het balkonnetje er uit ziet!!!!

Photobucket

En die was super! We hadden een hut achterop de boot en die was echt heel groot. 1,5 keer zo groot dan de standaard hutten.

Photobucket

Wat is het leven toch mooi!! Ik werd er helemaal blij! Ik keek echt er naar uit om zo achter op de boot van het uitzicht te genieten. Want de cruiseterminal is midden in Manhattan, dus dat beloofde veel goeds! Maar eerst..... eten!!! Hahaha, we zijn natuurlijk wel op een cruiseboot, niet waar?

Photobucket

Tafeltje bij het raam, met uitzicht op de skyline van New York. Dat heb je ook niet elke dag zeg maar!

Photobucket

Hierna zijn we een beetje de boot gaan verkennen. En we zagen al snel dat er toch wel een hoop was veranderd tijdens de renovatie van de Carnival Glory. (leuke naam he?) In 2004 zijn Ron en ik en de hele familie destijds al een keer met deze boot mee geweest. Maar onlangs zou de boot verbouwd zijn. En zo was er nu een deck genaamd serinity. Alleen geschikt voor mensen boven de 21 jaar.

Photobucket

Met lekkere bedjes en leuke stulpjes ;-)

Photobucket

Dat vind Petraatje wel wat!!! ;-)

Photobucket

Photobucket

Naast de terminal van de boot lag ook een vliegdek schip en daarnaast stond de gepensioneerde Concorde. Zo op de foto lijkt het net of hij tussen de wagens geparkeerd staat. Alsof iemand even boodschappen is gaan doen niet? Maar hij hoorde bij dat vliegdekschip wat een museum is en waar meerdere vliegtuigen te bekijken zijn.

Photobucket

Toen we daar een beetje van het uitzicht stonden te genieten, kwam de bemanning langs om ons te zeggen dat er een "drill" kwam en we allemaal naar dek 3 moesten. Daar waar de reddingsboten waren. Dat vind ik altijd wel een gedoetje, al hoef je tegenwoordig niet eerst meer je vest van de hut te gaan halen. Want laten we eerlijk zijn, als er toch wat is, zorg ik dat ik in zo'n bootje zit. Dan maar zonder vest, niet waar? Afijn na dat ook weer over leefd te hebben, was het inmiddels al 5 uur en ging de boot varen!!!

Photobucket

En wat een prachtig gezicht!!! Je keek zo de straten in....

Photobucket

Photobucket

Ik bleef foto's maken ;-) De hut naast de onze was trouwens ook erg prettig want die was om een soort van hoek. En zo konden we het eigenlijk nog beter zien.

Photobucket

De skyline met de Staten Island Ferry.

Photobucket

Grappig om te zien hoe de mensen op de boot, foto's maakten weer van onze boot.

Photobucket

Photobucket

Nadat we Manhattan uitgevaren waren, kwamen we langs het vrijheidsbeeld. Ook al weer zoiets wat je niet elke dag doet toch?

Photobucket

Photobucket

Wat een belevenis!!!

Photobucket

Het was ondanks de wolken die ineens kwamen opzetten nog steeds lekker weer en zo zaten we heerlijk op het balkonnetje. Toen we ineen onder de Staten Island brug door vaarden.

Photobucket

Photobucket

En al snel werd die brug steeds een beetje kleiner......

Photobucket

En zo gingen we de zee op.... Op naar de volgende dag!!!

Photobucket

Wordt vervolgd!

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Petra geweldig om het zo weer te zien.
Lieve groetjes ma.xxxx

B. zei

I miss New York! Heerlijk joh, ik geniet helemaal mee:-)

Jasmino zei

Wat een leuk verslag, Petra! Ik krijg helemaal zin om mijn volgende vakantie ook op een cruiseboot te boeken. Ik ben erg benieuwd of je ook ene foto hebt van de hut, ik wil zo graag zien hoe zoiets eruit ziet!

Hopelijk kan ik gauw de rest van het verslag lezen!

Groetjes,
Jacqueline

PS: wel jammer dat de webcam is gesneuveld! Maar de header vind ik wel mooier zo. Nu nog een foto'tje van jou en Ron erin met de hondjes, en dan is hij helemaal klaar ;-)

Karin (dh) zei

In een ruk gelezen je verslag, wat lijkt me dit hartstikke mooi om mee te maken. Ik zie nu al uit naar je verslag van de volgende dagen.
Beterschap voor je moeder trouwens, inderdaad een superbikkel! (ze heeft toch wel voor Oranje gips gekozen he :-))

Marjon (vana) zei

Wat ziet je blog er mooi uit, ik dacht even dat ik verkeerd zat.

Goh, jouw moeder is met recht een harde zeg! Dat moet toch erg pijnlijk geweest zijn die elleboog. Soms is eigenwijs zijn niet zo slim!

Wat een leuk verslag heb je geschreven en wat een onwijs mooie foto's vanf de boot. Vooral die laatste foto van de zonsondergang is prachtig.
Ik ben heel benieuwd naar de rest van je verslag.

Monique zei

Wat een heerlijk New York-verslag. Gelukkig mag ik in oktober weer! Fantastische stad, ik kijk er erg naar uit, zeker omdat onze beste vrienden meegaan.

Ik ben ook erg benieuwd naar het cruiseverhaal!

Karin zei

Leuk jouw ervaringen te lezen. Wij zijn net terug van een Carnival cruise naar the Carribean. Onze boot was de Freedom en hadden een heerlijke suite met groot balkon. Bij ons was het eten goed geregeld en absoluut niet die lange rijen en zoeken naar tafeltjes of zo. En ook onze boot was vol en 3600 passagiers. Dus ik denk dat het gewoon niet zo goed georganiseerd was op de Glory. Op een eerdere cruise hadden was het ook goed geregeld (Fantasy). Nogmaals leuk die foto's te zien van jullie boot. Wij hadden ook een Serenity dek en dat was inderdaad top!

Kristel Holsbeek zei

Wow wat een balkonnetje, geweldig toch!!