maandag 18 april 2011

Grote opruiming

Vandaag was dan de dag van de grote opruiming. Wilde boodschapjes gaan doen, maar kwam langs van allerlei opruim acties, dat ik toch weer even gestopt ben en heb wat fotootjes gemaakt.

Photobucket

In downtown Holly Springs waren echt bijna in elke straat mensen van de stroom voorzieningen bezig om kapotte kabels te herstellen. En echt dat is een raar gezicht hoor overal van die auto's met die kleine bakjes omhoog. Op de auto reclames zag je ook dat ze vanuit alle staten kwamen. Zag er zelfs vanuit Alabama. En dat is toch best een eindje rijden bij ons vandaan.

Photobucket
Een van de mannen die aanwijzingen stond te geven aan de man in het bakje.

Photobucket

En ook nu kwam ik weer door een andere wijk, waar best veel schade was. Bomen op huizen. Grote bomen zelfs. Hele rijen coniferen lagen er om. In Hellevoetsluis hebben we ooit een conifeer weg proberen te halen. Daar zijn we geloof ik een heel weekend mee bezig geweest. Zoveel wortels zitten er aan zo'n boom. En nu lagen er zo 8 op een rij plat. En die werden er nu met een kraan uitgehesen.

Photobucket

Bomen gewoon compleet boven de grond en daarmee halve opritten versperd.

Photobucket

Bomen op auto's

Photobucket

Dit stuk was echt behoorlijk geraakt.

Photobucket

De watertoren van Holly Springs, met ervoor bomen met de toppen er vanaf.

Photobucket

Net toen ik dan toch door naar de supermarkt wilde rijden, kwam ik langs deze enorm omgevallen boom.


Photobucket

En onder die boom stond dus nog een huis....

Photobucket

Denk dat alleen de wortels al zo'n 4 a 5 meter doorsnede hadden. Die wortels werden er later af gezaagd en met een enorme plof viel de boom zo weer op zijn plek. Je voelde de grond gewoon trillen ervan.

Photobucket

Als de boom dan door de kraan omhoog getild wordt, zie je pas echt het gedeelte wat onder de boom zat. De mevrouw van wie het huis was, kwam een praatje met me maken en ze vertelde dat ze zaterdag middag tijdens de tornado thuis was geweest. Ze had niet in de gaten gehad dat er een tornado was en wilde net de voordeur op slot gaan doen. En terwijl ze naar de deur loopt, komt de boom naar beneden. Twee tellen eerder en zij had in het gedeelte gezeten, waar de boom naar beneden was gekomen.

Je moet er toch niet aan denken. Inmiddels was de verzekering geweest en waarschijnlijk zal het huis onbewoonbaar verklaard worden, omdat het van de fundering geblazen is. Dit gedeelte van Holly Springs had nog steeds geen stroom en volgens de inspectie van de gemeente mag de stroom bij hun huis ook niet aangesloten worden. Want geheid dat dat dus kortsluiting op zou gaan leveren. De mevrouw vertelde het verhaal met pauzes aan me.... Wat een vreselijk iets om mee te maken....

Photobucket

Ik heb haar beloofd mijn foto's aan haar te geven. Ze wilde het toch zeker wel later ooit nog wel eens terug kijken.

Photobucket

En zo heb ik een poosje staan kijken hoe ze dit toch allemaal gingen doen. De zoon van de mevrouw vroeg of ik ook niet achter wilde kijken. Achter was een soort van bos, zeg maar en daar zag je nu dus een heel kaal stuk door heen lopen. Een soort van pad. En dat was waar de tornado over heen was gegaan.

Photobucket

Alle bomen waren daar weg gekapt. En daarna zo over hun huis gegaan en de grote boom, die al in 1960 gepland was doen omvallen. Inmiddels had de kraan de boom van het huis gehaald en de zoon liet me de schade zien. Vreselijk gewoon....

Photobucket

Er werd flink gezaagd door de mannen en zo zag je de boom steeds een stukje meer zakken.

Photobucket

Photobucket

Inmiddels was het al tegen 5 uur en ben ik weer op huis aan gegaan. Hoop eigenlijk voor die mevrouw dat ze toch in het huis mocht blijven wonen. Al was de kans daarop heel klein. Het huis was van haar schoonouders geweest en er waren zoveel herinneringen geweest. Heel moeilijk vond ik het maar.

Toen ik thuis kwam was er wel wat leuks om me een beetje op te vrolijken. Moet zeggen het hakt er behoorlijk in al die schade. Inmiddels zijn er 24 doden gemeld in North Carolina en dat zijn er wel heel erg veel. De tv staat ook bol van al het nieuws. En er komen steeds meer beelden nu.

Maar... ik had post, Nederlandse post dus!! Twee pakketjes maar liefst! En daar wordt ik eigenlijk altijd vrolijk van. Zelfs na tornado ellende....

Photobucket

Op Facebook had ik mee gedaan aan een prijsvraag van de KLM en daarmee had ik een tasje van Viktor & Rolf gewonnen. Het tasje was business class vliegers tegenwoordig van de KLM krijgen al zij met hen mee vliegen. Wel grappig, want er zal van alles in het tasje ook nog. Van sokjes, tandenborstels en zo'n typisch "oog-donker-maak-maskertje", hahaha. Ik kan toch niet op de naam komen hoe je zoiets in het Nederlands noemt. Nouja, jullie begrijpen me vast.

Verder nog een pakketje!

Photobucket

Van Jacqueline!! Met daarin het boekje van Yvonne Lemmers over het Gokken dieet. Hartstikke bedankt voor het opsturen hoor! Ik ga er morgen gelijk aan beginnen met lezen! Ben er erg benieuwd naar!

Trouwens nog een nieuwtje... Het is nu even over twaalven en zo meteen wordt ik gebeld door Kink FM. Ze hadden mijn blog dus gevonden en hadden daar over de tornado gelezen en me eeen mailtje gestuurd met de vraag of Ingrid Perez me kort mocht interviewen. En dus gaat dat zo gebeuren...... Ben benieuwd! (Kan je me weer een keer in echt horen Karin (dh). Moet zeggen dat ik het op het filmpje van zaterdag ook helemaal niet vind klinken als "ikke" hoor. Zal op de radio ook vast wel zijn, hahaha)

****EDIT*****
Inmiddels is het interview al uitgezonden! Het was erg leuk om te doen en voor de liefhebbers, het is hier te beluisteren....



Tot slot ook nog even wat bewegend materiaal, met wat ik vandaag allemaal ben tegen gekomen.



Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Jasmino zei

Oh Petra, wat leuk dat je geinterviewd wordt! Zo wordt je nog een beroemdheid in Nederland. Moet je wel een beetje terloops over je eigen boek vertellen! Dat is goed voor de verkoopcijfers!

Wat fijn dat het boek eindelijk is aangekomen, maar het heeft wel een enorme route afgelegd zeg! Het is maar liefst 3 weken onderweg geweest. Al klinkt het minder lang dat het voelt.....

En wat een ellende bij jullie in de staat zeg, jemig wat een schade!

Miranda zei

Wat een spannende tijd hebben juliie weer gehad...zag ook dat hij in de buurt van Shelby NC ook een grote ravage had achtergelaten....daar ben ik ruim 15 jaar geleden geweest,vreselijk gewoon. En hier is er dan zo weinig van te horen....probeer ook mijn oude woonplaats te bereiken, maar tot op heden weet ik dat er ook stroom is uitgevalen en er een flinke ravage is.

Nel zei

Wat een ellende !! Foto's om van te huilen... en dan ook nog al die doden en dat in 1 staat.

Leuk dat je dan thuis weer blij verrast wordt door pakjes uit Nederland. Even nodig na al die beelden, dus precies op tijd.

Sterkte met alles.

Anoniem zei

Heb je interview beluisterd. Maar als ik niet had geweten dat jij het was had ik het niet gehoord. Af en toe hoorde ik wel wat bekends maar vaak ook niet.
Wat een veschrikking die tornado. Ben blij dat we die in Nederland niet hebben. Gelukkig dat jullie ook geen schade hebben. Waren Stacey en Connor niet bang?

Groetjes
Marion

B. zei

Verschrikkelijk wat een ravage zo'n tornado kan aanbrengen.
Ik vraag me af of ons huis zou blijven staan...
Wat grappig dat je op de Nederlandse radio bent gweest:-)

Karin (dh) zei

Tjonge, wat een schade en wat een leed voor veel mensen, je foto's zijn indrukwekkend, het verhaal achter die enorme boom op dat huis ook trouwens, het zal je maar gebeuren dat je in een klap je thuis en veel herinneringen verliest.
Leuk interview! Nu val je voor mij definitief onder de officiele categorie bekenden, inclusief stem...:-).
Groetjes vanuit het warmste land van Europa (op dit moment dan...)

Petra zei

Tjonge, wat een ravage zeg. Dan zijn wij er hier toch maar weer goed af gekomen, alleen een hele hoop water. Afgesloten wegen vanwege het water en het trailerpark hier vlakbij overstroomd, maar gelukkig niets met gewonden of erger.
Tornado's schijnen hier niet vaak voor te komen gelukkig. Maar mijn man heeft me al wel meerdere plaatsen aangewezen waar er ooit een was.

Leuk om je op de radio te horen.

Annemiek zei

Wat een ellende als zo'n boom op je huis valt, maar die vrouw had nog geluk.
Leuk dat je geinterviewed bent.

Car zei

Soms moet je een engeltje op je schouder hebben zitten, gelukkig was dit voor de vrouw die jij sprak zo.
Jammer dat ik de uitzending niet meer kan luisteren. Mijn zoon schijnt tegenwoordig ook mijn gevolgde blogs af te struinen en heeft je gehoord.

Hilde zei

Jeetje, je bent - gelukkig - van heelwat ellende bespaard gebleven... De foto's zijn heel indrukwekkend...

Wel leuk om je stem een keertje te horen! Die klinkt heel aangenaam!(Had niet anders verwacht, hoor!)

Binnenkort ben je wel een beroemd Nederlander ;-) Inderdaad, goed voor je verkoopcijfers...

Groetjes,

Kristel Holsbeek zei

Oh wat een leuke verrassing, eindelijk een stem plakken op het gezicht!!
Zo leuk zeg geinterviewd worden;-).
Wel jammer dat er zoveel schade is hé..