woensdag 20 april 2011

Gratis af te halenVandaag wat boodschapjes gedaan bij de Walmart in Holly Springs en er buiten stonden pallets met eerste levensbehoeften artikelen voor de mensen die getroffen zijn door de tornado. Per persoon, mocht je 9 gallon water meenemen. Vond het wel een aardig iets van Mr. Walmart.

Op de radio hoor je nu steeds reclames van de grote verzekerings maatschappijen dat ze weten van de "disaster" en dat ze speciale nummers hebben ingesteld. Tot vanochtend was Holly Springs nog steeds zonder stroom. Maar vanochtend ging het aan. Alleen vloog toen het electriciteits verdeel centrum in de fik en dus was er geen stroom..... Dat gaat lekker he?

Vanmiddag werd ik trouwens ook gebeld door de nieuwe verzekerings maatschappij van de auto. Of ik geen schade te melden had, want wij vielen in het "disaster" gebied volgens hen. Ik heb hen verteld dat we gelukkig geen schade hadden. Maar moet zeggen dat ik het wel netjes vond. En vanavond belden ze al weer nu voor alle andere verzekeringen. Echt, dat vind ik dan wel weer bijzonder. Vooral omdat onze verzekeringen maandag pas ingaan, hahaha. Maar de bedoeling is wel lief. Van de oude verzekerings maatschappij hebben we nog niks gehoord. Maar die had wel elk kwartier geloof ik de reclame op de radio. Dus die doen het waarschijnlijk zo.

Ik heb ook de foto's bij de familie gebracht die de boom op het huis hadden gehad. Toen ik aankwam waren ze nog steeds aan het opruimen. De boom lag in dikke grote stukken midden op het gras. Ik gaf de man de foto's en hij bedankte me tig keer. Hij sliep nu in een motel zei hij. De stroom mocht er nog steeds niet op. Morgen kwam er een specialist kijken of het er ooit nog op kwam of dat het huis opnieuw gebouwd moest gaan worden. Door de klap is het van de fundering afgeblazen en grote kans dat leidingen dan niet meer aansluiten. Dat geldt voor water, electra en ook riolering.

Hoe dan ook het ging nog wel even duren voor ze weer terug in hun huis konden en ze waren naar appartementen wezen kijken. Voor de Walmart hebben ze onlangs een heel nieuw appartementen complex gebouwd en dat stond eigenlijk nog voor de helft leeg. Inmiddels is dat veranderd, zei de man, er was nog maar 1 appartement vrij!

Morgen ga ik foto's maken van baby Morgan van Alison. Lijkt me weer erg leuk! Ben benieuwd hoe dat allemaal zal gaan!

Groetjes Petra

2 opmerkingen:

Bianca zei

Jullie hebben zeker een horde engeltjes gehad zeg, lijkt me doodeng om zoiets te zien en horen denk ik vooral nog. Wat een contrast daarna, zo'n mooie blauwe lucht en die witte wolkjes met de puinhopen daaronder op de grond.
Hier heeft ook inderdaad iedereen wel zwaar gereedschap in de schuren liggen en staan. Hans zag hier op de interstate ook rijen electricteitswagens gaan.

www.ine1149.web-log.nl zei

Keurig van die verzekeringsmaatschappij om jullie te bellen. Wat een geluk dat jullie de verzekering niet nodig hebben!