zaterdag 27 november 2010

Prettig

Thanksgiving was een heerlijk daagje. Relaxed niet echt, want we hadden het plan gevat om alle kerstspullen alvast van zolder te halen. Het plan was om dan vrijdag alles te gaan opzetten. Ware het niet dat we, als je al die zooi, in de kamer hebt staan, natuurlijk al begint.

En zo werden er al lichtjes opgehangen, open haarden versierd op Thanksgiving morgen. Om 1 uur hadden we afgesproken met Alison en Bob en zijn we naar Raleigh gereden. Het eten was ook dit jaar bij Bogarts erg lekker. Vooral de roast beef! Verder waren er natuurlijk ook de traditionele gerechten. Zoals kalkoen, sweet potatoes. En dit alles in een buffet stijl. De toetjes waren ook erg prettig kunnen we wel stellen en met een volle buik gingen we weer naar huis.

Om 6 uur hadden we met zo'n 12 andere families hier uit de wijk afgesproken om samen onze desserts op te eten. En aangezien wij die niet bij Bogarts mee konden nemen, heb ik gevulde speculaas gemaakt 's morgens. Ja, ja, nog voor alle decoratie ambities. Het was echt een productief ochtendje voor me.

Photobucket

En hij kwam prachtig uit de oven. Net echt. Ik had wel eens gevulde speculaas gemaakt, maar dat kwam uit een pakje. Deze keer helemaal zelluf, zeg maar. Eenmaal op het feestje bij de buren, heb ik er een stukje van geproefd en vond hem zeeeeer geslaagd zelfs. Geloof niet dat de Amerikanen er ook helemaal weg van waren. Misschien een beetje te ondefinierbaar ;-)

Daar heb ik verder een stukje pumpkin bread geproef (niet mijn nieuwe favoriet) en een soort pecan/pie koekje. Die wel erg lekker was. Uiteindelijk bleken de mannen zich op de porch bij de TV genesteld te hebben. Er is op Thanksgiving namelijk ook altijd een football game. En de vrouwen in de woonkamer. Bij ons in de buurt wonen best veel mensen van andere staten en ook hun familie woont heel ver bij hen vandaan en dan is het leuk om op zulke dagen zo met elkaar door te brengen. Beetje alternatieve familie zeg maar.

Nou had ik op Thanksgivings dag zelf al een leuke BlackFriday deal van Bestbuy besteld online. Maar op vrijdag, Black Friday zelf zijn we nog even bij Staples wezen kijken en heb ik al mijn kerstkaarten besteld online. Helemaal per ongeluk kwam ik daar op. Want ik wilde ze dus gaan bestellen en zag dat ze prettige kortingen hadden op de normale bestel tarieven. Dat is nog eens leuk zeg!

Verder zijn we bij Lowes geweest en hebben we alle verder kerstdecoraties afgemaakt. Bij Lowes hebben ze altijd goedkoop mooi kerst groen. En nu is de haard dus voorzien van een verse dennetakken guirlande en hebben we weer een kerststukje op tafel. We hebben namelijk altijd een nepperd kerstboom. Dus die geur mis je dan wel, maar op deze manier dus niet.

Verder zijn we ook nog bij Ambiente meubelen gaan kijken. Onder weg naar de meubel winkel, kwamen we al de nodige kerstbomen op het dak tegen. Ik vind dat altijd zo'n leuk gezicht. Toen wij nog in NL woonde dacht ik dat je dat alleen maar in films zag. Maar ze doen dat dus echt massaal de Amerikanen. En elke keer als ik zo'n wagen voorbij zie komen, wil ik wel een foto maken.

Photobucket

Photobucket

Ik had al veel over deze meubel winkel gehoord, maar we waren er nog nooit geweest. Deze zaak is eigenlijk zo een beetje de enigste winkel die (leuke) moderne meubels verkopen. En zij hadden volgens hun website veel Thanksgiving aanbiedingen. We zijn eigenlijk op zoek naar een comfortable lekker prettig zittende stoel. En hadden goede hoop te slagen bij Ambiente. En dan natuurlijk bij voorkeur met een leuke korting. Want al hebben zij leuke meubelen, zij weten maar al te goed de prijzen ervan.

Photobucket

Eenmaal daar zagen we al snel dat ze inderdaad leuke aanbiedingen hadden. Alleen..... zagen wij niks van onze gading, jammer genoeg. Hebben nog wel een hele poos met een oud-medewerker daar staan praten. Zijn favoriete vakantie land was Nederland. En hij hoorde ons praten en schatten ons gelijk op een stel Hollanders in. Hij was erg aardig en wist veel over de vele verschillende merken te vertellen. Hij had duidelijk over heel de wereld heen gereisd. Toch wel bijzonder dat als je de hele wereld gezien hebt, je Nederland tot je favorieten hebt benoemd toch?

Afijn het was al bijna donker eer we de zaak verlieten en we zullen er zeker nog een keertje terug komen. Het was wel helemaal onze smaak wat ze daar verkochten. En eigenlijk ook wel een beetje een verademing om dat weer een keer in een winkel te zien. Je gelooft het niet, maar geloogd eiken is hier nog nooit uit de mode geweest. Dus dan weet je een beetje hoe de gemiddelde meubelzaak zijn showroom indeelt ;-)

Nou tot slot even wat foto's van de kerst versiersels. Degene die volledig in de Sinterklaas stemming zijn, zap gerust even door ;-)

Photobucket

Onze kerstboom.....

Photobucket

Onze boom met dhr. De Bruin....

Photobucket

Voorkant van ons huis....

Photobucket

En wat versiersels ;-)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Hier in de wijk zijn er verder al heel wat meer huizen versierd. Zo gezellig altijd.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

En dat is eigenlijk alleen nog maar hier tegen over. Heb het gevoel dat men weer flink aan het versieren is geslagen, in tegenstelling tot vorig jaar.

Groetjes Petra

18 opmerkingen:

Bianca zei

Mmmm, wat ziet die gevulde speculaas er heerlijk uit! Ik heb vanavond gesnoept van 'kikkers en muizen', ken je dat Sinterklaas snoepgoed? Ik kreeg er helemaal een nostalgisch gevoel van :D
Wij gaan a.s. zaterdag ook de kerstboom halen, alleen gaat hij bij ons gewoon in de kofferbak ;)
Jullie hebben de boel weer prachtig, en vooral smaakvol versierd! Echt supermooi!

Groetjes,
Bianca

Anja zei

Wat heb je het sfeervol versierd! De speculaastaart ziet er heel lekker uit.
Tja de meubelzaken hier........ik deel je mening.

Aïda zei

Wat heb je het mooi versierd! Met 14 katten geen boom voor ons ;) maar ik ga zo ook eens de versieringen van zolder halen. Ik doe inderdaad ook altijd zo'n glazen pot met ballen (alleen zit er bij ons een deksel op de pot) en ik heb een salontafel met glazen blad zodat je in de la eronder leuke seizoenstafereeltjes kunt maken. Ik doe het lekker vóór dat de Sint weg is. Mag kennelijk niet, ik ga het toch doen. Je hebt me helemaal geïnspireerd!

Jasmino zei

Zo gezellig die kerstversieringen! Ik wil ook! Maar hier is het not-done om dat voor Sinterklaas al te doen. Ik weet nog niet of ik er vandaag aan los ga, of dat ik toch wacht tot volgende week. Ik kan altijd zo genieten van die kerstsfeer, heerlijk!

En die gevulde speculaas ziet er echt heel lekker uit!

Anoniem zei

Oh die meubelzaak ziet er wel heel modern uit voor Amerikaanse begrippen, jammer dat ze niet een lekker stoel hadden , anders een tweede bank??
Mooi je kerstversiersels ziet er heel gezellig uit.

Erna

Karin (dh) zei

it's beginning to look alot like christmas......lalala.....hier nog ff de sint er doorheen jagen en dan 'mag' ik ook. Krijg er helemaal zin in bij het zien van al je mooie foto's en dito versieringen! Het weer werkt hier in ieder geval ook mee aan de feeststemming; het is nu nog -1 (half 1 smiddags)en vandeweek nog meer kou en sneeuw verwacht, ach als het dan eenmaal winter is, dan maar helemaal goed toch?

Anoniem zei

Ziet er weer helemaal toppie uit, gezelli hoor! Zo zie je dat toch eigenlijk alleen maar in Amerika, in Nederland is het toch minder hoor..
Je speculaas zag er wel heel professioneel en lekker uit!

x Mariet

Petra zei

@ Bianca
Ron is gek van kikkers en muizen. Met het witte suikergoed er in. Je vond die vroeger altijd in je schoen inderdaad. ;-)

@ Anja
Hi hi hi, het is best triest gesteld met de meubelzaken hier he ? ;-)

@ Aida
Wat leuk z'n tafel. Dat is wel erg leuk (en kattenproof) als je dat zo steeds kan veranderen.

@ Jasmino
Gewoon doen ;-)

@ Erna
Het is inmiddels al weer heel wat anders geworden ipv een stoel.
Ingewikkeld verhaal, maar wel goede afloop.

@ Karin
Ja het is frisjes in NL. Hier ook wel inmiddels hoor. s' Nachts, 's morgens en 's avonds dan. Overdag loopt de temperatuur aardig op gelukkig.

@Mariet
Misschien als strakjes Sint verdwenen is dat het allemaal komt.

Bibi zei

Leuk idee die slierten in de boom!
De kerstboom binden wij ook altijd op het dak;-)

Marchiena zei

Gezellig alles weer in kerstsfeer, je heb je best weer gedaan, heel erg mooi.
Wel fijn dat je eindelijk een meubelzaak hebt gevonden die ook moderne meubelen verkoopt.
In de Amerikaanse films ziet ik toch best vaak hele strakke meubels waar ik soms van moet kwijlen. Vreemd dat je dat niet terug ziet bij de Amerikaan thuis. Zou het soms streek gebonden zijn of te duur of kiezen ze liever voor veilig?

Petra zei

@ Marchiena
Ik denk dat het wel streek gebonden is inderdaad. In New York city en aan de west kust is het volgens mij wel moderner. Maar hier dus duidelijk niet.
Ikea was een grote schok toen hij hier open ging, hahaha.

Ineke zei

Oh, wat mooi allemaal, ik had er al zin in om mijn kerstspullen uit de dozen te halen, maar nu helemaal. Morgen ga ik alvast beginnen met mijn verzameling kerstmannen.

Joyce zei

Is er bij jou in de buurt geen West Elm meubelwinkel of een Crate and Barrel? Leuke moderne meubels en niet belachelijk duur.

Petra zei

@ Joyce
Crate & Barrel is er inderdaad. Maar de stoel die ik daar leuk vond was ook $ 2400.- Toch net iets te duur ;-)
Crate & Barrel is 1 van mijn favo winkels. Ook voor keuken spulletjes.

Kristel Holsbeek zei

Hmm die taart ziet er superlekker uit..
Oh wat heb jij al mooi versierd!! Lekker gezellig... tja in BE moeten ze ook nog eerst wachten tot de sint geweest is;-))
In de US is heel veel heel zware meubelen hé, deze winkel is dan wel een verademing...

Anoniem zei

Mijn schoonzus vindt je boom prachtig, ze leest nog steeds trouw je blog

Erna

Karin zei

Prachtig versierd allemaal!! Die taart ziet er goed uit zeg. Kun je dat recept delen met me? Ik heb volgende week een kook demonstratie en dit zou mooi erbij passen! Naast de appeltaart, erwtensoep en stamppot!

groetjes uit Chicago!
Karin
karinzk@yahoo.com

Yvonne zei

Gezellige kerstversieringen en de boom ziet er ook prachtig uit!!
Op naar een Merry Christmas :-)