zondag 19 september 2010

Art!!

Gistermiddag zijn we in Raleigh bij het streetpainting wezen kijken. Er was een soort van wedstrijd waar allerlei mensen in een vak op het asfalt hun kunsten laten zien. Allemaal met krijt zeg maar.

Gelukkig hadden we al snel een parkeer plekje gevonden en konden we zo Fayetteville street op lopen.Daar aan het begin van Fayetteville street was het nog stil, maar dat veranderde snel.En al snel zagen we ook de eerste straat tekeningen. Prachtig om te zien.

Er was een gedeelte waar de professionals hun gang gingen en een gedeelte waar scholen hun talenteerde leerlingen hun kunsten lieten zien.

Zoveel verschillende tekeningen...Deze mevrouw zat echt helemaal onder het krijt.De leukste vond ik nog wel deze....Het leek net of er een gat in de weg was. De eikel, symbool voor Raleigh, welke de bijnaam City of Oaks heeft, valt door het gat in de weg. Al moet ik zeggen dat ik dez er ook lief uit vond zien. Zijn baasjes deden ook mee...En deze serieuze dames, wachtende voordat zij mochten optreden om te dansen.Ook kwamen we dit hondje tegen....Compleet in coma...Dat het beestje zo kan slapen he? Zo raar om te zien...

Na een keer op en neer gelopen te hebben zijn we terug gegaan naar de auto en daar zag Ron dit...Oh nee he....Een dikke vette spijker in mijn band.... Zo te zien liep de band niet leeg, maar toch even naar laten kijken. Onderweg kwamen we langs een bandenzaak en die man heeft er naar gekeken. Heel langzaam liep er dus toch wat lucht uit de band, nadat hij er een sopje over heen had gespoten. Er waren dus wel belletjes te zien. De jongen heeft toen de spijker er uit getrokken en er een soort van prop in gezet. Zo blijft de band toch vol. Maar omdat het op het rand van de band is, is het niet helemaal veilig, zei hij. Dus nu moet de reserveband eronder, maar dan moet hij weer eerst deze band van deze velg afhalen. Gedoe!!! Dus we moeten daar nog een keer voor terug.

Afijn we hoefden niks voor de prop te betalen aan deze jongen. Toppie!!! En we konden dus weer met een geruster hart verder rijden. Toch wel service niet?

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

B. zei

Leuk die krijt tekeningen, wel een stukje minder van je band!

Anja zei

Wat een mooie tekeningen, hopelijk blijft het voorlopig droog zodat ze niet wegregenen. Balen van je band :-((

Anoniem zei

Mooi die tekeningen.
En wat een heerlijke knal blauw lucht.
Jeemig dat is balen van die band.
Gelukkig kon je er nog mee naar huis

Erna

Anoniem zei

Hi "Pietra"
Ik lees jouw blog al jaren (je schrijft geweldig) en moest nu even berichtje achter laten over het shirt van Ron dat hij aanheeft, dat is namelijk mijn werkgever (ik werk dus bij Spyker), leuk om te zien!
Blijf schrijven, dan blijf ik zeker lezen!
Groet, Evelyn

Petra zei

@ Erna
Ja hier nog steeds de blauwe lucht tot eind van de week nog zeker zomer bij ons.


@ Evelyn
Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Vind ik altijd er leuk om te lezen. En wat een mooi bedrijf om voor te werken. Weet nog dat Ron erg veel moeite heeft gedaan om het shirt te bemachtigen.
Groetjes Petra

Annemiek zei

Mooi wat ze met krijt kunnen doen!
Weet je zeker dat die hond sliep? :)
Die bandenpech is balen, wel goed dat je het zag en niet op de autoweg een klapband kreeg!

Petra zei

@ Annemiek
Ik had eerlijk gezegd er ook een kriebelig gevoel bij het hondje. Later zag ik hem nog zo met het beestje rond zeulen. Maar toen ik dichterbij kwam gingen wel zijn oogjes open. Al met al toch wel raar vond ik.

Kristel Holsbeek zei

Oh wat een leuke krijttekeningen...wel mooi gedaan. Zeker dat van die eikel, knap...
Oh spijtig van je band, gelukkig dat je veilig thuis bent geraakt.