woensdag 23 maart 2011

Mag het iets meer zijn?

Door de reactie van Bibi op mijn vorige blogje moest ik ineens aan deze motor denken. Zij stelde voor om meerdere bontjes toe te passen op de motor, zodat het lijkt of het er bij hoort :)En toen moest ik aan deze denken.... Dat is pas een flink stukkie bont.... Weet nog dat ik daar met verbazing naar heb staan kijken. Maarja nu rijd ik mooi rond met mijn eigen stukkie bont. Het kan verkeren in het leven.

Over verkeren in het leven. Ik moet nog wat bekennen. Het is wel een beetje raar, maar toen ik in NL was, kwam ik tot de ontdekking dat ik frikandellen eigenlijk helemaal niet meer zo lekker vond. Erg he? Hoe kan je dat nou niet lekker vinden?
Ik bestel eigenlijk altijd een frikandel speciaal en het smaakte allemaal helemaal niet meer zo ik het me voorstelde.

Om zeker van mijn zaak te zijn heb ik er later in de week nog 1 gegeten. Je kan niet over 1 frikandel speciaal gaan, natuurlijk. Zelfde als 1 nacht ijs toch? Maar nee.... het is hem gewoon niet meer. Het is toch wat? Voordat jullie gaan denken, wat is er aan de hand met Petra? De kroketten smaakten overigens wel als vanouds hoor! Dus wees gerust. Niet alles veranderd.

Maar toch? Zou in de loop van de tijd je smaak dan toch veranderen? Dat je dingen die je altijd zo lekker vond, nu minder vind smaken? Misschien is er nog hoop en veranderd het ook gewoon weer terug? ha ha ha. En kan ik er bij een volgend bezoekje er weer als vanouds van genieten! Dat kan natuurlijk ook. Al was ik er zelf toch wel verbaasd van eigenlijk.

Over genieten gesproken. Of eigenlijk niet genieten. Ik ben sinds vorige week, nadat ik terug gekomen ben (en het eten van tig kroketten) van NL, begonnen met het Dr. Frank dieet. Volgens mij kent iedereen in NL Dr. Frank. En ik nu dus ook. Tot nu toe gaat het goed en ben ik bijna 2 kilo afgevallen van de week. Dus we houden weer even vol!

Verder is het hier nog steeds genieten van het lekkere weer. De meters lopen tegen de 30 graden aan en het is gewoon zomers. En nadat ik gisteren met de hondjes was wezen lopen, ben ik naar Jordan Lake met ze gereden en hebben ze even lekker kunnen plonzen!

Photobucket

Ze vonden het er heerlijk. En Connor heeft weer wat afgezwommen om stokken te pakken. Waarna, als vanouds, Stace ze weer van hem afpakt.

Photobucket

Voor vanavond wordt er onweer voorspeld. Was te verwachten met zulke temperaturen. Maar vanochtend heb ik nog mooi even de koffie met de NL vrouwen hier thuis. En dat kan dus lekker in de tuin. Vind ik altijd zo gezellig in het begin van het seizoen. In de zomer is het er vaak te warm, maar nu kan het prima!

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Elke zei

Hm, denk dat ik dat bontje op jouw motor toch leuker vindt dan zo'n ganse bizon onder je kont. ;-)
Heerlijk dat het bij jullie al echte lente is. Of haast wel zomer, met die temperaturen! Ik heb deze ochtend weer sneeuw staan schuiven, we krijgen vandaag weer de volle laag...
Waar ik vaak aan denk: jullie honden zijn eigenlijk best verschillend van karakter, en toch lijken ze het heel goed te kunnen vinden met elkaar. Of misschien is dat net de reden waarom ze zo goed met elkaar overweg kunnen?

Jasmino zei

Die bont-motor vind ik ook wel iets teveel van het goede. Jemig zet!

Wat de smaak betreft: je bent nu natuurlijk ook meer gewend aan de producten in Amerika, misschien speelt dat ook mee. Maar ik weet in elk geval dat ik nu dingen lekker vind die ik vroeger echt niet achter mijn kiezen kreeg. Andersom kan ik er niet zoveel bedenken eigenlijk, dus of het echt met smaak verandering te maken heeft? Zou je eens aan een smakoloog moeten vragen ;-)

En als buddy wens ik je natuurlijk veel succes bij het Dr. Franken! Je bent op de goede weg!

B. zei

haha jemig, het lijkt wel een opgezette bizon met ingebouwde motor!
Ik moet dr. Frank even googlen, die ken ik niet. Wat een desillusie als je denkt te genieten van een frikandel en dat het dan helemaal niet lekker is! Ik hoop niet dat mij dat overkomt!

Marchiena zei

Jeetje dat is wel wat meer dan iets. Lijk me wel lachen als je dat in je achteruitspiegel ziet verschijnen.

Wat een zomerse temperatuur bij jullie, heerlijk zwemweer voor jongens.

Bianca (jerbia) zei

Hahahaha, die complete bizon-motor is wel heel erg over de top. Je zult zoiets met een rotvaart dichterbij zien komen in je achteruitkijkspiegel, dan schrik je je toch rot!

Heel veel succes met het Dr. Frank dieet! Lekker dat er al 2 kilootjes af zijn. Ik ben zelf vorige week begonnen met het 'Grip op Koolhydraten dieet' van Yvonne Lemmers, en het bevalt me uitstekend. Maandagochten ga ik mezelf weer wegen, ik ben benieuwd wat er bij mij af is :D

Wat een temperaturen hebben jullie al zeg! Hier is het ook al dagen heerlijk weer met prachtige blauwe luchten, maar de 30 graden die halen we niet ;)

Groetjes,
Bianca

Kristel Holsbeek zei

Hihi die bizon;-)
Hier is de trend het 'Dukan' dieet. Nog niet geprobeerd. Moet hem even googlen want ik ken dr. Frank niet;-). Veel succes in ieder geval.
Oh veel plezier met het koffiedrinken;-)

Anoniem zei

Ik vind het vachtje ge-wel-dig.... en als een vent er iets van zegt reply je gewoon: I bet your ass has more hair, that is why you do not need one :-)

Groetjes, Evelyn

Petra zei

@ Elke
Ze zijn inderdaad heel verschillend. En ze kunnen toch heel goed met elkaar over weg. Misschien ook omdat Connor er als pupje bij is gekomen en weet dat Stace wel een beetje de baas is. Hij probeert soms wel een wat natuurlijk, bijvoorbeeld aansluiten bij Stacey's etens bak en komt er dan toch vaak mee weg. Het zijn denk ik gewoon twee gemoedelijke hondjes die inmiddels zo aan elkaar gewend zijn. Dat het eigenlijk vanzelfsprekend is.

@ Jasmino
Zal de smakoloog er eens op aanspreken ;-)
En bedankt voor de support!

@ Bianca
Hoor inderdaad ook veel over het "gokken". Jij ook veel succes! We kunnen het meid!

@ Kristel
Nooit van gehoord Dukan dieet. Vertel!

@ Evelyn
Die ga ik onthouden, hahaha.

Groetjes Petra

Anja zei

Jeetje wat een monster-motor.
Ik heb de frinkandellen niet gemist want ik vond ze al nooit lekker. Succes met je dieet!

Mary-Ann zei

Ik moet weer wat vaker blogjes gaan lezen. Als ik jouw verhalen lees, voelt het alsof ik je al jaren ken en de verhalen zijn zo lekker herkenbaar. Good life in the states. Hmm, je begrijpt ik heb af en toe echt heimwee hahaha. Het leven hier is goed, maar het verlangen is groter. Ik ga weer wat vaker op virtuele visite komen... Liefs X

Bianca (Hollandranch) zei

Heerlijk voor de honden het water in, ze zien er ook wel heel mooi uit dan ha ha

Klopt dat je smaak veranderd, ik vind sommige dingen uit NL ook niet zo lekker meer. Ontbijtkoek en speculaas vind ik veel te sterk smaken en die augurken (ik ben dol op zoet/zure augurken) vind ik ZUUR nu daar de vorige keer dat ik ze gegeten heb. Maar wel grappig, de frikandellen vond ik minstens zo lekker nog en de kroketten helemaal ha ha

www.ine1149.web-log.nl zei

Zo was ik steeds zo gek op die lekkere cinnamon buns bij de Holiday Inn Express, de afgelopen weken kon ik ze, als we daar logeerden, niet meer door mijn keel krijgen. Brrr, zo zoet.
Lekker zo'n bontje onder je kontje :-)

Petra zei

Ha, denk dat ik je zwarte schaapje toch prefereer over die bison, is een beetje te veel van het goede.
Wens je heel veel succes met je Dr. Frank dieet. Krijg hier de emails ook binnen, maar ik moet mijn dieet aanpassen aan de eisen van mijn huisarts.
Het gaat allemaal wat minder snel dan Dr. Frank, maar wel gestaag, ben nu bijna 7 kilo kwijt en ben op de helft.

Als je een beetje lente kunt missen, zou je het dan een beetje noordelijk willen sturen? Het is hier koud en dit weekeinde wordt weer sneeuw verwacht.
Maar omdat we een paar fijne dagen hadden steken nu de allergien wel hun kop op.

Heerlijk die hondjes in het water, dat zie ik mijn windhonden echt niet doen.