vrijdag 15 oktober 2010

In de race

Nu wonen we hier inmiddels 5,5 jaar. En nog nooit zijn we naar een "echte" Nascar race geweest. En dat terwijl Nascar zo een beetje in North Carolina is uitgevonden. Nascar is dus de auto race wedstrijd, waar ze zo hard als ze kunnen 500 mile in rondjes rond rijden. Het is, hoe zal ik het netjes zeggen, toch wel een beetje een redneck sport. Okay, toch niet zo heel netjes gezegd. Maar wellicht dat het daardoor ook in een beetje is uitgevonden in North Carolina.

We zijn wel al bij verschillende Nascar stadions geweest met andere races of tentoonstellingen, maar nog nooit bij een officiele Nascar race. Maar daar komt vanaf morgen verandering in dus. Want ik heb vanmorgen kaartjes gekocht voor de race van morgen! Lowes Motor Speedway here we come!

Het is een avond race dus voor de verandering ook wel leuk. Al zal het wel een latertje zijn eer we weer thuis zijn. Maar hey, je moet het een keer geproeft hebben niet?

Verder kreeg ik van de week het bericht dat de foto die ik, een tijdje terug alweer, had ingestuurd voor de foto wedstrijd van Oplove, gewonnen had! Elke maand houdt OpLove (de organisatie waarvoor ik de foto's van de militairen maak) een wedstrijd en dit keer had mijn homecoming foto dus de meeste stemmen. Was ik daar even blij mee! Echt hartstikke leuk.Gisteren weer een afspraak bij Mr. Brooke en hij vond me zo goed gaan dat ik volgende week nog maar 1 keer terug hoef. Het kraakje wordt steeds zachter, wat volgens mij in houdt dat alles aardig op de goede plek terug komt.
Gisteren had ik ook weer een foto sessie bij een bedrijf waarbij ik twee producten moest fotograferen. En een groeps foto van de medewerkers. Hartstikke leuk! Ik was onlangs ook bij dat bedrijf geweest en nu mocht ik dus nog een keertje terug komen. Super niet?

Verder van de week niet veel gebeurd, behalve dat ik braaf elke dag ben gaan zwemmen. Het voelt zo lekker in het water en het helpt zeker voor het ruggetje. Dinsdag viel ik ook nog per ongeluk in een aqua taj-chi les. En die les was, alsof ze het wisten, met speciale aandacht voor de heupen deze week. Echt alsof ik het speciaal had aangevraagd. Maar heb de oefeningen een beetje onthouden en die dus herhaald de andere dagen. En met resultaat volgens Mr. Brooke ;-)

Vandaag gewandeld met de hondjes bij Bass Lake en boodschapjes gedaan en zo dan dus weekend!

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Anja zei

Wat leuk dat je foto de winnende foto is geworden. Ik sta er niet van te kijken want je maakt prachtige foto's. Fijn dat het met je rug weer beter gaat, hier gaat het ook de goede kant op. Veel plezier tijdens de Nascar race!

Joyce zei

Ik ben ook nog nooit bij een NASCAR race geweest, maar vorige week reed ik in oostelijke richting op de I-40 door Arizona en New Mexico en kwam regelmatig grote semis tegen met NASCAR logos erop, alles bij elkaar wel 100. Ik las later dat ze de hele handel, inclusief natuurlijk de autos, gingen verhuizen van ergens in Texas, waar de laatste race was, naar ergens in California, waar de volgende was. Prachtige versierde semis allemaal, en indrukwekkend mooi.

Vee plezier, en het is tegenwoordig veel minder redneck dan jaren geleden.

BiancaF zei

Wat gaaf, weer herkenning dat je gewoon prachtige foto's maakt!
Fijn weekend.

Anoniem zei

Je foto's zijn prachtig, echt ontroerend mooi en intiem vaak. Verder denk ik dat jouw manier van fotograferen een heel andere is dan in de US gebruikelijk is. Wellicht dat een Amerikaanse fotograaf toch veel traditionelere foto's zal maken in kleur en een wat meer statische opstelling van de mensen.

Ik vind ze in ieder geval prachtig!

Marion

www.ine1149.web-log.nl zei

Gefeliciteerd! Wat goed dat je zoveel succes hebt, je foto's zijn dan ook steeds bijzonder apart en mooi.

Marjon zei

Gefeliciteerd, wat een prachtige ontroerende foto!!

Fijn dat het weer beter gaat met je rug.

Marcel zei

Veel plezier bij de race op Charlotte Motor Speedway (Lowe's sponsort de baan niet meer; in deze krappe tijden kon die 1 miljoen dollar per jaar er niet meer vanaf. Wij zijn een keer naar een race geweest. Van mijn baas kreeg ik toen gratis kaartjes voor de skybox van Lowe's op Bristol Motor Speedway in Tennessee. Leuke belevenis, al is het in zo'n skybox toch wel anders dan op de tribunes met de stank en enorme herrie. Mijn sport zal het wel nooit worden, maar met mijn werkgever als sponsor van Jimmie Johnson (zou ie dit seizoen weer winnen voor de vijfde keer op rij?) volg ik het toch een klein beetje. Overigens hebben veel van die race teams hun hoofdkwartier bij ons om de hoek in Mooresville ("Race City USA"), dus hier kom je nog wel eens een coureur tegen. Rond het weekend vliegen de prive jets van de coureurs af en aan over ons huis. Die vliegen namelijk vanaf Statesville airport een paar mijl bij ons vandaan naar en van de race tracks. Een hele business waar gigantisch veel geld in omgaat. Hopelijk heb je na afloop van de race niet te lang in de file gestaan om uit Concord weg te komen. Het is altijd een enorme chaos rond zo'n evenement.

Leuk dat je foto bedrijfje zo goed gaat. Petje af voor de prachtige plaatjes die je schiet.

Groetjes uit Troutman, NC

Sandra zei

Gefeliciteerd! Het is ook een prachtige foto! Net als al je andere foto's. Het is jammer dat je zo ver weg zit, anders had ik heel graag een cursus taartjes fotograferen bij je gevolgd (echt hoor, ik vind het nog een kunst om dat mooi te fotograferen voor mijn website)

Petra zei

@ Joyce
Klopt ze kwamen inderdaad uit Californie vandaan.
Het redneck gehalte was gisteravond toch best nog hoog hoor ;-)

@ Marion
Sommige fotografen zijn inderdaad wel stijfjes en dat is inderdaad niet wat ik mooi vindt. Maar er zijn er ook heel wat die het wat meer losser doen zeg maar. Het is denk ik zo wie zo op een homecoming een beetje improviseren. Want dat is eigenlijk altijd een zeer emotionele gebeurtenis, waar niet zo zeer enige regels gelden ;-)
Maar hartstikke bedankt voor je lieve woorden!

@ Marcel
Hey wat leuk een berichtje! Moest nog aan je denken toen we er waren, toen we bij de Jimmie Johnson club stonden en de Lowes wagen. "wonderbaarlijk" was hij niet zo geliefd in Concord. Daarentegen kreeg Dale Ernheard een staande ovatie. Go figure! ;-)
Wel leuk als je zo de kans krijgt om naar een race te gaan.
Wij stonden inderdaad op de grandstands en de Nascarfans. Die gewoon hele koelboxen mee nemen naar binnen. Inderdaad een hele ervaring, kunnen we wel stellen, hahaha.
We zijn niet helemaal tot het eind gebleven. We zouden ook nog terug rijden naar huis die avond. Op zich ook nog een avontuur, met al die herten op de weg. Maar we zijn veilig thuis gekomen.
Volgende week zijn we trouwens weer in de buurt. We gaan nl. naar het balonnen festival in Statesvile!
Groetjes aan de twins en Christine!

@ Sandra
Misschien kun je online eens kijken op productfotografie. Ik heb hier thuis een soort van tentje gebouwd waarin ik kleine objecten fotografeer. Dat zou perfect geschikt zijn voor jouw taarten ook. Het licht van je flits weerkaatst daardoor.

Groetjes Petra

Kristel Holsbeek zei

Proficiat met het winnen met je foto!!
Ha die rug gaat beter, goed zo...
en zijn jullie er al uit ivm de matras?

Anoniem zei

Gefeliciteerd met de eerste prijs,
je werk wordt door vele mensen gewaardeerd. Fijn om te lezen dat je rug aan de betere hand is.

Groetjes, Kaar

Marchiena zei

Geweldig dat je zo'n succes hebt met je foto's, hartelijk gefeliciteerd.

elke zei

Petra, je bent echt een natuurtalent met je foto's! Spijtig dat je zo ver weg woont...