vrijdag 22 oktober 2010

The Fair

Gister morgen eerst nog even bij Mr. Brooke langs en daarna zou ik naar de fair gaan. Het gaat een stuk beter met het ruggetje en dat vind Mr. Brooke ook. Toch voel ik me als ik bij hem geweest ben die dag altijd net iets beter weer. Hij zet het toch denk ik allemaal iets rechter elke keer.

Maarja daarna dus naar de fair. Inmiddels was het half 11 toen ik daar aankwam en ik kwam terecht in een file die gewoon 5 minuten stil bleef staan. Op zich nog geen eens zo ver van het State Fair terrein. Dus toen het eenmaal een beetje ging rijden, ben ik er af gegaan en heb mijn auto daar gewoon geparkeerd. Betekende wel dat ik verder moest lopen, maar het stilstaan duurde langer dat was zeker. Ik liep na het parkeren dan ook zo al de auto's die voor me in de file stonden voorbij. Goed plan geweest.

De State fair is elk jaar eigenlijk precies het zelfde. En had me voor genomen om dit jaar niet meer te gaan. Maarja, ik toch eigenlijk wel de foto die ik ingestuurd had zien hangen. Ik had dus twee foto's ingestuurd en van de week had ik een belletje gehad dat 1 er van "juried out was" Die werd dus niet opgehangen, maar de tweede dus wel. Het schijnt dat er veel te weinig plek is om alle foto's op te hangen dus vandaar deze schifting. Maarja nu was ik wel benieuwd welke er wel hing en welke nog meer.

Dus dat was mijn doel, voor op de fair. Onderweg lopend naar de kassa zag ik veel mensen lopen met tasjes met erin vier blikjes etenswaar. Oh... het was vandaag "hunger relief" day. Wat inhoudt dat als je vier blikwaar aan eten mee neemt en inlevert je gratis toegang krijgt. Helemaal niet aan gedacht.... Dus ik kon gewoon naar de kassa om en kaartje te kopen. Als 1 van de weinige.

Ik liep door de eerste hal. Daar worden van allerlei braderie spullen aangeboden. Maar ook was er deze...

Photobucket

Wat een leukerd he? Het was een jonge uil. Die langs de weg was gevonden. Op de fair stond dus deze rescue groep voor wilde dieren. Ze hadden hem een beetje laten aansterken bij hen en nu was hij dus mee naar de fair. Hij had de hele tijd zijn ogen dicht. Maar toen hij de sluiter van mijn camera hoorde klikken ging er 1 oog op een kiertje open. Meneer de Uil moest het duidelijk even checken ;-)

Photobucket

Daarna liep ik dus door, richting foto hal. Natuurlijk moest ik van de uitgereikte stukje Maple butter suikerspin even snoepen. Net zoals van de chocolade fudge. Dat is wel leuk van zo'n fair. Je proeft dingen waarvan je anders nooit gehoord had eigenlijk.

Eenmaal uit de hal, bleek dat ik niet de enigste vandaag was... Wat een boel mensen waren er!

Photobucket

Photobucket

Maar heb me er door heen geworsteld en kwam in de foto hal. En.... daar hing ie....

Photobucket

De pickup truck foto was het dus geworden. Moet zeggen er hingen echt super mooie foto's tussen hoor. En was eigenlijk wel erg blij dat 1 van mij daar tussen hing. Met enorm groot naambordje vond ik zelf eigenlijk.

Photobucket

Deze foto had uiteindelijk gewonnnen. Persoonlijk vond ik hem niet zo heel bijzonder eigenlijk, maar.... ik zal er wel een andere kijk op hebben dan degene die keurde denk ik. Het was een foto dus van twee gebouwen en iemand die op een fiets langs fietst.

Photobucket

Verder waren er ook nog andere kunstachtige uitspattingen te bewonderen en zelf vond ik deze wel leuk.

Photobucket

Daarna heb ik me in het fair gebeuren gestort.

Photobucket

Photobucket

Wat inhoudt kermis en harde muziek en veel HEEEEEL veeel eterijen!

Photobucket

Deze was volgens mij nieuw. Krokodil op een stokje.... Heb het maar overgeslagen. Maar zag er heel veel mensen mee lopen. Ik heb me zelf een corndog gegeven voor lunch.

Photobucket

Zo hoor je er toch een beetje bij. Het was inmiddels 1 uur en op een gegeven moment liep werkelijk waar iedereen te eten. Van Corn on the cob tot de kalkoenen bouten. En vooral die laatste vind ik werkelijk geen gezicht om dat al lopend op te eten. Het heeft een beetje oer achtig iets om iemand aan zo'n grote bout te zien knagen. Zeker niet een uitnodigend gezicht ;-)

Wat was er verder? De konijnen show, met hier onder het mooiste konijn van de show.

Photobucket

Je kon op de foto verkleed als banaan, mocht je dat ooit al een keertje gedaan willen hebben ;-)

Photobucket

In weer een andere hal zaten mensen die allemaal een ambacht uitoefende. Zo was er een mevrouw die paaseieren maakte. Een heel priegel werkje, dat kunnen we wel stellen.

Photobucket

En deze mevrouw maakte quilts en poppen. En toen ik haar zag vond ik dat ze eigenlijk wel een beetje op haar poppen was gaan lijken. Weet niet wat het was maar er was een gelijkenis op de 1 of andere manier, hi hi hi.

Photobucket

Daarna liep ik door naar het stukje waar ze altijd oude ambachten buiten vertonen. En kwam dit stil leven tegen.

Photobucket

En de appelboer...

Photobucket

Photobucket

En de tabaksboer....

Photobucket

Deze man vertelde mooie verhalen hoe hij vroeger de tabak van het land haalde. Mooi om te horen met zijn enorme Southern accent. Hij maakte zijn verhalen het hele "North Carolina, Tar Heel state" meer dan levendig bij me. Om hem heen lagen dan ook alle tabaksbladeren en de geur daarbij was al bijzonder.

Daarna ben ik doorgelopen naar de show tuinen. Die zijn altijd wel bijzonder om te zien.

Photobucket

Er stonden van allerlei planten en veelal ook mooi in bloei.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En deze roos rook ook nog eens heerlijk!

Photobucket

En wie was er ook aan jureren.... "Anne Klap for your garden"! Ik moest van binnen grinniken toen ik haar zag. Zij heeft op de locale tv een programmaatje waar ze in vijf minuten verteld hoe je planten moet verzorgen. Maar op zo'n eentonige manier. En Anne klap.... pauze.... for your garden.... dat is haar slogan zeg maar. Echt vreselijk saai altijd. En nu zag ik haar in levende lijve. Ze was weer geheel in eigen stijl aan de gang. Het lag op het puntje van mijn tong, om op haar toe te stappen en zeggen. Hey Anne Klap...... for your garden, hoe is tie nou meid? Maar ze was zo ontzettend serieus het berengras aan het bekijken.... hahaha. Daar moet je haar maar niet in storen ;-)

Photobucket

Verder leuke artistieke kunstwerkjes in de tuintjes. Waar bij deze CD/wasknijper vlinder toch wel mijn favoriet was. Ze stonden op stokjes door die hele tuin verspreid. Hartstikke vrolijk gezicht.

Photobucket

Daarna moest ik nog even de grootste pompoen van het jaar zien....

Photobucket

En in die zelfde hal zag ik ook deze dappere held...

Photobucket

Ook hij reageerde op het geluid van de sluiter. Wel bijzonder want in die hele hal was het een behoorlijke herrie want er was ook een schapen keuring gaande. Maar hij keek zo verbaasd naar me onder zijn heerlijk warmer rode lamp plek vandaan ;-)
Zijn broertjes en zusjes lagen even verder op heerlijk op 1 hoop te snurken.

Photobucket

Verder viel me dit op gisteren ....

Photobucket

Zeg nou eerlijk... Het ziet er toch niet uit? Maar dit is waarschijnlijk mode nu.. Zag er verschillende meiden mee lopen. Een verschillend paar lange kousen onder een korte broek en dan van die bootschoentjes er onder. Je zou er toch niet in gezien willen worden. Maar hordes dames liepen er mee. Ik voelde mezelf dus weer van een andere planeet komen, want hier in wil je toch niet geizen worden? Ben benieuwd of dit ook in Nederland de trend is. Of misschien wel was, dat ik die allang voor bij had moeten zien komen natuurlijk. hahaha. Ze kunnen hier in NC ook behoorlijk achter lopen. Maar misschien is het een Southern trend en loopt volgend jaar Nederland er mee. Nou ik ga voor jullie hopen van niet ;-)

Photobucket

Hierna vond ik het wel mooi geweest en ben richting uitgang gelopen. Mijn voeten hadden het zo een beetje wel gezien. Balen was wel dat nu de auto zo'n end weg stond. Wat vanmorgen nog een strak plan leek, was nu een heel stuk minder kan ik je wel vertellen. En was blij dat ik hem toen eindelijk in de verte zag staan. Even zitten!!!

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

B. zei

Wat een leuke fair joh, wij zijn nogs steeds niet geweest.
Wat betreft die foto wedstrijd, jij had natuurlijk moeten winnen. Ik merk dat bij locale evenementen met kunst wedstrijden, er vaak werk hangt met een grote first price lint eraan, waarvan ik me werkelijk afvraag wat daar zo goed aan is.

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat leuk zo'dagje naar de Fair, moet bekennen dat wij altijd zoiets oversloegen als we dat tijdens een vakantiereis tegenkwamen. Heb ik nu dus spijt van.
Schitterende foto's heb je weer gemaakt.

Aïda zei

Nou zeg, wat een saaie foto heeft gewonnen! Iedere simpele ziel kan toch zien dat de jouwe vele, vele malen beter is. Ben wel benieuwd welke foto ze dan niet genomen hebben van je. Was ook vast beter dan de winnende foto ;)

Petra zei

Wat een vreemde foto om te winnen. Ik vind die van jou veel beter. Maar dat is me al vaker opgevallen bij fotoshows, foto's winnen, waar ik niets aanvind. Erg leuk zo'n fair, moet toch ook eens naar de Virginia Fair gaan.

Kristel Holsbeek zei

Wat leuk zo een fair;-) zoveel volk;-)
Prachtig uiltje, zo mooi bruin...
Euhm ik vind het een hele rare foto die gewonnen heeft hoor;-(.
Hihi prachtig hoopje dons...

Anoniem zei

Dat ziet er allemaal erg mooi uit. Jammer genoeg heb ik de fair bij ons in Richmond niet meegemaakt. Wim en de kids wel, wie weet nog een keer;)
Fijn weekend.
Groetjes, BiancaF

Marjon zei

Wat een gezellige fair zeg, lijkt me heel leuk om daar over heen te lopen.
Die Annie Klap lijkt me een gezellig mens, daar kun je vast gezellig een borreltje mee drinken :)

Die kousen zijn bij ons nog niet gesignaleerd en ik hoop dat dat zo blijft. Ze lijken Pippi Langkous wel.

sisely.nl zei

Gezellige boel zeg, maar vind de foto van jouw beter.
Groetjes van sisely.nl
Je bent altijd welkom op mijn blog
www.sisely.nl

Erna zei

Leuk al die foto's van de State Fair en wat een drukte, had graag met je meegegaan.
Weet je nog vorig jaar hihi

Enne die kousen , geen gezicht, heb ik hier ook nog niet gezien.

Petra zei

Oh Petra, ik geniet altijd van je verhalen.
Herken er veel in.

Gefelicteerd met je foto, vind hem erg mooi!

Anja zei

Dat ziet er gezellig uit op de fair. Leuk om je eigen foto daar te zien hangen. Ook ik vind jouw foto vele malen mooier dan de winnende foto.

Annemiek zei

Ik vindt zo'n fair altijd wel leuk om rond te lopen. Leuk om je foto daar te zien hangen!