dinsdag 31 mei 2011

BraaiNee dit is niet mijn verjaardagskadootje, hoor. Vandaag, 1 juni is het dan wel echt zo ver, ze is 41 jaar! Nou denk ik dat Ron zeer content zou zijn geweest met dit verjaardags kadootje overigens, ha ha ha. Maar helaas het was de nieuwe auto van de buuf die ons op kwam halen voor een rondje touren. Die weet namelijk ook dat Ron van auto's houdt. En zo gingen we gisteravond op tour door het dorp. Met Ron achter het stuur. Wapperende haren in de Camaro!De buuf had al een Camaro, maar nu dus 1 "met-zonder-dakje" zeg maar!Wat een apparaat he? Ron was helemaal in zijn nopjes kunnen we wel zeggen. Wat een geluid kwam er uit! Dat is wel wat anders dan mijn lieve Kevertje ;-)

Het langere Memorial Day weekend zit er dus weer op. Zondag had ik twee foto sessies. Eentje 's morgens en eentje aan het eind van de middag. Vind het zo leuk om te doen. Met Marleen en familie zijn we Raleigh in gegaan op zoek naar echte Amerikaanse plaatjes. Welke we wel in Raleigh downtown gevonden hebben. En met Matt heb ik foto's gemaakt van hem en zijn dochters bij Bass Lake. Inmiddels was het echt heel warm geworden en was het best even zweten geblazen hoor.

's Avonds waren we uitgenodigd bij 1 van Rons nieuwe Zuid Afrikaanse motor vrienden in Cary. Zij gaven een "braai". Wat in het Zuid Afrikaans staat voor BBQ-en. En wel met..... boeren worst, wat in het Zuid Afrikaans boeren worst betekent ;-)

Het was er heel erg lekker en heel erg gezellig. En het is zo leuk om woorden met elkaar te vergelijken, want er zit zoveel Nederlands in. Voor mijn gevoel klinkt het Zuid-Afrikaans heel Belgisch. Ik kan het goed verstaan....., als ze langzaam praten. Als ze onderling praten versta ik er geen bal meer van kunnen we wel stellen. Grappige was dat zij net zo lang hier in Amerika wonen als wij. En ook met de visa's het nodige hebben meegemaakt. En het bleek dat zijn vrouw een directe collega is van de buurman van de buuf met de Camaro! Hoe klein kan het wereldje zijn, niet? Zij weren al zo'n 15 jaar met elkaar samen. Eerst vanuit Zuid Afrika en nu hier in Cary.

Kortom een topdaagje dus zondag! Maandag was wat minder. Al begon die wel heel goed. Ron had namelijk voorgesteld om voor mijn verjaardag een tablet te kopen voor het bewerken van foto's. Dat is een soort elektronische muismatje met een pen waarmee je dus nog preciezer kunt foto's bewerken. Maandenlang was ik al in onderzoek geweest en had het apparaat op mijn verlanglijstje staan. En wist dus precies welke ik wilde. En zo togen we naar de Bestbuy. Twijfelde nog wel een beetje over welke maat ik wilde, maar koos toch voor de Wacom Intuos 4 medium.

Vol lovende recensies, aldus internet. Nouwwwww bij het uitpakken bleek het ding zeker geen muismatjes formaat. (er stonden geen afmetingen op de doos en de doos was met geen mogelijkheid legaal open te maken) Hij was gewoon bijna zo groot als een laptop. En dat paste allemaal maar net op mijn tafel. Minder. Maarja als het ding het maar doet dan he?

Nou dat viel ook best even tegen. Er zat geen beschrijving in de doos, maar er was een link naar een website en die link werkte dus mooi niet.... Grrrr... Toen dus op de website van de maker kijken, maar daar had ik een inlogcode voor nodig die dus niet in de doos zat. En daar wordt Petra niet vrolijk van. Afijn het tablet en de pen waren het niet met elkaar eens en ik vloog over het hele scherm heen met de cursor.

Hoe ik mijn best ook deed ik kreeg het niet echt lekker voor elkaar. Dit was echt niet makkelijker dan mijn vertrouwde muisje. En al zeker niet sneller. Nouja wel sneller, maar zo snel dat ik het zelf niet meer kon volgen. Ik hoefde maar naar dat elektronische muismatje te wijzen met die pen en er werd van alles vergroot en verkleind, geopend en gesloten, zonder dat ik dat wilde. Vreselijk.

Ron die bleef heel slim, veilig uit mijn buurt, maar deed na een poosje toch ook een poging. En ook hem lukte het niet erg. En zei dan ook, volgens mij is dit niks voor jou. Ja, fout antwoord natuurlijk. Dat wilde ik helemaal niet horen. Dus ik weer verder ploeteren. Maarja, Ron die zo even een blik had gedaan, had wel degelijk gelijk. Dit was echt niks voor mij. En dus.... na 3,5 uur ploeteren, het spulletje weer in gepakt. En terug naar de Bestbuy.

En gelukkig deden ze daar niet moeilijk. En hebben we toch de simpele en kleinere versie, de Bamboo pen & touch meegenomen.En dat ging al een heel stuk beter. Deze pen doet tenminste wat ik wil en kan er goed mee aan de gang om mijn foto's te bewerken! Kostte me wel zowat een dag om het uit te vogelen, maar dankzij de Jip & Janneke taal in de gebruiks aanwijzing van dit apparaat ging het me allemaal lukken!

Morgen, nouja in Nederland ben ik al jarig natuurlijk, ben ik dus jarig. En ik ben niet thuis morgen. Morgen is er een homecoming, op de Camp Lejeune marine basis hier aan de kust, van een militair die ik samen met zijn vrouw en hun dochtertje in november heb gefotografeerd. Toen ging hij weg voor een uitzending naar Afghanistan. Zij was toen 7 maanden zwanger. Inmiddels is hun dochtertje in januari geboren en komt hij morgen na al die maanden weer thuis. En.... zal hij dus voor het eerst zijn dochtertje gaan zien. En daar ga ik dan foto's van maken. Denk dat ik maar een extra zakdoekje mee neem. Wordt vast een emotioneel weerzien. Is het normaal al, maar onder deze omstandigheden helemaal.

Groetjes Petra

17 opmerkingen:

Jasmino zei

Gefeliciteerd! Ik wens je nog heel veel mooie jaren erbij!

Oooooooh, een Camaro ............ Wauw! Prachtgeluid komt daar uit inderdaad. Ik vind het geweldige auto's! En wat geweldig dat jullie even mochten meetouren.

Wat een gedoe met die tekentablet, veel sterkte nu met je Bamboo. Hopelijk gaat die precies doen wat jij wil. Ik kan me je frustraties trouwens heel erg voorstellen.

En veel sterkte morgen, hopelijk heb je toch een fijne dag met de HOmecoming op jouw verjaardag. Gewoon een XL-doos tissues meenemen voor de emoties, en verder mooie plaatjes maken. Dat is jou wel toevertrouwd!

Ineke zei

Van harte gefeliciteerd, Petra!
Wat lekker zo'n Suid Afrikaanse braai met boerewors, zonder t :-)
Leuk taaltje dat ZA, weet je wat een rekenaar is?
Veel succes met je Homecoming foto's.

Mupminoes zei

Gefeliciteerd met je verjaardag.

Anoniem zei

Hi Petra, van harte gefeliciteerd, mooie auto van de buren maar natuurlijk nog steeds geen Spyker :-) Zou graag meegaan met je naar Camp Le Jeune, heeft mn zusje tijdje gewoond, mooie basis.
Fijne verjaardag, hier is het weekend na vandaag met prachtig weer (in NL)
Gr, Evelyn

B. zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Goed om te weten over die pad met pen, ik haalde laatst mijn oude Wacom pad en pen uit de oude doos en die wilde niet meer werken met mijn nieuwe laptop dus ik moet op zoek naar een nieuwe en die bamboo klinkt mij wel goed.

Natasja Valentijn zei

Gefeliciteerd met je verjaardag, Petra! Ik wens je een hele fijne dag vandaag!. Het lijkt me best wel moeilijk om foto's te maken van zo'n emotioneel weerzien. Volgens mij staan de tranen zo in mijn ogen! Niet handig als je foto's moet maken ;-)!

Marchiena zei

Ook vanaf deze plaats nogmaals van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Die Camaro staat daar even prachtig te glanzen op de oprit, mooie kleur.
Soms is de wereld i.d.d. heel klein, kom je mensen tegen die jou buren ook kennen (zoiets verwacht je toch niet).
Leuk verjaardagscadeau heb je gehad, zal wel even wennen zijn zo'n tekentablet, maar het lijkt me heel handig.
Ik hoop dat je het droog houdt bij de homecoming, mooie dag gewenst!

Mary-Ann zei

Allereerst wat een mooi blikkie, en wat leuk dat ze dan even langskomt en even gaat "cruisen" met jullie. Heerlijk hè die ruil mentaliteit van de meeste amerikaanse bedrijven. Mooie speelgoed heb je , Petra en mooi formaatje zo ook. Ach jeetje als ik het al lees van die homecoming krijg ik al kippenvel. Ben er 1 keer bijgeweest, very impressive. Zeker als er een kleintje geboren is. Veel succes, maar ook sterkte, maar ook plezier want homecomings zijn supergaaf ! X Fijne verjaardag verder, meid !

Elke zei

Gelukkige verjaardag!
Dacht ik even blij te zijn omdat ik een aktieve bijdrage aan je verjaardagscadeau had geleverd: ik dacht dat de auto gekocht was met de opbrengst van de verkoop van je boek! ;-)

Ach, die tablet lijkt me een heel goed alternatief! Kan je je kreatieve kant nog beter uitleven.

Wat bijzonder dat je die foto's kan maken van de papa die zijn kindje voor het eerst ziet!

Petr@ zei

Van harte gefeliciteerd!

Wat een mooie auto, die Camaro. Heerlijk om even in te mogen toeren. Lief hoor, van de buuf.

Blij dat je cadeautje uiteindelijk goed heeft uitgepakt, al kost het dan een paar uur aan ergenissen.

Veel plezier met de Homecoming. Bijzonder hoor, om dit mee te mogen maken.

Anoniem zei

Nou dat was een heel gezellig maandag hahahah.

Helaas ben je niet thuis dus vanaf hier ook

VAN HARTE GEFELICITEERD

Erna Ron en de Beardieboys

Anoniem zei

Van harte ook nog via deze blog!

Succes met je home coming, niet voor te stellen zoalg zonder je man. Sophie vraagt nu elke dag al naar papa en hij is maar een weekje weg...

Groetjes, BiancaF

Karin (dh) zei

Petra, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!
Soms lijkt iets nieuws op technisch gebied zo leuk, maar het is o zo frustrerend als het niet werkt zoals zou moeten...heel herkenbaar hoor. Fijn dat het toch nog goed gekomen is.
Groeten vanuit een zowaar zomers kikkerlandje :-)

Nel zei

Van harte gefeliciteerd hoor !! Dat tablet heeft Cor ook en is behoorlijk tevreden ermee. Hij houdt ook van bewerken, maar dan films.

Wat een mooie auto !!!

Veel sterkte met de fotoshoot enne hou het droog.

Anna zei

Wat een auto dat is wat voor Gerard.
Je ben toch al erg handig met die foto's.
Ik bewonder je wat je er allemaal van maak.
Bij mij is het momenteel op een erg laag pitje ook mijn blog.

Petra zei

@ All
Dank jullie wel voor de felicitaties!! Super om te lezen.

@ Ineke
Ik denk zomaar een rekenmachine ;-)Bedankt ook voor je leuke Zuid Afrikaanse ecard!

@ Evelyn
Hahaha, helemaal waar. Inderdaad nog lang geen Spyker!
Wat leuk dat je zus daar gewoon hebt. Het is gewoon een heel dorp die basis. En prachtig zo aan de kust!

@ Natasja
Heb het gedaan, maar vond het ook wel moeilijk hoor. Verslag volgt ;-)

@ Marchiena
Ron is het helemaal met je eens dat de auto het heel goed deed op onze oprit ;-) Beter dan die zilvere die jij onlangs op het zebra pad tegen kwam!

@ Mary-Ann
Dank je wel. You know that feeling!

@Elke
Bedankt voor die bijdrage! Nee natuurlijk koop ik daar geen auto van! Ik ga gewoon gelijk met pensioen en rentenieren. Wens je veel leesplezier!

@ Erna
Jij kent ons ;-)

@ BiancaF
Ik vind het soms al vervelend als ik de prullenbak buiten moet zetten als Ron een paar daagjes weg is. (Is Ron's taak namelijk, hi hi hi)
En dan te bedenken dat zoveel maanden achter elkaar. Hartstikke moeilijk, vooral met zo'n klein baby-tje. Heb er enorm veel respect voor!

@ Karin
Je herkent het, hahaha. Gelukkig ben ik niet de enigste!

@ Nel
Goed te horen dat hij er zo blij mee is!

@ Toos
Het was een Chevrolet Camaro. Zou wat voor Gerard zijn ;-)

Marjon zei

Petra ik ben een dag te laat maar toch nog gefeliciteerd met je verjaardag.