vrijdag 17 september 2010

Andretti

Vandaag ben ik met Ron naar de opening van een Firestone winkel in Holly Springs geweest. De opening zou gedaan worden door Mario Andretti. Andretti is een oude Formule 1 coureur en die schnabbelt er nu dus een beetje bij.
Voor Ron was het wel bijzonder om hem te zien. Want in 1978 was hij in Zandvoort naar de Grand Prix geweest. En daar had Mr. Andretti himself, de race gewonnen.

En nu dan 32 jaar later komt hij hier zowat bij ons om de hoek een winkel openen. Wie had dat ooit kunnen bedenken in 1978 hey?Toen wij aankwamen was hij net een speech aan het houden. Eigenlijk was het maar een klein mannetje. Kan ook haast niet anders anders pas je nooit in zo'n racewagen denk ik.En natuurlijk moest er een lint doorgeknipt worden.Na de plechtigheden was er de mogelijkheid om met Mr. Andretti te spreken en hij deelde handtekeningen uit. Dus we gingen daarvoor in de rij staan.Ron had een soort van printje gemaakt met wat foto's van zijn overwinning in 1978 in Nederland. En eigenlijk zou het wel zo leuk zijn als hij die wilde tekenen.Ron aan het uitleggen wat zijn bedoeling was en waar hij hem destijds de formule 1wedstrijd had zien winnen.En hij moest even diep nadenken, maar was daarna hartstikke enthousiast.En zette dan ook zijn handtekening er op! Ron helemaal blij!En toen vroeg ie, was is jouw naam? Duidelijk de Italiaanse charme is ie nog niet verloren door het wonen in Amerika ;-)To Petra.......

Verder was alles tot in de puntjes verzorgd. Er waren gratis hamburgers en hotdogs, drinks en vers fruit. Er was en rad van fortuin, waarmee je hele leuke prijzen kon winnen. (Wij niet natuurlijk....) En er was voor de kinderen een springkussen in de vorm van een race wagen.

Wat is er nog meer gebeurd van de week? Ron had nog een middaagje vrij genomen. Waarop we heerlijk bij het zwembad hebben gezeten. Dit is de laatste week dat hij nog open is dit jaar. Heerlijk was het. De temperaturen zijn hier echt weer hartstikke zomers. Boven de dertig en dus nog steeds korte broeken weer.

Nadat we uitgezwommen waren zijn we naar de bioscoop gegaan. Ron mocht dit keer kiezen en hij koos voor the Expendables. Hierin spelen veel oud "action-heroes" in mee. Sylvester Stalone, Mickey Rourke, Dolph Lundgren, Bruce Willis en zelfs Arnold Schwarzenegger heeft er een klein rolletje in. Ik moet zeggen dat het niet mijn eerste keuze was geweest, maar ik vond het een erg leuke film. Beetje ouderwets getint, maar met zeker wel grappige opmerkingen hier en daar.

De scene met Sylvester Stallone, Bruce Willis en Schwarzenegger is vooral erg grappig! Tussen de regels door zijn de opmerkingen eigenlijk over hun eerder gemaakte films. Wie had ooit gedacht die drie acteurs in 1 film te zien. Vooral de opmerking als Schwarzenegger wegloopt is wel grappig.Verder heb ik de foto print bij Meneer Heil gebracht. De oudere man van de fotoclub. Hij was er zo blij mee! Hij nodigde me uit om vooral ook even binnen te komen en vertelde over van alles en nog wat. Inmiddels weet ik dus dat hij 89 jaar is en dat zijn vrouw vorig jaar is overleden. En dat fotografie hem vooral geholpen heeft om na het overlijden van zijn vrouw bezig te blijven. Hij vroeg me ook honderduit over mijn foto. Zo leuk. Het is echt een hele aardige man. Hij vertelde ook dat hij over een paar weken een operatie moest ondergaan, dus volgende keer zou hij waarschijnlijk niet op de vergadering komen. Maar daarna zeker weer hoor! Daar was ie zeker van! Petje af, voor hem!

Groetjes en een fijn weekend!!
Petra

5 opmerkingen:

Anja zei

Heerlijk he dat warme weer, ook hier is het nog boven de 30 graden.
Leuk om zo'n bekende coureur te ontmoeten.

B. zei

Door je succes verhaal over je foto carriere raak ik langzaam aan ook weer geinspireerd om zelf weer wat te gaan schilderen. Het mooiste is dat het echt veel voor mensen kan betekenen.

Anna zei

Hoi Ron echt wat voor jou, om een handtekening te scoren!!
Hij zag er wel oud uit.Maar et was wel leuk jullie 2 zo.
Petra was ook niet vergeten.

Petra zei

@ B.
Weer gewoon oppakken, je deed het hartstikke goed!

@ Anna
Niet alleen mij hoor, hij dacht aan nog meer mensen ;-)Voor fans vanaf 1978 wist hij nog wel wat te verzinnen.

Kristel Holsbeek zei

Heel leuk allemaal!!
Hopelijk is het geen al te zware operatie voor die man...