zaterdag 16 april 2011

En toen....

was Stacey jarig vandaag. Negen jaar is meneer de Bruin geworden. We zijn nog steeds zo dankbaar dat hij er weer een jaartje bij getekend heeft!

Het was wel vroeg uit de veren voor hem vandaag, want er werd slecht weer voorspeld en dus werd het een vroege verjaardags wandeling. Er zou veel regen komen en er waren veel onweersbuien in de voorspellingen. Dus om kwart over 7 liep ik al met ze buiten. Er waren donkere luchten zo nu en dan, maar het was nog steeds droog. Temperatuur was heerlijk en het was lekker lopen.

Ron was vanmorgen aan het werk en er zou iemand van Direct tv komen om een tv schotel te installeren. We hebben onlangs een nieuwe tv gekocht en hadden we een speciale aanbieding van Direct tv gehad. We zouden een giftcard van $250 dollar van Best Buy krijgen als we nu bij hen zouden aansluiten. En dat klonk goed. Dus hadden we hun monteur besteld en die zou alles gratis komen installeren.

De monteur zou een half uur van te voren bellen als hij in de buurt was. En dan zou ik Ron bellen en die zou dan naar huis komen. Ze zouden tussen 8 en 12 uur komen, was ons verteld. Maar om 11 uur nog geen monteur gezien. Maar om kwart over 11 belde hij dan toch. Ron was inmiddels ook thuis. En de monteur keek en gaf allemaal dingen aan ons door wat we moesten gaan doen om tv via Direct TV te gaan kijken.

Een van de dingen was dat we de internet aansluiting, die boven bij ons is, naar beneden moesten brengen. Kosten.... $200.- Bovendien kon die schotel op 1 of andere vage manier niet op ons dak maar moest tie op een paal. Kosten $ 85,-. We begonnen Direct TV dus al een heel stuk minder leuk te vinden.

Inmiddels begon het weer al aardig te spoken en de eerste spetters vielen naar beneden. En we hebben dan ook heel netjes tegen de monteur gezegd, dat we nog maar even wachten, met het hele Direct TV verhaal. En toen hij weg was zijn we naar Cary gereden en hebben daar bij Time Warner Cable een extra tv box voor onze nieuwe tv gehaald. TWC is ook niet ideaal, maar die doet het nu goed en laten we daar maar bij blijven dachten we.

Photobucket

Op de terug weg zag ik hier en daar al donkere wolken verschijnen. En het waaide ook best flink. Ik had later in die middag met mensen voor een fotosessie afgesproken in Holly Springs en iets in me zei, dat dat nou niet echt de meest mooie foto's zou gaan opleveren. En dus heb ik die mensen maar gebeld en heb ze nu voor over twee weken gepland. Enmaal thuis gekomen is Ron aan de tv en de nieuwe kabel box begonnen. En niet lang erna kregen we een telefoontje met nieuws over Ron's oma. Ron's moeder vertelde dat de operatie voorbij was en dat oma weer bij was. Hele gerust stelling. Ondertussen was Ron nog steeds bezig met de tv te installeren.

We hoorden wel de weerradio steeds afgaan, maar die ging eigenlijk al de hele morgen al af. Tig keer de onweers waarschuwingen. En nu dan ook tornado watches en warnings in veel verschillende counties. In het begin toen we hier woonden kreeg ik het daar erg benauwd van. Maar eerlijk gezegd doet het me nu al heel wat minder. Nouja ik vind ze nog niet leuk hoor. Maar schiet minder in een stress.

En zo in de tussen tijd keek ik een beetje toe hoe Ron met de kabel box bezig was en had voor de zekerheid de riemen van de hondjes gepakt. En toch maar een paar kussens alvast in het washok gedeponeerd. Je weet namelijk maar nooit he? Maar toen ging weer de telefoon. Dit keer was het Toos met nog meer info over oma.

Ik zag onderwijl wel Ron de kamer uit gaan en weer binnen komen met ons kleine cameraatje en ik zag hem staan filmen. En toen dacht ik, ik zal ook even kijken wat er zo interessant was. En ik schrok me werkelijk lam.... Wat een wolk was dat zeg! Inmiddels had ik Toos ook van dit feit op de hoogte gebracht en ben dus op gaan hangen en we zijn toch maar naar het washok gegaan.

De televisie aan en de iPad en iPhone mee. Al snel bleek, dat de straat namen die ze noemden op tv, een stukje boven ons lagen. Op die wegen zou de tornado komen en dus zijn we toch weer gaan kijken. En zo maakte ik een paar foto's met mijn iPhone. Maarja.... die kwaliteit is ook niet zo heel mooi. En dus super mega snel mijn camera gepakt en nam dus deze foto's vanuit de slaapkamer....

Photobucket

Photobucket

Wat een wolk.... Volgens de tv zou het een hele grote brede tornado zijn en het zag er echt zo onheilspellend uit dat het haast niet anders kon.... Ik was zo blij dat hij zo net ten Noorden aan ons voorbij ging. En wat was ik blij dat ik die fotosessie afgezegd had. Anders had ik daar nu midden in gestaan. Want de wolk was echt richting Bass Lake, waar ik afgesproken had.

De beelden op tv werden steeds levendiger en het leek er op dat de tornado op downtown Raleigh afstormde. Een dik bevolkt gebied dus. Volgens de weerman was de laatste keer dat dat gebeurde in 1988 geweest. Veelal vinden tornado's meer in het landelijke gedeelte van North Carolina plaats. Maar deze was ook zo groot. Op de tv verscheen daarop dit beeld.

Photobucket

Genomen met een webcam bovenop 1 van de hoge gebouwen van Raleigh. Die zelfde wolk als die bij ons net voorbij was gekomen. Dat beloofde niet veel goeds.....

En dat was kwam er ook niet. De tornado's (er volgden er daarna nog twee, al waren die niet zo bij ons in de buurt), hebben veel schade aangericht. Tot op nu zijn er 5 doden gevallen en is er veel materiele schade. Omdat we nog een kabeltje misten voor de tv, zijn we toch op pad geweest en wat we onder weg zagen was echt vreselijk....
Heb onze beelden zojuist aan elkaar geplakt... Het is een filmpje, waarbij je mij nog aan de telefoon hoort. En daarna de foto's van de schade in Holly Springs.De drive through van de bank in Holly Springs was ook te grazen genomen. Daar was de wind onder geslagen en echt de hele drive trough was een soort van ontmanteld.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Daar in Holly Springs was de scade ook groot. Er waren veel electriciteits kabels op de grond gekomen en enorm veel bomen waren er omver. Echt heel onwerkelijk om te zien, hoe zo'n tornado huis houdt. Overal waren mensen bezig. En bij veel kabels werden nood reparaties uitgevoerd.

Photobucket

Op de terug weg reden we door down town Holly Springs en dat zag er helemaal niet uit. Overal bomen op huizen en ontzettend veel schade. Vreselijk om te zien.

Wat ik wel vond is dat er enorm veel mensen op de been waren om alles op te ruimen. Overal waar je reed hoorde je ketting zagen. En waren er mensen met van alles en nog wat aan het sjouwen. En werden er gaten in daken afgedekt door plastic zeilen. Dat vond ik toch wel heel bijzonder om te zien, hoe de mensen elkaar dan zo helpen.

Eenmaal thuis waren we allebei wel onder de indruk van wat we net gezien hadden. Wat een schade..... Wat een kracht! En wat waren we stiekem blij dat het niet 2 km zuidelijker plaats had gevonden. Heel erg blij!!!!!

Voor vanavond is er vanaf 9 uur een avond klok in gesteld en mag je in Holly Springs niet naar buiten, zolang het donker is. Misschien ook wel goed ook, want er lagen nog heel veel bomen op de weg en zo ook electriciteits kabels.

Toen we eenmaal weer terug waren hebben we Stace dan toch eindelijk zijn cake met slagroom gegeven, die er in ging als cake met slagroom zeg maar ;-)

Photobucket

Tornado of niet, die had hij toch wel verdiend!

Photobucket

Connor genoot ook van broertjes cake. Al at hij wat langzamer dan Stace.

Photobucket

En dus schoof Stace mooi bij hem aan!

Photobucket

Al met al een zeer enerverend daagje kunnen we wel stellen..... Deze verjaardag van Stace zullen we niet snel vergeten!!! Voor de liefhebbers.....


Groetjes Petra

*PS* Op de WRAL website staan veel meer beelden van wat er allemaal gebeurd is vandaag.

13 opmerkingen:

Aïda zei

Jeetje, eng hoor! Super schattig die twee aan één cake!

www.ine1149.web-log.nl zei

Wow, dat zag er indrukwekkend uit (en doodeng) uit. Gelukkig dat jullie er zo goed afgekomen zijn. Las bij "andere" Petra dat zij ook zoveel last van dat slechte weer hebben gehad.
Leuk dat de jarige zo genoot zijn van taart!

Jasmino zei

Wauw, want een enge situatie zeg...... Gelukkig is hij aan jullie voorbij gegaan. De schade ziet er niet mis uit! De foto's van die vreselijke wolk zijn erg mooi geworden! Het doet mij denken aan een Tornado die ergens begin jaren 80 (?) hadden in Limburg en die ons huis toen ook te grazen had genomen. Die wolk was ook angstaanjagend!

En wat een schattige foto van Stacey met de slagroom aan zijn baardje :-)

Yvonne zei

Dat was spannend zeg gisteren!
Gelukkig is het voor jullie goed afgelopen. Lieve foto's van de mannen en de lieve Stace weer een jaartje erbij:-)

Wendy zei

Dat ziet er echt heel spannend uit Petra!!

Annemiek zei

Heftig!

Anoniem zei

Gelukkig dat het jullie deur voorbij is gegaan.
De beelden en foto's spreken voorzich.
Nog gefeliciteerd met Stacey.

Groetjes uit een zonnig en windvrij Burgh-Haamstede

www.vandijkjes.punt.nl zei

Ik zag op TV die tornado's in jullie gebied en moest gelijk aan je denken. jeetje best eng hoor. Maar wel een ervaring om zoiets vna dicht bij te zien.

gr petra

Petr@ zei

Wat een geluk dat het niet bij jullie langs is gekomen. Doodeng lijkt me dat.
Wel mooi om te zien hoe de mensen elkaar te hulp schieten. Dat zie je altijd bij dergelijke rampen.

Gefeliciteerd met de jarige Stacey.

Anja zei

Felicitaties nog voor Stace!
Tjee wat eng, gelukkig is de tornado aan jullie voorbij gegaan!

Anoniem zei

Wat een spanning weer .Doet me weer denken aan de USA toen wij bij jullie waren .Toen moesten we ook met ons alle de schuilkelder in .Wat een leeftijd al weer voor Stacey. liefs Tante Con

Anoniem zei

Hoi, Wat een donkere wolken zeg. Jullie hebben echt geluk gehad. Is toch wel dichtbij gekomen. Nog hartelijk gefeliciteerd met Stace. Leuk he dat taart eten. Heerlijk. Groetjes Ingrid

Karin (dh) zei

Nog gefeliciteerd met jullie hondekind. Hij ziet er erg jarig uit met z'n taart :-).
Gisteren moest ik gelijk aan je denken toen ik hoorde van al die tornado's in jullie gebied; wat een schade wat triest dat er ook mensen zijn overleden; ik kan me voorstellen dat je toch wel erg blij was met die 2km afstand.

Apart trouwens om op dat filmpje jouw stem te horen, die had ik nog nooit gehoord terwijl ik in mijn mind toch het idee heb dat je een bekende bent, het blijft wonderlijk dat internet..:-)