zaterdag 19 maart 2011

Zalig

Nou nog even wat fotootjes van Nederland. Ik was nadat ik naar de film van Gooische Vrouwen was geweest (echt ontzettend leuke film!) nog even door gereden naar de kade en daar een foto gemaakt van de Erasmus brug by night....

Photobucket

Vond het wel een mooi plaatje geworden. De dag erna was ik met mijn moeder naar de Ikea gegaan en daar zag ik dat Ikea bijna het zelfde plaatje verkocht. Ingelijst en al. Wel grappig om te zien. Ikea verkocht al posters van verschillende grote steden, waaronder Amsterdam. En nu dan ook de Rotterdamse zwaan, wat de bijnaam is van de Erasmus brug.

Nou ben ik nog steeds bezig me door de stapel foto's heen te werken, maar deze vond ik ook erg leuk. Genomen vanuit het raampje en het eerste Amerikaanse "land" wat ik in zicht kreeg tijdens de vlucht naar huis. En ik herkende het meteen aan de vorm. Dat was Cape Cod !

Photobucket

Zo mooi om te zien vanuit de lucht. Verder ook de foto's van Crufts uit geselecteerd.Dat waren er echt heel veel! Heb er een slideshow van gemaakt voor de liefhebbers. De eerste foto's zijn van Birmingham stad. Bij Bullring mall. Vooral de architectuur van Selfridges was erg mooi vond ik. En zo op de foto is het wel heel artistiekerig niet?

Verder is het hier nu echt super zalig weer! En met zalig, bedoel ik ZALIG!!! Gisteren was het gewoon 30 graden. Zowat zomer niet? Het was echt genieten. Dat maakt het hier weer de draad op pikken wel wat makkelijker hoor.

Photobucket

Overal is de bloesem volop aan de gang en ruikt het naar vers gemaaid gras en zoete bloesem. Heerlijk!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

's Morgens ben ik met Judy naar Bass Lake gegaan. Gewapend met onze camera's. De turtle's lagen ook daar uitgebreid in het zonnetje. Een weer heel zomers plaatje. Ook zij genoten van het mooie weer.

Photobucket

's Avonds zijn we naar een RV show in Raleigh geweest. Was weer erg leuk om te zien allemaal. En natuurlijk in de categorie, "groot"

Photobucket

Photobucket

"Groter"

Photobucket

Photobucket

"Grootst"

Photobucket

Photobucket

Gewoon met dubbeldeurs koelkast erin.... Afijn... het kan altijd groter zullen we maar denken.

Vanmiddag zijn Ron en ik een stukje wezen motorrijden. Voor mij voor het eerst dit jaar. We zijn op pad geweest voor motor schoenen/laarzen voor mij. Degene die ik nu heb, daar zit de zool van los. En dus op zoek naar nieuwe. Nog niet zo heel makkelijk, want wil je een beetje vrouwelijk model, moet er nog wel door gezocht worden. Dacht, hoe kom ik ook bij, bij de Harley Davidson dealer, misschien wel wat te vinden. Nou ook dat was shocking... Alleen schoenen met een hoge hak of lekker open gewerkt. Echt!??? Daar heb je wat aan als je onderuit zou gaan. Of dan toch weer een soort van "kisten". We zoeken dus nog even verder.

Photobucket

We zijn ook nog even langs Grill'57 in Raleigh gereden. Daar komen elke derde zaterdag van de maand old-timers bij elkaar. Altijd wel leuk om even langs te gaan. 's Avonds hebben we sate gegeten van de BBQ. Ook weer voor het eerst dit jaar. Het smaakte allemaal heel goed!

Het motorrijden zo voor het eerst van het jaar ging me eigenlijk heel goed af. De daagjes rondrijden in Nederland maakten het hier wel heel relaxed rijden, denk ik. Wat een verschil. Ik mis dan ook totaal niet de rotondes uit Nederland :) Het viel me dit keer al weer op dat er daar wel heel veel van zijn..... Ze zullen vast de doorstroming verbeteren, maar allemachies, als je er toch niet bekend bent, is het elke keer weer zo'n gezoek.

Het ergste vind ik nog de rotondes met twee banen. En ja ik ben dus zo iemand die dan terwijl ik de rotonde op rijdt nog niet helemaal weet waar ik er vanaf moet. Fout!!!! Want de rotondes in NL zijn tegenwoordig in aparte rijbanen ingedeeld. En ja, het is me dus gebeurd dat ik de rotonde op reed en er met dezelfde vaart weer afgebonjoured werd! Want de rechter baan is voor rechts af en dan mag je je niet meer bedenken. Ja kan wel, maar dan moet je zowaar over de drempel heen sjeesen die de beiden rijbanen scheidt. Geen aanrader dus!

En ging ik dus een aantal keren zo spontaan de rotonde weer af zonder het te willen. Moest dan weer ergens keren en het opnieuw gaan proberen. Uitermate irritant. Dus wat deed ik? Ik nam in het vervolg dus de meest linkse baan op de rotonde. En dan kon ik me in ieder geval nog even bedenken. Nou die tijd wordt je dus niet gegund in NL.

Want op zondagmorgen half 10, geen kip op de weg, nam ik een rotonde in Barendrecht. Linker baan en even kijken waar ik heen moest. En toen gebeurde het. Van achter me komt 1 of andere malloot en die vliegt dus gewoon over die drempel in de midden heen, geeft me de middelvinger en gaat dan weer, mij al afsnijdend driftig de rotonde verder af met een rotgang. Echt vreselijk!!! Waar is de brand op zondag morgen???? Doe effe normaal zeg! Gij zult uw naasten lief hebben. NOT!!! Welkom in Nederland zullen we maar denken.....

Verder went het al wel weer snel het thuis zijn. De foto's zijn wel leuk om allemaal weer te bekijken. Het zijn er alleen zo veel en dus moet ik er nog even gaan zitten om alles verder uit te selecteren....

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Precies al een paar fijne dagen achter de rug...amai al zoveel bloesems...leuk
Ik heb indertijd ook veel moeite gehad om degelijke maar leuke motorschoenen te vinden. Veel succes met het verder zoeken;-)

Jasmino zei

Ik Wil Ook Die Heerlijke Lente Temperaturen....! Zalig zeg......
Ik kan me voorstellen dat dat heerlijk thuiskomen is.

De foto van de Rotterdamse Zwaan (echt geen idee dat die zo heette) vind ik prachtig, en ook je foto's van Birmingham zijn erg mooi. Die van het winkelcentrum zijn erg kunstig geworden, ik weet nu zeker dat ik er ook een keer heen wil. En die hondjes..... zucht..... er zitten zo'n schatjes bij. Wat kunnen ze toch lief in de camera kijken!

Geniet van het mooie weer!

Natasja Valentijn zei

Wat leuk om je verslagen te lezen van jullie verblijf in Nederland. Dat was echt genieten hè! Wat een heerlijke temperatuur is het bij jullie. Wij hebben vrijdag mogen genieten van 26 graden, maar sinds gisteren moeten we het met 10 graden minder doen. Ik ben ook weer benieuwd naar de Cherry Blossoms in DC.

Marchiena zei

Weer zitten genieten van je verslag en je foto's.

www.vandijkjes.punt.nl zei

Ik herken het helemaal van die rotondes. Ik heb ook meerdere extra rondes meoten rijdne in Den haag. Daar hebben ze namelijk de nare gewoonte om elk jaar die rotonde te veranderen. Of de halve stad ligt opgebroken en peet komt ergens terecht waar ik helemaal niet moet zijn. In Veenendaal reed ik bijna een fietser dood omdat ik rechtsaf ging maar natuurlijk nooit op die fietsers lette. ik zie hier ten eerste nooit een rotonde en een rotonde met fietser al helemaal niet.

gr petra

Anoniem zei

Het is hier iedere dag oorlog op de weg, ieder voor zich en God voor ons allen is het motto, waar je helaas dan toch ook wel mee besmet wordt..... Geen pretje!
Groetjes, Evelyn