donderdag 7 oktober 2010

Plop nr. 2

Nou veel is er niet gebeurd van de week. Maandag na plop nr. 1 ging het zoveel beter. Zo goed dat ik weer geprobeerd heb in mijn eigen bed te slapen. Niet goed....
's Morgens was alles weer super stijf en linker been lag weer dwars. Pffff wordt er zo moe van. Om niet te zeggen sjachie... (want dat was het eigenlijk wel hoor) Dat gehang.... Of liggen op lopen. Heel irri.

Maar met de hondjes lopen ging wel gelukkig en die hebben er dan ook van genoten. Het weer is hier nu ook zalig. In de middag in de 20 en 's morgens gewoon lekker fris. Ideaal weer, vind ik. Dus daar van genoten.

We zijn ook voor een nieuw matras wezen kijken. Die we nu hebben zit een hele kuil in en waarschijnlijk zijn er wat veren een eigen leven gaan leiden binnen in het matras, want het ding maakt echt een herrie. Dus wij naar de zaak waar we het matras hebben gekocht om te kijken voor wat anders. Wilde nu eigenlijk gewoon een hard matras "ala" Nederland zeg maar. Maar er zijn hiervooral veel fluffy matrassen. Ze hadden er 1, die overigens de goedkoopste van alle matrassen was. Maar van het zelfde merk als dat we nu hebben. En ja, dalijk doen die veren in dat matras ook zo raar.

De verkoopster vroeg wat er aan de hand was met ons matras dan. Dus we vertelden het allemaal aan haar. En wat blijkt we hebben 10 jaar garantie op ons oude matras. Ze raadde ons aan om een warranty claim formulier in te vullen en dan komt er iemand bij ons matras kijken. Als de klacht gegrond is krijgen we het hele bedrag terug volgens haar. Moet eerlijk zeggen, het klinkt te mooi om waar te zijn eigenlijk. Want we hebben het matras nu zo'n 5,5 jaar en dan je aankoop bedrag terug krijgen zou wel erg prettig zijn.

Verder wees ze ons op een tempur pedic matras en ik kan je zeggen ik vond het zalig liggen. Ron iets minder, dus we zijn er nog niet helemaal over uit, wat we nou het lekkerste vinden. Maar nu is het toch even afwachten wat de matrascheck meneer gaat zeggen. Ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe dit gaat aflopen. Vaak is het toch, iets wat te mooi is om waar te zijn, is vaak ook te mooi om waar te zijn. Al hadden we onlangs wel de mazzel met ons fotocameraatje. Hopelijk geld het ook voor het matras.

Zojuist dan ook weer terug van de chiropractor. Vanmorgen werd ik wakker en alles zat weer helemaal vast. Minder! Zou een afspraak hebben om 10.00 en dus was ik er helemaal klaar voor. Natuurlijk hopende op hetzelfde resultaat als afgelopen maandag. Bij binnenkomst werd ik gelijk weer aan de electroden en een icepack gezet en na vijf minuten kon ik weer bij dr. Wallace naar binnen.

Zelfde verhaal als maandag, links kraken, midden kraken en rechts kraken. En ondanks dat de linker kant niet echt prettig voelt. Als ik van die bank afkomt, voelt het meteen al beter. Goed de icepack erop houden zei hij en in beweging blijven. En zo loop ik nu dus in de rondte met een stel koude billen van heb ik jou daar, hahaha. Icepackje blijft er op en Peetje mag voorlopig nog even niet zitten. Hoop echt dat het nu langer zo goed blijft aanvoelen ;-)

Groetjes Petra

14 opmerkingen:

Aïda zei

Een Tempur slaapt zo lekker! Voor ons nooit meer een matras met veren erin.

Petra zei

@ Aida
Bedankt voor je berichtje. Was eigenlijk wel benieuwd of er iemand met ervaring was. Ga ik mooi tegen Ron zeggen ;-)

B. zei

Ik geloof dat wij ook een tempur hebben of in elk geval iets wat erop lijkt (ben nu te lui om helemaal naar boven te lopen) in elk geval zitten er geen veren in en wij slapen goed.

Jasmino zei

Tempur is de merknaam voor traagschuim. Omdat het erg slecht ventileert en daardoor veel warmer is dan een gewoon matras, hebben wij gekozen voor een ander merk matras, maar wel met traagschuim en dan gecombineerd met veren. Ons matras is in de bovenste helft van traagschuim, en de onderste helft veren. We hebben dat liggen op een spiraalbodem, om te zorgen voor optimale ventilatie van het matras. En ja, ik kan zeggen: super! Het heeft wel een nadeel, zo'n goed matras. Vroeger sliep ik overal heel gemakkelijk. Ik slaap nog steeds wel op elk soort matras, maar ik voel het verschil heel duidelijk! En altijd weer blij om in mijn eigen bedje te liggen. Het ligt echt zalig! En het is zo goed, omdat het overal in je lijf de drukpunten wegneemt, zonder dat het een heel softe boel word. Ik zou nooit meer anders willen! En oh ja, ons matras is van het merk Avec (voor het geval je dat zou willen weten).

Succes met de keuzen, en heel veel sterkte met je rug!

Anja zei

Wat fijn dat je baat hebt bij de Chiropractor. Ik vond het ook altijd heerlijk (na afloop) als mijn rug 'gekraakt' was. En bij mij heeft het goed geholpen.
Tempur schijnt heel erg goed te zijn voor mensen met rugklachten. Je verdeeld de druk over je hele lichaam dus wie weet helpt het voor jou ook.
Groetjes,
Anja L.

www.ine1149.web-log.nl zei

Heb ool al veel goeds over Tempur gehoord, zelf heb ik, ivm schouderklachten, een Tempur kussen, ook ideaal.

tineke zei

tempurpedic is geweldig. love it love it love it. doe het maar!
tineke

Anoniem zei

He Peetje

Blij dat het wat beter gaat meid, ik heb zón temur kussen die is ook super, die matrassen zijn hier behoorlijk aan de prijs.
Wel lastig om voor beide een lekker matras te vinden.
Sterkte weer!

Erna

Yvonne zei

Hoi Peet,

Ook wij hebben al jaren een Tempur matras en kussen en het slaapt heerlijk.
Een fijn weekend!

Anja zei

Hopelijk gaat het nog steeds goed met je rug en been! Bij mij gaat het goed al is het nog niet helemaal over. Ik heb een tempurkussen en die bevalt me goed.

Anoniem zei

Pas op met traagschuim hoor! voor mensen met serieuze klachten is het een uitstekende oplossing maar het nadeel van traagschuim is dat het niet corrigerend werkt maar juist vormt naar de houding waarin je ligt en je daarin optimaal ondersteund. je gaat uiteraard liggen in de houding waarin je geen pijn hebt maar dit is niet perse de beste houding. Naast dit is traagschuim ook erg warm. Hoe goedkoper een traagschuim matras hoe slechter het ventileerd(het kan ook een hele dunne laag schuim zijn waardoor het goedkoop wordt).
Laat je goed adviseren!!!

Karin (dh) zei

Goed te horen dat de 2e plop ook geslaagd is (vreemd dat ik bij die chiropractor van jou nu steeds aan die kabouter moet denken??).
Ook wij hebben (ivm met hubbies pijnklachten) al een aantal jaren een Tempur matras en zijn er tevreden over, maar niet zo lyrisch als 'iedereen'. Het voelt/ligt inderdaad zeer behaaglijk. 's winters is het behoorlijk harder als in de zomer, omdat het materiaal reageert op warmte, ook van je lichaam; het vormt zich ernaar waardoor de druk van je lichaam veel beter wordt verdeeld, wat goed is voor je bloedsomloop en tegen decubitus.
Op de pijnklachten van manlief heeft het nagenoeg geen invloed helaas.
Maar al met al zeker geen slechte investering ook al is het een flinke.
Hopelijk krijg je het bedrag van je oude matras terug!

Anoniem zei

Sorry Petra, maar Tempur/traagschuim is niet zaligmakend volgens mij. Voor ons was het te warm, we dreven het bed uit, waardoor ook die laag eerder verteerd. Ook voor de rugklachten in de rug bij mij geen verlichting. Wij zijn nu weer erg blij met een harder matras. Het is erg persoonlijk en je koopt het voor een fors aantal jaren. Succes!

Marianne Stellendam

Petra zei

@ All
Bedankt voor het delen van al jullie matras ervaringen. We zijn er nog niet helemaal over uit.
Maar we gaan er zeker een nachtje over slapen ;-)

THanks!