zondag 27 maart 2011

Een nagezonden berichtje...

Vanmiddag kreeg ik een telefoontje uit Nederland. We krijgen er natuurlijk wel meer, maar deze was wat minder. Het was Ron's oom Gerard. Hij vertelde dat er post voor me was gekomen. Post voor mij? Hoe kwam dat nu bij hen terecht dacht ik nog...

Het was duidelijk dat ik niet helemaal scherp was. Zelfs toen hij de afzender vertelde viel het kwartje nog niet bij mij. Justitieel Incasso buro.... Huh??? Hoe weten die ons nou ben hen te vinden, dacht ik nog even. En toen vervolgde het verhaal....

Een bekeuring voor te snel rijden! Ik had natuurlijk hun Panda geleend in Nederland. En... ik was geflitst!!!! Wel %)*(%#)#%& en ^)#%)*#). Het schijnt op de J.F. Kennedy weg in Rotterdam geweest te zijn. Nou weet ik heel wat wegen in Rotterdam, maar die nou net niet! Wel weer heel toepasselijk om een Neder-Amerikaantje op de "John F. Kennedy weg" op de kiek te zetten niet?

"Ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country.", waren de wijze woorden van JFK. Nou dat wordt in mijn geval dus dokken for the country.....

Maarja wist nog steeds niet waar ik nou geflitst was. Dus een google tocht over internet bracht duidelijkheid. Het is gewoon waar de snelweg overgaat in de Stadion weg bij de Kuip. Een driebaans weg vanaf de snel weg. Ik reed er 73 volgens de bon.... En je mag er..... 50. Je begrijp jolijt alom...

Photobucket

Het kaartje maakte het een beetje duidelijk voor me. Ik zag me al niet met 70 door de stad heen crossen. Zo erg is het ook weer niet met me gesteld. Ik kwam dus net van de snel weg af en weet nog dat ik het bord met 90 net had gezien. Voor me waren twee auto's die een beetje mot hadden. De ene wilde naar rechts en de ander wilde naar links. De ene auto een oud barreltje en de andere auto een flitsende nieuwe Audi. Natuurlijk ging dat niet echt in gezamelijke harmonie. En er werden nog even middelvingers naar elkaar uitgewisseld. En ik was ook niet helemaal zeker welke kant ik nou uit moest. Ik was op weg naar Marchiena om daarna met haar en Marieke en Erna naar de film Gooische Vrouwen te gaan bij Pathe de Kuip. Maar Feijenoord speelde thuis en die wedstrijd was nog gaande en ik wist niet of ik gewoon nog recht door mocht rijden of dat de weg afgesloten zou zijn. En daarbij die twee auto's voor me heb ik dat bord echt helemaal niet gezien!!!

Photobucket

En dat er een bord stond was wel duidelijk.... &(%#)*%) Gewoon 138 euries.... Lekker is dat. Zo zonde geld. Vind op zich het ook heel sneaky om 2 seconde na het bord van 50 gelijk een flitser neer te planten. Vind je ook niet? Bij ons bestaan die dingen geen eens.

Heel de vakantie had Miep me goed verteld waar ik welke snelheid mag rijden. Want dat veranderd dus echt om de 5 km geloof ik. Maar omdat ik naar de bioscoop ging wilde ik de wegwijs Miep niet meenemen, omdat ik niet wilde dat het raampje ingeslagen werd. En dus had ik hem even er voor nog bij mijn moeder afgegeven. Had ik het nou maar niet gedaan. Miep was vast gaan loeien en had ik de ankers nog uit kunnen gooien. Maar nu dus niet. Ik was allang blij dat ik niet degene was die een middelvinger toegeworpen kreeg dit keer.

Maarja.... het kost me nu dus wel 138 euries. Weet je hoeveel leuke schoenen ik hier daar voor kan kopen? Heeeeeel veeeeeulll! Kortom ik moet het allemaal nog even verwerken, hahaha. Duurt denk ik ook nog wel even denk ik ;-)

Groetjes Petra

18 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Ik vind dat ook schandalig hoor zo vlak na een bord flitsen en dan nog van een drievak ineens overgaan naar 50. Sorry het moet niet zotter worden. Das idd een redelijk som waar je veel andere dingen mee kunt doen. Maarja er zit denk ik niets anders op dan betalen vrees ik;-(

Petra zei

Nog een reden om nooit meer in Nederland te rijden. Belachelijk!

Jasmino zei

Balen! En een beetje sneaky is het ook wel, zo'n flitspaal vlak na zo'n bord. Ik weet er wel meer, maar als je niet (meer) gewend bent om hier te rijden, heb je ze zo plakken.

Dat worden wat minder schoenen dit seizoen ;-)

Anoniem zei

Shit hè echt zonde geld, maar ehhh ik heb daar ook gereden , o nee Marieke reed hopelijk heeft zij niet deze post gekregen.

Anoniem zei

Hoi zus, dat is even balen zeg!?!?
De flitspaal doet daar goed zijn werk, er zijn veel mensen die daar een bekeuring krijgen. De flitspaal staat even voor het stoplicht, dus als je van de snelweg komt en nog even het stoplicht wilt halen rijd je al te hard en flits bekeuring....
En deze flitspaal doet het altijd!?!?!
Groetjes, Kaar

Anoniem zei

Ik had er laatst 1 voor niet handsfree bellen, bij (bijna)stilstand in mijn eigen straat: € 160 en omdat ik niet zag dat je ook nog €6 aan administratie kosten bij op moest tellen en dit dus oprecht vergeten was mee te nemen in het totaalbedrag kreeg ik ook nog eens €46 boete daarover heen. Ja bekeuring uitschrijven kunnen ze goed hier in Nederland, het vangen van boeven gaat ze helaas wat minder goed af! Zero tolerance is helaas nog niet overgewaaid uit de USA.
Gr. Evelyn

Marchiena zei

Dat was dus een bezoekje om nooit te vergeten.
Het is echt een rot stuk daar omdat je net van de rijksweg af komt. Als er auto's voor het stoplicht staan rem je wel tijdig af, maar is dat niet het geval dan heb je de neiging om te hard door te rijden.

De flitspaal is trouwens een Nederlandse uitvinding. Jeremy Clarkson van Top Gear heeft er ooit eens een uitzending aan gewijd, een geluk voor jou dat ze de flitspaal nog niet bij jullie ontdekt hebben.

B. zei

wat een misselijke rotstreek zo'n flits 2 seconden na dat 50km bordje, ze weten ook wel hoe ze voor niks je portemonnee kunnen leegtrekken. Ik mis het niet!

Anoniem zei

, Nou ja zeg+ dat is weer echt iets voor Nederland...bah,,dat geeft je wel weer een nare bijsmaak, aan je reis hier heen!

Natasja Valentijn zei

Tja, je zult weten dat je in Nederland bent geweest! Dat is nog eens een orgineel souvenir...;-)!

Anja zei

Nou ja zeg, wat sneaky, zonde geld he :-((

www.vandijkjes.punt.nl zei

Join the club van neder amerikaantjes die een beuring krijgen in NL. ik had zowaar 4 km te hard gereden. koste ook al 38 in euries. dat vond ik al zo misselijk. Deze flitser is echt een money maker daar. tis echt te triest voor woorden.

Gr petra

www.ine1149.web-log.nl zei

Oh, wat een domper op je mooie NL dagen!
Ik vrees dat ik afgelopen zondag ook gepakt ben, weet dat die paal er staat, hou er altijd rekening mee, maar ja, nu dacht ik dat ik die paal al gepasseerd was, niet dus!

Mary-Ann zei

Nederland op zijn smalst, Peet !
IK rij vaak met Tom (tom) in de auto, puur voor de snelheid, anders ga ik ook snel te hard. Nu krijg ik zo'n kerkklok te horen als ik te hard rij. Maar inderdaad belachelijk, en oh daat kun je in de US veel schoenen voor kopen. Nou even slikken...en snel vergeten.

Doeii

PS: wel weer grappig dat het op de JF Kennedylaan is...maar dat terzijde...

Yvonne zei

Altijd zonde van je geld, maar ach je hebt in ieder geval een leuke avond gehad, die achteraf alleen iets duurder uitgevallen was ;-}

Bianca zei

Zo dat is balen zeg, en nog een dikke bekeuring ook. Hier ook geen flitspalen hoor maar wel veel politie die controleert in auto's maar daarvoor wordt je altijd wel gewaarschuwd door tegemoetkomende verkeer ;-)

Anoniem zei

Ik heb afgelopen donderdag ook een bekeuring ontvangen voor te snel rijden op deze weg.
Ik kom bijna nooit op deze plek en prompt krijg je een bekeuring!

Anoniem zei

vandaag ook bon gekregen. twee kilomter te hard. terwijl je net van 100 naar 50 gaat. nee overheid dit geeft vertrouwen!