maandag 11 oktober 2010

Plopje

Toen grote plop een plopje werd. Dat was zo een beetje de chiro ervaring van vandaag. Wat een prettig idee niet?
Afgelopen vrijdag zat er een aanbieding van de plaatselijke sportschool in de bus. Kom gratis bij ons sporten, de hele maand oktober, stond er met koeieletters op. Yeah right, dacht ik nog. Geloof niet dat dat em gaat worden in oktober. Kan amper zitten nu. Maar later op de avond viel ineens het kwartje..... Ze hebben er ook een zwembad!!!

En daar ging ik dan zaterdag middag. Alle moed bij elkaar gesprokkeld en op naar de sportschool. Nou was ik daar al eerder lid van geweest, dus veel schokkends zou het niet zijn. Maar eigenlijk was ik een beetje bang van wat het zwemmen met me zou doen in het water. Het aan en uitkleden is al een hele exercise met mijn rug. Afijn ik er heen en voor dat ik gebruik mocht maken van de faciliteiten moest ik eerst de Grand tour ondergaan.

Het bleek dat ze het hier en daar toch wel gemoderniseerd hadden. Zo was er nu de "virtual reality" fiets. Je fiets en op een scherm er voor word een landschap getoond waar je door heen fietst. Grappig niet. Maarja niks voor mij, laten we eerst maar eens het zwembad proberen. En na een half uur gepraat van de sales mevrouw, mocht ik me uitleven in de sportschool en zo ging ik dus het water in.

Nou ik kan je vertellen dat de eerste twee baantjes absoluut geen succes waren met mijn zwiebel linker been. God wat een gepruts zo zeg. Maar toch door gebeten en het leek wel allemaal wat losser te komen. En heb het zowaar een half uur uitgehouden. En eenmaal uit het zwembad voelde mijn been een stuk beter. Dus... zondag? Wie ging er naar de sportschool? Juist ja Peetje. Weer in het begin niet echt lekker, maar het heeft gewoon even tijd nodig om los te spartelen zeg maar.

Vanmorgen had ik dan weer een afspraak bij Mr. Brooke. (Moet altijd wennen aan mannen die Brooke heten hier. Op 1 of andere manier komt altijd de Bold & Beautiful dame bij me naar boven als ik die naam hoor). Maar Mr. Brooke vroeg me hoe het gegaan was en ik vertelde van het zwemmen. Het slapen is het nog steeds niet helemaal, maar het zwemmen vond ik wel fijn. En.. .Mr. Brooke ook. Bij de eerste kraak, was het beduidende minder hard. En zo ook de andere twee kraakjes. Hij zei ook dat hij echt kon merken dat het meer op zijn plek was komen te zitten.

Nu alleen nog even zorgen dat het daar ook blijft zitten. Ik heb toch steeds het gevoel dat het weer terug schiet na verloop van tijd. Maar we zijn in ieder geval op de goede weg. Ik heb dan ook weer in de auto kunnen zitten zonder al te veel pijn. En het was een heerlijkheid om buiten te zijn.

We hebben zaterdag ons rondje langs de autodealers weer eens gedaan. Een van de favoriete routes van manlief. Ik vond het allangbest, want ik was eindelijk even uit huis. Kappie open en toeren maar. En zo kwamen we langs de Dodge dealer. En zowaar stond daar een Fiat 500. In Nederland rijdt hij al jaren rond, maar hier in Amerika dus niet. Dus wij even gekeken.En ik vond hem erg leuk zeg!Alleen... ik zat gewoon met mijn hoofd tegen het plafond! Is dat wat. Okay het is een klein autootje, maar zo klein is tie toch niet zeg. Gemaakt voor kleine Italiaanse mensjes zullen we maar denken. Snel terug naar de Kever dus ;-) Zondag morgen was het ook heerlijk weer hier. Zo tegen de 25 graden en een hele lage luchtvochtigheid. Echt super weer nu.En deze zag Ron op ons dak zitten toen hij terug kwam van met de hondjes wandelen. Wat een beest he! Die ogen! Het was wel grappig, want een stukje verder op het dak zat een soort van kamikaze spreeuw. Hij probeerde zich duidelijk groter te maken dan hij was en Mevr. Spreeuw scheerde om de kop van de havik heen.Waarschijnlijk hadden ze er een nestje. Wel een mooi gezicht zo. Verder heb ik ook dit weekend ook nog twee foto's ingeleverd bij de State Fair. Dat is de grote soort van kermis die elk jaar wordt gehouden. En ze hebben er ook een fotowedstrijd bij. Het is nog een hele happening, want dat inleveren moet volgens allerlei voorschriften en alleen het inschrijf formulier was al bijna niet te lezen. Het inleveren zelf ging al niet veel makkelijker. En het was er druk! Mega druk! Zoveel mensen met allerlei ingelijstte stukken. Ik had wel gehoord dat er veel mensen inschrijven altijd, maar zoveel.... dat had ik echt niet verwacht. En ik vroeg aan de dame die mijn inschrijving opzocht, hoeveel mensen er aan mee deden dit jaar. Zo'n 2800 vertelde ze me. Wat?????!!!! 2800?? Jemig..... wat een boel mensen zeg!

Nou.... daar zullen we dan maar niet te veel van verwachten he? Dat is wat anders dan de 100 foto's van de fotoclub. In ieder geval zijn we weer een ervaring rijker ;-)

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Elke zei

Gelukkig toch al wat beterschap!
Kan Brooke je geen advies geven over de aankoop van een nieuwe matras? Bijvoorbeeld welk soort matras je met jouw probleem beter wel of juist niet aanschaft?

Petra zei

@ Elke
Ik heb het hem inderdaad gevraagd vanmorgen. Hij had er wel een bijzondere kijk op. Hij raadde aan om een goedkoper hard matras te kopen en die gewoon elke 2 a 3 jaar te vervangen. Dure matrassen, zei hij, worden vaak te lang gebruikt. Omdat het ook gewoon heel veel geld is het aankoop bedrag.
Dus ja, de keuze wordt er allemaal niet makkelijker op. Volgende week woensdag komen ze in ieder geval kijken naar ons matras voor de garantie. Ben benieuwd!

B. zei

joh wat fijn dat het al zoveel beter gaat met je rug.

Guus zei

Fijn om te horen dat het weer ietsje beter met je rug gaat.

Car zei

Fijn om te horen dat het zwemmen iets met je doet, nu nog volhouden en dat is vast een hele opgave.

Anja zei

Ook mijn rug en been gaan op en af, en ook ik ben gaan zwemmen. Zwem vooral op de rug vertelde de chiropractor mij, maar dat valt niet mee. Jouw foto's zijn zo mooi, je haalt vast en zeker een prijs!!

BiancaF zei

Zoals jij dat hebt met de naam brook, heb ik elke keer als je plop schrijft dat ik aan kabouter plop denk hihi, het is maar net waar je inzit!
Knap dat je de stap om te gaan zwemmen weer hebt gezet.

Erna zei

He wat goed dat het zwemmen helpt.
Leuk die fiat 500 maar errug klein,zeker voor jullie hihi.

Oh ja de state fair, leuk leuk! Ik ben benieuwd of je nog een prijs in de wacht sleept, maar ja 2800 foto's is wel veel

Natasja zei

Gelukkig helpt het zwemmen een beetje om van je klachten af te komen. Dat kraken klont wat minder, hoor....auww! Succes met je volgende fotowedstrijd!

Anna zei

Wat een pech, maar gelukkig dat het weer beter gaat.
Het is een genot als je helemaal niks mankeert.
Je vergeet het alleen zo snel als alles weer normaal functioneert.

Kristel Holsbeek zei

Ben blij dat je rug beter gaat door te gaan zwemmen!! Volhouden;-)
Moet eerlijk zeggen ik heb dat nog al gehoord beter regelmatig je matras vervangen dan een hele dure lang te gebruiken. En een waterbed is dat goed?

Veel succes met je fotos!!

www.ine1149.web-log.nl zei

Fijn dat het zwemmen je rug goed heeft gedaan. Toevallig zitten wij er ook over te denken om een nieuw, duur, matras aan te schaffen. Nu ik dat zo van jou hoor, lijkt me dat advies van om de paar jaar een goedkoper matras aan te schaffen inderdaad nog niet zo gek.

Sisely.nl zei

Fijn om te lezen, dat het met je rug wat beter gaat.Sterkte ermee.
Wens je een fijn weekend
Groetjes van Sisely.nl