vrijdag 4 juni 2010

Van de week

De kaarten voor mijn verjaardag kwamen bijna allemaal in 1 keer afgelopen dinsdag met de post. Vast met 1 vliegtuig gekomen denk ik ;-)

Photobucket

Hartstikke bedankt!! Ook kwam er een pakketje van mijn moeder. Ron kreeg toen hij 40 werd 40 repen chocola. En nou vind ik chocola lekker, maar er is iets wat ik nog lekkerder vind... En dus....

Photobucket

Jawel 40 wasa's! Zo leuk!!!! (en lekker) Thanks Ma!!! En vandaag kwam er nog een pakketje. Dit keer uit Voorhout. Met....

Photobucket

Ohhhhh lekker!!! Helemaal blij! Wat word ik weer verwend. De afzender uit Voorhout weet ook wat ik lekker vind. Eier koeken en wasa's, want ook die zaten er in Erna's pakketje bij. Super!! Voorlopig kan ik een poosje voort kunnen we wel stellen ;-)

Van de week ook de NL-koffie bij mij en dit keer bij het zwembad hier in de wijk. Met appeltaart en slagroom, vanwege de "verjaardigheid" natuurlijk.

Photobucket

De NL-kids hadden het prima naar hun zin zo bij het zwembad. En ben zelf ook wezen zwemmen, want het was erg warm woensdag. Niet zo zeer zonnig maar wel ernstig warm.

Photobucket

Om een uur of 2 ging ik dan weer op huis aan en toen gebeurde het. Echt de 40 jaar doen me geen goed. Want bij het wegrijden, had ik mijn handen vol met van alles en nog wat. En zo zette ik de rest van de appeltaart op het dak en deed alle andere spulletjes in de auto. En.... reed weg, met die taart nog op mijn dak..... Pffff, waar was ik met mijn hoofd? Ik dacht wat hoor ik nou voor raar geluid bij het wegrijden. Alsof er iets bonkte.... En toen... viel het kwartje. De taart!!!! Gelukkig reed ik bij ons in de wijk en ging ik niet hard. Dus stoppen en taart redden. Inmiddels had ik het bloed heet in die auto en deed ik beiden raampjes open voor wat frisse lucht. Wat stom zeg!!! Maar gelukkig taart nog gered.

Nou was het pakketje van mijn moeder precies op mijn verjaardag aan gekomen. Maar wij waren er niet die middag en dus lag er een kaartje in de bus dat ik het bij het postkantoor op kon halen. Maar even later ging het zooooooo onweren en onwijs hard regenen dat ik eigenlijk de hondjes niet alleen wilde laten. Echt zo hard heb ik het in tijden niet zien regenen. Er kwam ook ineens een wind opzetten en alle struiken en bomen in de tuin gingen als een gek heen en weer. Wat een noodweer ineens! Het gras in de achtertuin stond gewoon onder water. Met bakken kwam het naar beneden. Maar gelukkig verandert het weer hier ook weer snel, want uiteindelijk werd het toch droog en kon ik nog net voor sluit, naar het postkantoor toe om het pakketje op te halen.

En zo loop ik naar de auto en Oh neeeeeeeeeeeeee....... Ik was de ramen vergeten! Wel %*@&%#)*%#(&% !!!! Echt alles, maar dan ook alles zeikie nat. ZEIK nat! Nog een keer *%#%*)#(%)^) !!!! Jemig wat een ongelooflijk dom van mij zeg. Echt met het 40 worden is spontaan mijn geheugen gehalveerd volgens mij. Je zult begrijpen dat Ron niet zo blij met me was woensdagdag. Ik ben dus niet naar het postkantoor geweest, maar ben gaan dweilen, zeg maar. Redden wat er te redden valt. Overal zag en voelde ik water. Gelukkig deed de auto het nog wel. En zo ook de radio en andere electrische snufjes. Je moet er toch niet aan denken. Want de ramen stonden niet op een kiertje.... Nee wagenwijd open kunnen we wel stellen. Maar gelukkig kon hij er tegen onze super mobiel!

En zo staat dit wonder op wielen nu al een paar dagen open om zoveel mogelijk vocht er uit te laten. Zonnetje wat er op schijnt helpt natuurlijk wel, maar er is zoveel water in gekomen. De zittingen zijn nu wel droog gelukkig, maar onderop is het nog steeds nat. Pffffff, hopelijk heb ik en mijn harde schijf er van geleerd....

Nouja maar snel vergeten zullen we maar denken. En hopelijk droogt de rest ook snel.
Ron had de wagen donderdag meegenomen en merkte niks bijzonders aan de wagen. Hij deed het echt nog helemaal zo als het hoorde.

En zo ging ik donderdag naar het NC state Arboretum, gewapend met camera. In een poging mijn tijdelijk verstands verbijstering te vergeten. Er waren een aantal schoolbussen met kids die daar ook rond liepen, maar verder was het er rustig. En kon ik op mijn gemakje foto's maken. Er waren nu aardig wat Dahlia's in bloei.

Photobucket

Op zich houd ik niet zo heel erg van die bloemen, maar er zaten wel bijzondere exemplaren bij. En ze zijn altijd zo lekker knal. Van kleur, bedoel ik dan. Heb weer een hele rits foto's gemaakt. Heerlijk vind ik dat!

Ze zijn op het moment wel erg aan het verbouwen en verhuizen bij het aboretum. En zo is er onlangs een nieuw veld met allemaal bloemen. Dit is op een nieuw stuk bij het terrein en op het oude stuk zijn ze nu alle planten aan het verhuizen. Maarja ik moest natuurlijk het nieuwe veld ook bekijken. Nou is het daar nog niet zo gedraineerd als op het oudere gedeelte. En ook daar was die bui die bij ons zijn best had gedaan langs gekomen. Het was er drassig en soppig, maar ze hadden er rijen vol met Echinacea. Prachtig gezicht. En met vol enthousiasme begin ik met het maken van foto's. Kijk natuurlijk nergens meer naar en huppatee.... daar ging ik op mijn giecheltje. God wat een week zeg! Dat gaat lekker. Lag ik dan in de blubsie. Twee natte knietjes en bagger voeten van heb ik jou daar. Ik had slippers aan die vast aan mijn val hebben bijgedragen. En zo zat ik dan op mijn knietjes tussen de Echinacea. En spontaan dacht ik aan dr. Vogel. Goed tegen verkoudheid!!! Hoorde ik hem nog zeggen in mijn gedachte. Pfff, tussen alle zonnehoeds bloemen gluurde ik of iemand me gezien had. En... geloof dat het veilig en vrij anoniem gebeurd was, mijn weergaloze snoekduik vandaag. En nu ik dan toch op mijn knietjes zat en mijn broek al een ernstige wasbeurt nodig had, dan maar een close upje van de zonnehoedskruid ala dr. Vogel niet?

Photobucket

Dus mocht je je afvragen, hoe krijg je zulke close ups van blommetjes? Gewoon op je knietjes. Je krijgt er werkelijk de fraaiste foto's van, ha ha ha. Bij voorkeur kun je deze positie iets galanter dan ik aannemen, maar het gaat om het idee en het eind resultaat, zullen we maar denken.

Photobucket

Afijn ook weer meegemaakt. Vandaag is alles vrij rustig verlopen en ben ik wat boodschapjes gaan doen en vanmiddag even afgekoeld bij het zwembad. Rustigjes aan en vooral het hoofdje er proberen bij te houden. Dan gebeuren er geen gekke dingen meer. Morgen komt mijn moeder hier aan en hebben we weer wat om naar uit te kijken. We zijn er klaar voor!

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Anja zei

Tja meid....je bent nu 40, dan vergeet je wel eens wat, hihihi
Zo te lezen ben je goed verwend met allerlei lekkers!

Annemiek zei

Jaja ouderdom komt met zijn gebreken heb ik wel eens gehoord :)
Hopelijk was het even alleen om te wennen aan 40 en gaat het nu gewoon weer goed.

www.ine1149.web-log.nl zei

Een senior moment, noemen wij dat, Petra! Dat zal je dan altijd zien dat het net zo'n enorme bui is.

Petra zei

Jee, wat een pech allemaal! Mooie bloemenfoto's! Hier is de Kenilworth Aquatic Gardens iets, waar ik heel erg in geinteresseerd ben om te gaan fotograferen. Er schijnen hele velden met zonnebloemen te zijn in juli en ontzettend veel waterlelies. Nu nog even tijd vinden.

Erna zei

Whahahahah nou je hebt er weer een prachtig Blog van gemaakt, als 40 jarige.
Ron was zeker ook erg blij met je ...NOT.
Goed zeg dat alle kaarten en pakketje zo op tijd waren, de postbode wist vast van je verjaardag hihi.
Lekker genieten met moegers de komende weken.

Erna

Trudy zei

Tis niet te hopen dat deze gebeurtenissen de trend zetten voor het komende jaar!!!!
Maar weer een vermakelijk blog uiteraard en zeer mooie foto`s.
Fijne tijd met je moeder.
x groetjes

Anoniem zei

Als je nou gewoon denkt dat je een twintig-jarige bent met 20 jaar ervaring dan gaat het vanaf nu vast beter.
Tip: kranten onder de auto matten leggen.Wel regelmatig vervangen voor droge.
Groeten, Justine.

Anoniem zei

Tja als je het zo levendig beschrijft blijft je snoekduik niet anoniem hoor. Het is net of we er allemaal bij waren en je begrijpt ik lig hier weer te gieren....
En dan die ramen van die auto met een regenbui combineren, tja wat zal broer hiervan zeggen??? is weer andere nattigheid he, zeg maar.
Meid ik heb je moeder gesproken van de week, dat wordt weer GENIETEN met hoofdletters dus! Have fun samen
Groetjes Ann

Kristel Holsbeek zei

Dank je wel Petra om mijn dag weer wat zonniger te maken;-) Sorry maar ik vind je schrijfwijze echt zalig...
Mocht het helpen, mooie fotos;-)
Wow wat gaat de tijd snel je moeder komt er al aan en dat wordt yep GENIETEN!!! Have fun!!

www.vandijkjes.punt.nl zei

Als het goed is , is ze dus inmiddels aangekomen. veel plezier met je bezoek.

Ja som sheb je van die dagen dat je geheugen een niet mee werkt..

Maar troost je. ik haalde deze zelfde ramen stunt al uit bij 30

gr petra

Marjon zei

Tja, als je 40 wordt ga je toch langzaam aftakelen. Het begint met vergeetachtigheid :)

Ik zou zelf liever 40 chocoladrepen gekregen hebben. Maar ik vrees dat ze binnen 40 dagen al op zouden zijn.

Elke zei

Misschien helpt het als je een paar bakjes met vochtvreters in je auto plaatst, dan gaat de vochtigheid er sneller uit.
(en ondertussen moet ik toch eens goed lachen met je stunt hoor!)

Sue in the USA zei

Nog gefelicitaart met je verjaardag :-)

Hopenlijk is de auto weer een stuk droger nu.
Zou mij ook zo kunnen gebeuren en ik ben pas 34 ;-)

Sue in Orlando, FL