zondag 6 maart 2011

Carnaval!

Vandaag had ik met mijn zus afgesproken om naar de Carnavals optocht in Tilburg. En op weg er naar toe, heb ik nog wat fotootjes gemaakt van het landschap onder weg naar haar toe.De vuurtoren huizen in Barendrecht. Blijf ze leuk vinden.En ja het is een feit, ik heb foto's staan maken van een molen. Ernstig geval van toerist in eigen land ;-)En langs deze reed ik gisteren al. Met op de achtergrond de Rotterdamse Kuip.Weet dat er veel om te doen geweest is om dit gebouw in Rotterdam. Onze oude buurman, architect in Rotterdam Zuid, had het er maar druk mee. Het heeft heel wat voeten in aarde gehad. Mijn moeder vertelde dat de bouwer nog failliet is gegaan en dat er geld bij elkaar is geschraapt om de moskee toch af te krijgen. En nu staat het er dus dan toch echt. Bijna 6 jaar later dan dat de plannen voor het eerst ter sprake kwamen.

Eenmaal bij mijn zus zijn we rond half twaalf met zijn allen richting Tilburg gereden. Gelukkig waren we precies op tijd. We konden nog makkelijk een parkeer plekje vinden en naar het centrum lopen. De optocht begon niet lang erna. Maar wat een mensen waren er!!!Het was zo leuk om al die "toegetakelde" mensen te zien. Gek dat je dat eigenlijk niet meer zo goed herinnerd. Er zaten prachtige exemplaren tussen. Had natuurlijk heel veel foto's gemaakt dus voor de liefhebbers een slideshow van alle plaatjes!

Vond het erg leuk om allemaal weer te zien en mee te maken. Maar toch voelde ik me al weer, net als bij het maken van de foto's van de molen, een beetje toerist in eigen land. Ik was al dat gehos en gedrink eerlijk gezegd al weer een beetje vergeten ;-)Daarna zijn we met zijn allen gaan eten bij de Chinees en dat was natuurlijk ernstig genieten. Alweer een dag met een sterretje!

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anna zei

Je heb het maar druk mee, carnaval heel wat anders dat in Amerika.
En een toerist in je eigen land.
Kan je zien hoe gauw je gewend ben in het verre Amerika.

Anja zei

Leuk om de toerist in eigen land uit te hangen ;-))

Jasmino zei

Ik heb carnaval ook al jaren niet meer "live" meegemaakt, ik denk dat ik ook even zou moeten bijkomen van alles. Wel leuk om toerist te spelen in Nederland, nietwaar? Volgend jaar moeten we Amsterdam maar eens onveilig maken! Ik vond het zaterdag in elk geval keigezellig, en erg leuk om jou nu in persoon te ontmoeten!

Hartelijke groetjes en nog heel veel plezier de komende dagen!

Petra zei

Zelfde hier Jacqueline! Vond het zo leuk! Heb echt genoten.

Groetjes petra

Anoniem zei

Hoi Leuk carnaval in Tilburg. Dit jaar zijn we sinds lange tijd niet geweest omdat de rest geen zin had. Maar als ik de fotos zie dan heb ik spijt. En ook mooi weer erbij. Je vermaakt je best. GRoetjes, Ingrid

www.vandijkjes.punt.nl zei

Ja hoor jij wel... Wij zitten kwijlend naar onze oude carnalvals vereniging website te kijken en moeten het doen met de foto's en het gasten boek. Carnaval is iets wat we nog steeds missen...

Veel plezier.. Gr petra

Anoniem zei

Hoi Petra. Ben een tijd niet op je blog geweest en zie nu dat je in Nederland bent. Goh, Tilburg was niet zo ver weg. Wij hebben dit jaar geen carnaval gevierd. Mark, onze oudste, is net getrouwd.
Groetjes, Liesbeth van E.

Maria zei

@ Liesbeth
Wat leuk van Mark! Is toch weer heel speciaal.

Ja jammer dat het niet gelukt is om elkaar weer te zien. Ben nog wel bij Jessy geweest. En in Eindhoven wezen shoppen.
Ben inmiddels mijn koffertje aan het inpakken.....
Morgen vroeg vertrek ik weer.