vrijdag 15 april 2011

Vervolg...

Photobucket

Dit is niet 1 van onze bunnies, maar een bunny van de Walmart. Het is een taartje voor Pasen. Moet zeggen dat ik toen ik het taartje zag, dacht "goh wat een mooi gezicht zo'n bunny!". Vooral het feit dat deze bunny veilig in het doosje zat en niet in onze tuin rond stekkert.

Had van de week zonnebloem stekjes gekregen van Judy en die zijn inmiddels gekortwiekt door bunny & Co. in onze tuin. Echt! Die knabbels eten echt alles. Natuurlijk eten ze de nieuwe plantjes niet helemaal op. Nee ze laten om mij te pesten nog net 3 cm steel van het afgeknauwde plantje staan. Gewoon om mij te pesten..... Grrrr....

Wat is er verder nog gebeurd deze week? Ik heb twee fotosessies voor OpLove gehad. Bij beiden kon ik niet op de homecoming aanwezig zijn omdat ik in Nederland was. Maar hebben nu dus een gewone foto sessie gedaan. Met de inmiddels thuis gekomen papa's erbij. Het blijft mooi om de verhalen van deze gezinnen te horen. Petje af voor ze. Voor vader maar ook zeker voor de vrouw die achter blijft. Beiden gezinnen, hadden allebei jonge kinderen en voor beiden het eerste kindje. En het komt er dan dus wel op neer dat zij de zorg alleen dragen gedurende de tijd dat hun mannen van huis weg zijn.

Photobucket

Zo was er Kayley, die 10 maanden oud was. De vader was 9 maanden weg geweest. Dus heel emotioneel vond ik, om te zien hoe de kleine meid zo bij haar vader in slaap viel tijdens de fotosessie. De vader genoot duidelijk van zijn kleine meisje. Wat voor sommigen vanzelf sprekend is, wordt bij het zien van deze foto's een speciaal iets.

Photobucket

Maandag had ik afgesproken met de andere familie en die hadden een 2,5 jaar oude dochter. En het was de tweede keer in haar jonge leventje geweest dat haar vader op tour ging. Haar moeder was een hele aardige vrouw die op mij heel sterk over kwam. Had echt bewondering voor haar. Je moet het toch maar mooi doen. Haar familie woont allemaal in Michigan en zij hier in NC. En als dan je man voor heel wat maanden weg gaat. Ze was zelf nog aan het leren voor verpleegster. Want hier in NC moest ze weer opnieuw examen doen omdat er hier weer andere regels gelden dan in Michigan.

Photobucket

En dan gewoon alle zorg voor je kleine meisje erbij.

Photobucket

Ik blijf het heel bijzonder vinden om deze families te ontmoeten en hun, al is het misschien maar een kleine geste, te voorzien van foto's van de familie samen. Op de foto hieronder ging haar vader zich omkleden in het militaire uniform. Maar kleine de kleine dame, hield haar vader mooi in de gaten. En bleef netjes wachten op haar vader om daarna samen op de foto te gaan met hem.

Photobucket

Vanmiddag kregen we ook een telefoontje uit Nederland en hoorden we dat Ron's oma morgen ochtend onverwachts geopereerd gaat worden. Ze was onlangs gevallen en had daarbij haar knie bezeerd. Het bleek dat die wond niet goed geneesde en het werd van kwaad tot erger. Vanmiddag is ze dus in het ziekenhuis opgenomen en morgen wordt ze geopereerd en zullen ze de wond schoon gaan maken. Hopelijk gaat het dan allemaal weer wat beter en voelt ze zich snel weer wat beter!

Photobucket

Verder is de natuur hier totaal uitgelopen. Alle bomen zijn groen en de azalea's staan volop in bloei. Verder veel, heel veel pollen in de lucht. En Ron heeft er voor het eerst wel heel erg last van. Hij loopt de hele tijd te niezen en te snotteren. Vandaag dus medicijnen gehaald en hopelijk gaan ze hun werk doen. Alles is buiten dan ook geel van wat er uit de bomen komt. Je ziet echt hele walmen gele troep door de lucht gaan als er ineens een briesje is. Voorlopig dus maar even de ramen in huis dicht houden!

Om dit blog dan uiteindelijk af te sluiten met mooi nieuws...... Alison is gisteren bevallen van baby Morgan. Alles is goed gegaan en het was super om het telefoontje uit het ziekenhuis van Bob te krijgen en op de achter grond Morgan te horen huilen. Het was duidelijk dat alles werkte! En ben blij dat alles goed is gegaan. Ze hebben er zo naar uitgekeken. Dus we zijn super blij voor ze!

Iedereen een fijn weekend gewenst!

Petra

13 opmerkingen:

Anja zei

Wat heb je toch weer prachtige foto's gemaakt!
Tjee, dat de natuur al zo ver is bij jullie, hier begint het net een beetje uit te lopen.
Beterschap voor Ron's oma!

Jessica zei

Prachtige foto's weer, Petra, heel ontroerend. Vooral die van de vader met zijn kleine baby'tje en die laatste foto van dat meisje met die vlaggen. Petje af voor deze families en degenen in soortgelijke situaties.

Jasmino zei

Wat een prachtige foto's alweer! Ik kan me ook goed voorstellen dat je ontroerd raakt door de verhalen van de families, zeker als je de kleintjes zo ziet. Petje af voor jou ook, Petra, dat jij ze dit cadeau kan geven!

Jasmino zei

Oh ja, ook nog heel veel beterschap voor Ron en Oma, en proficiat voor Allison en Bob!

Anoniem zei

Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt.

En eindelijk de baby van Allison en Bob geboren.
Zo lang naar verlangd en nu met alles erop en eraan geboren, feliciteer ze van me.

Beterschap voor Oma.

Groetjes uit de Ardennen.
Erna

Tine zei

Ik werd ff stil van je foto's! Zo mooi, vooral dat kleine meisje op papa's schoot en het meisje met de vlaggetjes vind ik subliem!

Nancy zei

Echt super mooie foto's Petra.

Wat gaaf dat chocolade konijn. We hadden het er hier al overgehad hoe de paasdingen er in de USA uit zouden zien. De andere konijntjes iets minder maar ja die diertjes willen ook eten :-)

Marion van de Sande zei

Ik reageer niet zo vaak en val in herhaling maar......je foto's, je portretten: breathtaking!!!

Zo mooi, zo treffend, zo ontroerend vaak en ook zo heel uniek en weinig Amerikaans. Ik denk dat je de families prachtige geschenken geeft hiermee.

Marion

Sandra zei

Hele mooie foto's weer! Ook leuk met kleur en zwart wit! En als taartgek vind ik die bunny erg grappig!

Sterkte met de hooikoorts, is erg ellendig, maar vaak helpen medicijnen goed hoor.

Natasja Valentijn zei

Prachtige foto weer! Ook de verhalen achter de foto's zijn indrukwekkend. Je doet echt heel veel goeds voor deze mensen!

Marchiena zei

Super foto's heb je weer gemaakt Petra, mooi aandenken voor de families.
Beterschap voor Ron's oma.

Yvonne zei

Prachtige foto's weer Peet!

Petr@ zei

Wat een prachtige foto's Petra. Ik ben er stil van. Vooral die foto van de kleine Kaylee met haar vader. Vreselijk toch, als je zo lang weg moet terwijl je een kindje van 1 maand achter moet laten.

Fijn voor Alison en Bob dat de baby er is. Leuke naam, Morgan. Dus binnenkort op babybezoek?