donderdag 7 april 2011

Vermenigvuldigd

Van de week zag ik er eerst 1 en daarna nog 1.... Het is een feit, onze Bunny heeft er weer kids bij. Hele kleine bunny kids.

Photobucket

Ahhhhhhhh..... nog meer schatjes die onze plantjes op kunnen eten..... Fantastisch! Viooltjes zijn op het moment erg in trek. Grrrrrr..... Ik begin dit jaar in ieder geval niet meer aan een groenten tuintje, dat had ik me vorig jaar voorgenomen. Na het dramatische groeiverloop van deze tuin. Of nouja, eigenlijk was het het "geen-groei-verloop". Want alles werd gekortwiekt door Bunny & Co. En nu is de Familie Konijn weer verder uitgebreidt dus de knaag manschappen zijn weer versterkt.

Dit kleine schatje zat ook net voor het stukje grond waar het voormalige groenten tuintje was. Nou...., het wordt vast een schokje voor ze als ze realiseren dat er niks meer gepland gaat worden en ze dus alleen de violen kunnen verknabbelen in deze tuin dit jaar. Of zullen ze dan wat anders gaan verzinnen? Hoop het toch echt niet hoor.

En aan onze hondje heb ik ook niet veel. Want die verjagen de knagers niet meer. Die zijn inmiddels ook aan deze tuinbewoners gewend. Van week trof ik Connor namelijk in de tuin aan. Zittend naast Vader Konijn. Gewoon gezellig naast elkaar. Gebroederlijk..... Konijn was niet bang van Connor en Connor vond het volgens mij wel gezellig zo'n gezellige knabbel er bij. Dus nee.... die Connor snapt het niet helemaal. Stace gaat er wel achteraan als hij ze ziet. Maar...... die ziet ze niet altijd. Als ik alleen het woord "Konijn" tegen hem zeg, gaat hij heel hard rennen op zoek naar konijn. Maar hij ziet ze gewoon niet. Echt niet. En vader konijn is dus helemaal niet meer onder de indruk van al het geren. En blijft gewoon zitten. Dus dan moet ik richting konijn lopen en dan pas op 3 meter afstand maakt hij en sprongetje en gaat 5 meter verderop zitten. Wachtend of ik dan weer verder naar hem toeloop. Echt! Hij heeft ons helemaal uitgekiend! Soms, ziet Stace die sprongetjes en heb ik mazzel en gaat hij er dan toch achter heen. Maar daarvoor ziet Stace hem echt niet. Zucht.... Volgende hondjes worden jachthondjes, met een super goede speur neus, hahahaha. Die Beardies zijn veelste goed voor deze wereld ;-)


Verder ben ik flink met de fotootjes bezig. Gisteren heb ik nog product foto's gemaakt voor een brochure van een bedrijf en morgen heb ik weer een militaire foto sessie. De weers verwachtingen zijn super dus het gaat helemaal goed komen. Had trouwens onlangs ook nog een foto verkocht. Eentje van een typische Amerikaanse schuur in herfst. Zo leuk vind ik dat. Ik heb hem verkocht via een databank met foto's. Mensen kunnen de foto's daar in verschillende maten kopen. Hoe groter de maat, hoe duurder ze worden. En deze schuur hadden ze in het grootste formaat besteld. Helemaal leuk!

Ben vorig jaar mei begonnen met het toevoegen van foto's aan deze databank. Je moet er een x tal foto's voor in sturen en die moeten aan zeer strenge voorwaarden voldoen en dan word je er toegelaten. Daarbij wordt elke foto die je instuurt ook weer op nieuw beoordeeld voor ze toegevoegd worden. Dus het zijn echt alleen de top foto's die er gebruikt worden. Nu doe ik dat dus bijna een jaar en heb daar er bijna 450 foto's op verkocht. Niet allemaal voor hele grote bedragen, maar bij elkaar zijn het er best veel. En vind ik het zo leuk om elke morgen te kijken of er nog foto's verkocht zijn. Toen ik dus twee weken terug zag dat er zo'n hele grote besteld was, was dat natuurlijk een zeer welkome verrassing. Trouwens wel een bijzonder detail, mijn meest verkochtte foto's zijn de foto's die ik bij de auto races heb gemaakt. Best grappig vind ik zelf. Toch mooi een vrouw die die auto foto's heeft gemaakt ;-) Wie had dat ooit gedacht!

Verder zijn we van de week in de weer geweest met de auto verzekering. April is onze vervaldatum en dus kregen we een rekening van de verzkerings agent. Er bij zat een brief. Gefeliciteerd, stond er bij. U komt per ingang van dit jaar in aanmerking voor de "5 jaar zonder schade rijden" korting! Geweldig dacht ik, daar wordt Petra blij van. Korting is altijd leuk. Hoe meer hoe beter niet?

Alleen ging ik daarop verder lezen en zag toen het premie bedrag voor het nieuwe jaar. Gewoon 400.- per half jaar duurder!!! Huh??? Hoe bedoel je korting? In mijn woordenboek heet dat gewoon verhoging. Zijn ze helemaal besodemedingest? Dat is gewoon $800.- per jaar meer. En er is echt helemaal niks veranderd aan onze situatie. Geen tickets er bij, geen aanrijdingen, niks? Lekker is dat.

En zo gingen we dus auto verzekering shoppen. Nou lijkt dat heel makkelijk, maar hier vragen ze je dus de hemd van je lijf. En het bleek dat we de meeste kans op een lagere premie kregen als we de opstal en inboedel ook gelijk over zouden sluiten. Nou dan ook maar gelijk de motoren er dan weer bij en de aansprakelijkheid verzekering. Want hoe meer polissen bij elkaar hoe lager de premie. Maarja dat is elke keer een helebooel info wat er overgedragen moet worden.

En alleen de auto polis heeft al tig verschillende opties in verzekeren. En je hebt natuurlijk alleen een vergelijkbare premie als je ook voor precies hetzelfde verzekerd bent. Afijn om een lang verhaal kort te maken, hadden we vanavond via de telefoon een gesprek met een verzekerings meneer en als alles gaat volgens de opgaves, gaan we gewoon $1275.00 minder betalen op jaar basis. Allen voor de autoverzekering al. Niet te geloven he? Wat een verschil he?. Of je een emmer leeg gooit.

Ik wil niet vervelend zijn, maar als je dat bedrag weer in schoenen omrekent. Nou, daar kun je wel een eindje mee omlopen hoor. Ik althans wel ;-) Dus na de eerste schrik van die nieuwe premie bij de oude verzekerings boer, ben ik nu weer blij met de lagere premie bij de nieuwe verzekerings boer. Zo blijkt maar weer, je moet er wel bij blijven voor het beste resultaat ;-)

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Anja zei

Leuk dat je zoveel foto's hebt verkocht. Het verbaast me niets want jij maakt de meest mooie foto's.

Misschien moet je volgend jaar ook geen vioolltjes meer planten of een brilletje kopen voor Stace. En Connor, valt me tegen van hem dat hij vriendjes is met vader konijn ;-))

Jasmino zei

Wat een schatjes zijn Connor en Stacey toch zeg, zo gebroederlijk samen met de knijntjes ;-) Ik moest wel lachen. Ik heb geen idee wat Demi en Bruno zouden doen, maar van een poes weet ik zeker dat die niet lang zal overleven in onze tuin.

Wat super van die databank en de foto's die je daar verkoopt. Mag ik vragen welke databank dat is? Je maakt ook geweldige foto's hoor, dus ik begrijp het wel!

Nel zei

$ 1275 minder ?! Jeetje wat een geld. Is het nu echt zoveel duurder dan hier. Wij zijn al verzekerd voor een kleine 300 eurootjes en dan ook nog all-risk.

Maar goed dat jullie even aan het shoppen zijn geslagen, wat een verhoging zeg !

Leuk verhaal overigens heb je ervan gemaakt van family Bunny.

Fijn weekend.

www.ine1149.web-log.nl zei

Meid, wie weet hoeveel paaskonijntjes je aan het eind van de maand hebt :-) Jammer, dat je zo weinig hulp krijgt van de hondjes. Heb je geen kennissen met honden die gek op konijntjes zijn?
Wat onzettend leuk dat het verkopen van die foto's zo goed loopt, ach, heel vanzelfsprekend natuurlijk met al die prachtige foto' die jij steeds maakt.

Elke zei

Ik ben er al lang achter met Piep Konijn in de tuin dat ik enkel plantjes zal planten in plantenbakken!
En Dusza, die ziet dat beest dus ook niet! Ze ruikt het wel, en gaat dan als een bezetene met haar neus tegen de grond zoef zoef door de tuin. Overal, behalve daar waar Piep in de startblokken staat om verder te huppelen... Grrr!
Tot nu toe blijft Piep wel van de plantjes die uitkomen, en zie ik hem allen gras eten. Volgens mij zijn de bloemen van de buurvrouw veel lekkerder, en zij heeft er massa's. Misschien moet ik hem dat maar eens wijsmaken, dat hij beter naar de overkant van de straat kan gaan voor zijn culinair genot.

www,vandijkjes.punt.nl zei

Je mag onze Bo wel een paar weekjes lenen hoor. Alleen die brengt wel de half afgekloven bunnies mee naar binnen. Maar ze verdwijnen vrij snel, succes gegarandeerd.

gr Petra

Anoniem zei

Wat een plezier met die Nijnen.
Ahum!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Echt veel foto's al verkocht , goed zeg.
En dat verzekeringen shoppen is de moeite waar, kan je mooi weer ff op een andere manier shoppen hihi

Erna