zondag 31 oktober 2010

Ja, en toen

Toen... hadden we nachtje geslapen op ons keurig op tijd geleverde matras. Nouja geslapen is iets te hoog gegrepen. Want we sliepen niet veel. Want het matras was hard, heel hard. Het viel in de categorie van "vreselijk" hard. Nou hou ik van een hard matras en wilde ik ook een hard matras, maar dit was zelfs voor mij te hard. En Ron was er al helemaal niet blij mee.

En dus.... togen wij om 10 uur de volgende morgen naar de matrassen winkel. Om te kijken of er wat te regelen viel voor een ander matras. Iets minder hard. Ik had al online gekeken op hun website en wat blijkt ze hebben zelfs een 100 dagen niet te vreden, geld terug actie. Ongelooflijk he? Afijn we kwamen daar dus aan en gingen toch nog even op het bestelde matras liggen. En die lag echt wel goed. Veel zachter dan die bij ons geleverd was.

Dus ik vroeg of we wel de juiste hadden gehad. Verhaal van de verkoopster:"Ja maar deze staat al drie jaar in de winkel dus die is al veel meer ingelegen". Hmmmmm....., dat zal wel zo zijn, maar ik ga echt niet drie jaar eerst op dit bed liggen in de hoop dat het dan over drie jaar lekker ligt. Dus.... we zijn weer gaan "proef bed liggen" en er is een ander matras uitgezocht. Ook hard, maar met een zachtere bovenlaag. Donderdag wordt hij bezorgd.....

Vind het eerlijk gezegd wel moeilijk hoor dat matras uitzoek gedoe. En hoop dat we nu een goede keus hebben gemaakt. Maar we hoefden alleen de bezorgkosten te betalen en dit nieuwe matras was in de aanbieding deze week en nu krijgen we zelfs nog $88.- terug! Echt wat een service! Ben toch wel blij dat we gelijk terug gegaan zijn. Nu nog even volhouden tot donderdag als ze de andere komen bezorgen.

Daarna ben ik nog even wezen zwemmen en zijn we 's middags gaan motorrijden. Het was heerlijk weer!!! Echt zalig. Lekker temperatuurtje en zonnetje erbij. Voor de liefhebbers een filmpje van stukjes van de rit!Op het eind van het filmpje zie je dat ik een oprit op draai. We reden dus op de motor langs een schuurtje, die vol hing met oude reclame borden. En ik moest daar gewoon even een fotootje van maken. Ik zag een mevrouw in de tuin lopen en ben aan haar gaan vragen of het mocht. "Of course, sweetie!!!", zei ze tegen me, toen ik het haar vroeg. "Ik zal mijn man er even bij roepen, dan doet hij de schuur ook nog wel open voor je hoor!". Wat een leuke reactie van haar.

En zo kwam voordat ik 1 foto gemaakt had, de man des huizens naar buiten. Geweldig persoon met prachtig dialect, waarvan ik de helft geen eens verstond. "Y'all like them country store huh?" vroeg hij ons. Ja prachtig zei ik. Wat een mooie verzameling. En hij begon gelijk te kletsen. Over van alles en nog wat. Over de outhouse die er schuin voor stond. Nu had ik vorig weekend tijdens het etentje voor het eerst het woord outhouse gehoord.

De man van Judy en zijn broer vertelde over de outhouse van de buren en dat ze dat als jongen zo leuk vonden om die op zijn kop te zetten. Ik, die toen nog nooit van een outhouse gehoord had, vroeg toen wat in hemelsnaam een outhouse is. De letterlijke vertaling buitenhuis, klonk Wassenaars. Maar hun giechelende stemming deed mij anders vermoeden. En mijn gevoel was dus juist... Het is dus gewoon een houten schuurtje, waar het toilet zich in bevindt. Ok! Dat is dan duidelijk! Ik heb er alleen geen foto van gemaakt. Was zo onder de indruk van "the Country store" met alle reclame borden!

Photobucket

Photobucket

Maar er stond nu voor het schuurtje met al die leuke decoratie dus een outhouse volgens deze meneer. Hij begon verder te vertellen over de vele oude glazen limonade flesjes die hij had en de reclame borden. Het was echt geweldig. Het kon zo in een aflevering van "Man bijt hond". Wat een verhalen allemaal.Photobucket

Voorop de porch van het schuurtje, of nee ik bedoel de country store stond een rek vol met lege limonade flesjes. Prachtig!

PhotobucketIk was inmiddels aan het fotograferen gegaan en toen.... toen ging de deur open.... Er was gewoon echt een hele winkel binnen. Met toonbank, kassa en al!Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Geweldig!!! Om de hoek bij de deur stond een oude Coca Cola koelkast met allemaal limonade flesjes er in.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En nog meer flesjes tussen de gedroogde tabaksbladeren....

Photobucket


Een oude bakelieten radio en van allerhande tabaks spulletjes. Hier in NC, waar veel tabak begroeid wordt, zeker geen uitzondering.

Reclame borden van Sir Walter Raleigh en Bull Durham tabak in blik.

Photobucket

Zo mooi! Alsof er een schatkist open ging in ene. En wij stonden er midden in. Met de eigenaar die een waterval aan info aan ons doorgaf. Bij elk bijzonder dingetje was wel een verhaal. Van een ingeblikt Jus d'Orange juice met Donald Duck er op tot de oude flesjes talkpoeder in zijn vitrine van de toonbank.

Photobucket


Pakjes met lucifers en sigaren voor 5ct. Echt we stonden met open mond te kijken. Zo maar langs de weg..... Wat een bijzondere verrassing!


Photobucket


Zo ontzettend leuk! Hij had veel spulletjes uit een oude garage bij ons uit het dorp die er mee gestopt was gekregen. Maar ook de ouderwetse scheermesjes en scheer zeep.

Photobucket

Photobucket
Pakjes met lucifers en sigaren voor 5ct. Echt we stonden met open mond te kijken. Zo maar langs de weg..... Wat een bijzondere verrassing!


Verder had hij een oud kasboek van een country store winkel uit Four Oaks van 1937. Toen je nog voor $0.40 cent gas kon kopen. Met potlood beschreven.

Photobucket

En de Amerikaanse Libelle/Margriet versie van 1900. Een patroon boekje uit 1878 waaruit je kleding patronen kon bestellen van 25 cent per stuk. Ongelooflijk gewoon. We stonden helemaal versteld.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ik moest dan ook vooral de kassa proberen van hem. Druk op de "No sale" knop zei hij. En ik hoorde een prachtige rinkel uit de kassa komen en de lade ging open. Met oude muntjes er in natuurlijk. Geweldig!!!!


Photobucket

En Ron achter de toonbank de kassa aan het proberen....

Photobucket

Photobucket

De toonbank met allerlei medicijn artikelen. Het baby talkpoeder moesten we vooral ruiken van hem. Nog steeds zo lekker als jaren terug!

Photobucket

In het midden stond nog een oude meisjes fiets. Zo eentje waar Forrest Gump op fietste in de film. Licht blauw en van de dikke banden en dito zadel. Onvoorstelbaar gewoon. Was van zijn dochter geweest zei hij.

Photobucket

Verder stond er in het midden spullen van zijn dochter die binnenkort zou gaan verhuizen. Dus een koelkast en fornuis. Hij verontschuldigde zich tig keer er voor en we moesten echt nog een keer terug komen als alles helemaal was zoals het hoorde te zijn. Want dan was het nog leuker, zei hij. Mooi he!

Tussen alle spullen van zijn dochter stond er ook nog een oude grammofoonplaten speler. Ja die had hij vorige week van iemand gehad en hij doet het nog steeds. En hij liet ons zien hoe alles in beweging ging. Hij had alleen geen oude platen meer. Ron zag dat er een merkje van Pathe op stond. "I'll be darned", zei hij. Je hebt nog gelijk ook. Helemaal blij was hij met deze ontdekking. Het was een groot ding in ieder geval. Maar het werkte allemaal!

Verder was er veel boerderij spul, van kippen voeder dingetjes tot grote zagen aan de muur. Oude zak lantaarns, van die nikkelen zeg maar en wat al niet meer. Het was echt een hele belevenis om zo alles van binnen te kunnen zien. Toen begon hij over het geweer, wat boven de deur hing.

Photobucket

Photobucket

Als jongen wilde hij heel graag een geweer hebben en bij ons in het dorp had hij er 1 in de etalage zien liggen. $9,95 was hij geweest. Toen een onmogelijk vermogen. Hij had verzonnen om fuiken te zetten voor konijnen en die verkocht hij voor $0,35. Dat waren heeeeel wat konijnen om dat tot $9,95 te brengen. En het was er dus nooit van gekomen dat hij het geweer kon gaan kopen omdat hij het geld er niet voor had.

Tot twee jaar geleden hij op een veiling was. En het zelfde geweer zag. En hij het heeft gekocht. Voor $120.- zei hij. "Ik heb het nog steeds niet tegen mijn vrouw gezegd, voor hoeveel geld ik het gekocht heb". Maar hij had het! En het hangt nu in de store. Zo mooi!


Photobucket

Photobucket

Met bij passende ammunitie natuurlijk.

Er hing ook een affiche aan de deur van de 1907 auto show in Madison Square Garden in New York.

Photobucket

Ron vond die heel erg mooi en stond het op zijn gemakkie te bestuderen welke merken er toen waren. En toen zei hij, weet je wat, die mag je van me hebben! Zo leuk, wat een lieve man. Daarna kwam hij ook nog met een limonade flesje voor mij. Gevuld en al nog. Echt hartstikke lief van hem.

Photobucket

Daarna nam hij ons nog mee naar een andere schuur, waar hij farm materialen had. Hij had een hele machine gemaakt die wel op pepsi maar niet op Coca Cola liep. Zo mooi gemaakt.

Photobucket

Wat een belevenis en wat een ontzettend aardige man. Hij vertelde dat we altijd welkom waren als we nog een keertje wilden komen kijken bij hem. Hij was zo trots op zijn verzameling die hij al begonnen was toen hij 15 was. Vond het ontzettend leuk om hem er over te horen praten en al zijn verhalen in het meest Southern accent te horen. Prachtig. Dit was duidelijk een bijzonder ritje zo op de motor geworden!

Photobucket

Tot slot nog even dit. In de winkel liet hij ons dit ding zien. Hij vroeg ons te raden wat het was. Als tip kregen we dat je het in de keuken gebruikte.

Photobucket

Wij wisten het niet te raden, maar ben wel benieuwd of iemand die hier meeleest het antwoord weet. Dus doe een gokje zou ik zeggen ;-)

Groetjes Petra

18 opmerkingen:

Jasmino zei

Wat een paradijs, dat schuurtje! En wat een dag met een sterretje. Zo leuk! Heerlijke foto's!

Trudy zei

Wat schitterend allemaal!!!
Lijkt op een nootmuskaatrasp maar zal het wel niet wezen!!! hihi
Groetjes

Rita Meyer zei

Ik denk dat het een toaster is. Een broodrooster dus.
Ontzettend gaaf dit "museum". Wat een bijzondere mensen zijn er toch op de wereld!

evy zei

Echt super die country store! Mocht ik ooit in de buurt zijn ga ik t zeker opzoeken.

En ik denk ook dat het een rasp is!

Elke zei

Een soort van rasp, dat is het enige wat ik zo kan bedenken. Maar waar zijn die 'haakjes' dan voor?...
Soms ontdek je dus ware schatten zomaar onverwachts!

Anoniem zei

Wat een verzameling en prachtige foto's.
En dat in dzee weggooi maatschappij.
Een echt schatkamer.

Ja en dat ding doet me ook aan een rasp denken , voor kaas misschien.

Erna

B. zei

Tjemig wat een museum, het staat er wel allemaal super netjes bij, daar kunnen menige pack rats nog wat van leren haha. Geen idee wat dat ding is.. ik dacht ook aan een rasp maar misschien is het een filter wat je ergens aan hangt met die haakjes... ik denk dat het ook met koffie heeft te maken...Ik geef het op.

Anja zei

Wat bijzonder om daar zomaar terecht te komen. Ik denk dat een nootmuskaatrasp is.

Anoniem zei

Wat een fantastische winkel, het zal voor verzamelaars een erge leuke winkel zijn. Voor jullie natuurlijk ook. Ik kan me voorstellen dat die man trots op zijn winkeltje is. En... ik weet bijna zeker dat het een toaster is, je doet dat ding op het gas en dan het brood aan de zijkantjes. Wij hadden zoiets ook vlak na de oorlog (nu kun je wel bedenken hoe 'jong' ik ben!
Ik lees je blog heel vaak, vind het erg leuk.
Groetjes, Ida

Aïda zei

Tjonge, het lijkt wel een museum. Enig!!!

www.ine1149.web-log.nl zei

Enig, dat schuurtje en wat kon je je daar heerlijk uitleven met het maken van foto's. Ik denk ook dat het een toaster is.

Marchiena zei

Geweldig dat mini museum, wat een verzameling zeg, leuk dat jullie het mochten zien,

Het lijkt op een rasp, maar dan moet hij andersom gebruikt worden, dus dat is het volgens mij niet.
Misschien is het i.d.d. een broodrooster die over een gaspit of iets dergelijks gezet moet worden, zodat het brood geroosterd kan worden. De haakjes zijn om het brood vast te zetten.

Ik ben benieuwd wat het is, leuk zo'n raadsel:p

Miranda zei

nou,nou.....ehhhh.....pfffff....geen idee! Wat mijn voorgangsters schrijven lijkt me de broodrooster heet meest voor de hand liggend....maar ja, deden ze zo brood roosteren? Het lijkt me dat ze het eerder plat in de oven zouden leggen op een roostertje...maar he wie ben ik?

Anna zei

Wat grappig, zo'n oud schuurtjes.
Wat een soap met het matras, gelukkig kon je nog switchen.
Ik denk dat het een rasp is voor groente, zoals bietjes.

Annemiek zei

Prachtig om zo'n "winkeltje te vinden, en wat een leuke mensen.
Hm, ik weet ook niet wat het is. Er moet wat in, dan dichtgeklemd... een antiek kruidenbuiltje misschien.

Kristel Holsbeek zei

Wat een heerlijke dag moet jij gehad hebben.
Hele leuke mooie fotos!!
Om iets tussen te laten drogen?

Anoniem zei

Hoi Petra.
Ik gok ook op een brood rooster.
Hoor het wel als ik een prijs heb gewonnen.
Liefs Tante Con

Petra zei

Geweldig, wat een vondst!

Wij hebben hier niet zo ver vandaan iets vergelijkbaars, maar nog in bedrijf. Het is bij Kings Gap, als je de berg af komt op het kruispunt, we moeten er altijd even heen om een stuk kaas te halen dat ze daar onder een grote stolp hebben liggen.
Maar vooral moeten we nog even rondkijken, je ontdekt er altijd iets nieuws.