vrijdag 20 mei 2011

Welkom!

"Welcome to the society", zei Ron met een grote glimlach toen hij de post door spitte. Ik keek hem aan en dacht waar heeft hij het over. "Welcome to the zoo society!". De wat voor society? De Zoo society. Nou ja zeg! Geen high society, maar zoo society! Had ik daar mijn hele leven al niet op gewacht? ;-)

Bijna gooide hij met de envelop waar mijn nieuwe zoo society pasje in zat, mijn zoo society sticker weg. Met geen mogelijkheid mag ik die natuurlijk op onze auto plakken. Maarja.... je hoort bij de society of niet natuurlijk. Dat mag iedereen weten toch? Wie weet word ik dan wel met U aangesproken. En dat alles omdat ik nu bij de society hoor natuurlijk! Dat begrijp je....

Afijn... het pasje is dus binnen. En nu kan ik net zoveel keer naar de dierentuin als ik wil. Helemaal voor niks. Over voor niks gesproken. Was vandaag ook bij Kohls geweest. Vorige week had ik weer een kortingspasje van ze in de bus gehad.Heb deze al vaker gehad. En dan kan je gewoon voor $10.- spullen kopen. Je hoeft er niet een minimaal bedrag voor te besteden. Zo heb ik al eens oorbellen van Meneer Kohls gehad en nieuwe sloffen. Dus ik vind dit pasje altijd erg leuk ;-) En dus ging ik vanmiddag even naar de Kohls, want hij was nog geldig tot morgen.

En toen zag ik deze tassen van Vera Wang....Al meteen vond ik de witte heel erg leuk. Maar begon toen te twijfelen. Toch die grijze? Of een bruine? Het bleek dat ze 50% afgeprijsd waren, alleen vandaag. Nou is dat alleen vandaag heel betrekkelijk bij Kohls, want volgens mij hebben ze altijd aanbiedingen met kortingen. Maar het was natuurlijk wel leuk. Het had ook 30 kunnen zijn. Bovendien had ik nog die $10.- korting en bedacht me dat het een uiterst leuk kadootje was voor Ron.

Nouja niet voor Ron zelf natuurlijk, ha ha ha. Maar voor Ron om aan mij te geven voor mijn verjaardag. Die datum nadert namelijk al weer vrij binnenkort. Dus het werd uiteindelijk toch de witte! Bijna jarige Petra blij!Van de week trouwens nog wat. Ik was thuis en was in de keuken bezig. Gaat de deurbel. Ik loop naar de voordeur, maar zie door het raam niemand staan. Dus ik denk nog, hoe kan dat nou? 1 keer eerder is me dat overkomen en toen was ik helemaal vergeten dat we ook een deurbel in de garage hadden. Had me toen zo verbaasd wie er nou toch steeds op de deur bel drukte, terwijl ik niemand bij de voordeur zag. Uiteindelijk was dat dus de bel in de garage. Je moet het maar net weten niet? Wist daar toen echt niks van. Degene die in de garage stond, had toen maar op de deur geklopt en toen pas viel het kwartje.

Maar ik was het nu niet vergeten en dus liep ik nu naar de garage deur. Maar... de garagedeur was dicht. En zag dus ook niemand in de garage. En terwijl ik terug liep, ging weer de deurbel. Zou het dan toch? Belletje druk in Amerika? Zou het echt bestaan? Je moet wel mega snel kunnen hollen om hier uit de tuinen van deze huizen ongezien vandaan te komen. Dus ik loop weer naar de voordeur en in plaats van door het raam te kijken, doe ik nu de voordeur open om wat uitgebreider te kijken.

En terwijl ik dat doe. Zie ik een jongen op onze porche plat tegen het hekje aan de zijkant staan. Die had ik daarom dus de eerste keer niet gezien. Huh? Wat heeft die dan? Maar dan zegt hij: "Ma'am....You've got a snake on the porch!" En dat is natuurlijk alarm fase 1 bij mij. Ik hou echt NIET van slangen. He-le-maal NIET! Dus in super snel tempo gaan mijn ogen de porch af in zoektocht naar die slang. En toen.... toen moest ik lachen!

De fake snake voor de zwaluwen lag op de porch! En hij dacht dat het een echte was! We zijn weer bijna dagelijks in gevecht met de zwaluwen. En elke keer leggen we de slangen weer neer op de plaatsen waar zij een nestje willen bouwen. Waarop zij ze weer er uit werken. En het geheel weer van voor af aan begint.

Nadat deze fake snakes nu een jaartje buiten gewoond hebben, hebben ze hun felle kleuren verloren en zijn ze nu helemaal zwart. En eigenlijk lijkt dat meer op de black snakes die we hier hebben. En nu dacht die jongen dus dat het een echte was. Dus ik vertelde hem dat hij kon ontspannen en bij het hekje vandaan kon, want het was een nepperd. Oooooooh....., zegt hij, ik schrok al. En ik vertelde dat het voor de zwaluwen was.

Inmiddels had hij zich een beetje hersteld en stelde zich voor als een vertegenwoordiger van een pest & termite bedrijf. Een club dus die je kan bellen als je last hebt van ongedierte of termieten. Nou, dat is een beste voor zo'n bedrijf, dacht ik nog. Stel dat ik slangen overlast heb, moest deze held me gaan helpen ;-) Ik moest er eigenlijk heel hard om lachen, maar heb me ingehouden en de jongen zijn verhaal laten doen.

Wij hebben al onze vaste termieten man en die was ook nog eens een stuk goedkoper dan dat zij waren. Dus hij was EN geschrokken EN geen nieuwe klant er bij. De arme jongen ;-)

Groetjes,
Petra

9 opmerkingen:

B. zei

Haha da's ook wat.
Die Kohls krijgen we hier ook dit jaar, ben benieuwd, ik ben nog nooit in een Kohls geweest.

Bianca (jerbia) zei

Die tas is echt superschattig, die zou ik ook wel willen hebben! (ook al kom ik bijna om in de tassen en schoenen ;)) Leuk dat je hem voor een zacht prijsje op de kop hebt kunnen tikken.
Wat een stunt met die slang! Nu weet je wel meteen hoe je ongenode gasten weg kunt houden bij je huis :D

Gr. Bianca

Anja zei

Volgens mij heeft de Kohls altijd een sale. Leuke tas ga je cadeau krijgen!
Wat een grap met die slang, arme vertegenwoordiger.

Anoniem zei

Grappige tas, wat een verhaal met die slang.
Wat handig zo'n pasje voor de dierentuin.
Ik spaar me rot aan de actie zegels voor Artis om gratis te gaan.

Anoniem zei

Grappige tas, wat een verhaal met die slang.
Wat handig zo'n pasje voor de dierentuin.
Ik spaar me rot aan de actie zegels voor Artis om gratis te gaan.
Groetjes Toos

Kristel Holsbeek zei

Wat een leuke tas!!
Hihi heel grappig dat van die slang!!

Anoniem zei

Hahaha, die jongen vergeet deze dag nooit meer.
Wat een leuke tas, je hebt een mooi verjaardagscadeau uitgekozen.

Groetjes,
Kaar

Mary-Ann zei

Oh wat een gave tas, genoeg te kiezen bij Kohls ! Ik mis het winkelen daar. Hahaha die fake snake, maar hij kwam het wel even melden, netjes dat wel. Fijne dag Petra !

Ineke zei

Schitteremd dat slangenverhaal, wat zal die knul geschrokken zijn.