donderdag 2 september 2010

Mag ik aan u voorstellen....

Dit is Earl, Earl de Orkaan....Gelukkig gaat hij enigszins aan North Carolina voorbij. Behalve dan aan de Outerbanks, de eilandjes aan de kust. Ze zijn een beetje te vergelijken met de wadden eilanden in Nederland. Er loopt 1 twee baansweg over de eilanden. Er zijn geen dijken zoals wij in Nederland gewend zijn, dus de kans dat die weg overstroomd of dat er delen wegspoelen, zijn zeker aanwezig. En vandaar ook dat mensen op die eilanden verplicht de eilanden moesten verlaten.

Vanmiddag werd het hier in Raleigh bewolkt en vielen er een paar spatjes regen, maar dat is het tot nu toe. Volgens de voorspellingen blijft het daar ook wel bij voor ons hier in Raleigh. Maar desondanks staat de tv er natuurlijk wel bol van. Zo staat er een verslag gever bij het huis op Rodanthe, waar de film "Nights in Rodanthe" met Richard Gere is opgenomen. En bij de vuurtoren van Hatteras, het symbool van North Carolina. En zo wordt er nu van alles op de tv getoond.Wat is er verder gebeurd van de week? Nou de homecoming van maandag is niet door gegaan. Nouja de militair is wel thuis gekomen, maar de tijden waren veranderd naar half drie 's nachts. En dat is 1 erg vroeg en 2. moet ik midden in de nacht dan alleen aan het rijden gaan. En vooral het laatste vind ik eigenlijk niet zo'n heel goed plan. Ik heb wel aangeboden om de fotosessie van de week te doen, maar helaas vloog de familie al weer terug naar de thuis staat Ohio.

Vandaag heb ik wel weer een foto sessie gedaan voor een vrouw waarvan de man nu uitgezonden is. Zij hebben twee honden die ze ook mee genomen had. Twee hele grote lobbessen. Echt! Maar wel heel lief. Het was vandaag nog wel warm, dus het was wel even afzien voor ze. Maar het is wel gelukt.Echt het waren echt hele lieve honden. Van die trouwe hondenogen... Niet makkelijk om ze allebei de goede kant op te laten kijken, maar jaren lange ervaring met die twee van ons, werpt nu zijn vruchten af ;-)Verder heb ik gisteren met de NL dames koffie gedronken. Dit keer bij het zwembad van Helga. Leuk om zo eens een ander zwembad te zien. In de middag heb ik geholpen bij het ophangen van de foto's voor de expositie die op 1 september in het culturele centrum begon. Toen ik daar van thuis kwam stond er een berichtje op het antwoord apparaat van Helga. Ze had mijn foto in de locale krant zien staan. Oh echt!!!

Die krant lag nog ongeopend hier in de keuken en ik wist even niet hoe snel ik die moest open slaan, hahaha. Wat leuk!! Van alle foto's nou net die ene van mij in de krant!Zooooo leuk!!! En nog meer leuks....
Vorige week kreeg ik ineens een briljante ingeving...AH.nl, dat was de ingeving. Bezorgt tot in de keuken... Nouja niet helemaal onze keuken, maar uiteindelijk in de keuken van mijn moeder. Op mijn gemakkie heb ik dus geshopt bij Ah.nl. De spulletjes bij mijn moeder laten bezorgen en zij heeft ze weer aan ons doorgestuurd. Ik kan je vertellen dat het een heerlijk gevoel was om het virtuele mandje te vullen ;-)

En dan vandaag al, kwam het aan! Wat een pret! De postbode, die me overigens nog steeds bij mijn voornaam kent?? (welke postbode weet dat?), belde aan en begon al. "From the Netherlands, Petra!". Geweldig mr. postbode!!! Geef maar snel hier, hahaha.

Verder ben ik met de buufjes gisteren naar de film Eat, Pray & Love geweest. Ik vond het een hele leuke film. De meningen onder de buufjes was verdeeld. Zij hadden allemaal het boek gelezen en vonden het boek leuker. Ik had het boek niet gelezen, dus stond er vrij open voor. Wellicht is dat het verschil. En.. .ik vind Julia Roberts, de hoofdrolspeelster, altijd wel leuk. Haar lach is echt zo aanstekelijk en apart.

Aankomend weekend is een extra lang weekend voor ons en dat komt mooi uit, want Ron is maandag jarig en maandag is het Labor day. Zo Ron is lekker vrij op zijn verjaardag. Dus leuke vooruitzichten!

Groetjes,

Petra

8 opmerkingen:

Annemiek zei

Proficiat met je foto in de krant en natuurlijk nog eens met het winnen!
Fijn dat pakketje van Nederland, en een leuke postbode!
Die van ons heeft hondekoekjes bij zich, ook lief :)

Kristel Holsbeek zei

Nog eens proficiat met je foto, altijd leuk;-)
Hmm een geluk dat de mama's er zijn hé;-)

Guus zei

Met plaatsvervangende trots zie ik je foto in de krant! Super!!! Jos heeft zijn eerste krantenfoto ook nog altijd bewaard.. en mijn ma? Die knipt ze nog altijd uit ;-)

Zag vanochtend van Earl.. hoop dat die gozer jullie huisje voorbij gaat.

Trouwens wat een prachtige foto van de mevrouw met de beide honden, super!!!

Anna zei

Wat gaaf zo die foto in de krant, je wordt nog eens beroemd!!!
Gaan de boodschappen in het Hollandse kastje???
Geniet lekker van het lange weekend.Fijne dag maandag.Gerard en Toos

Bianca zei

Gefeliciteerd met je foto ! ik vind ze prachtig ook hoor die hondensnuiten en vooral die foto van die marinier op de trap met zijn vriendin/vrouw, zo mooi gedaan !!!

Fijne verjaardag gewenst alvast !

B. zei

Wat ontzettend gaaf dat je foto zo groot in de krant staat! Fantastisch:-), echt leuk om zo al je stappen in je carriere te kunnen volgen:-)

Car zei

Wat een goed idee om zelf bij AH.nl te shoppen om het dan vervolgens weer door te laten sturen.
Zo kan je ook nog boodschappen doen op afstand voor je "oude" ouders.
Ga het onthouden.

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat leuk dat je op deze manier, en dankzij je moeder, bij AH kan shoppen.
Gefeliciteerd met jouw foto op de voorpagina.