dinsdag 13 april 2010

Kijk en huiver....

Photobucket

Zoals ik al zei in mijn laatste blogje, Ron had alle snakies in de hoek gedaan. En wat doen de zwaluwen..... Ze bouwen er een nest pontificaal boven op! Brutaal of brutaal niet? Nou had ik de foto ook op Facebook gezet en had allerlei tips gehad. Van stenen plaatsen tot de lieverdjes nat spuiten met water als ze op het nest zitten. En wellicht moeten we daar tot over gaan. Want Ron had de slangen nu omhoog gezet gisteravond. En wat vind ik vanmorgen. De oranje slang was er gewoon tussen uit gepulkt en lag op de grond. Als stank voor dank.... Die moeten we niet meer, ha ha ha. Echt het is een best koppeltje hoor!

Toen ik er een foto van wilde maken scheerde ze me een paar keer vlak boven mijn. Samen he! Kunnen ze wel met zijn twee, tegen mij. Met hoog kwetterende geluiden werd ik soort van weg gejaagd. Nou had ik daar een filmpje van gemaakt, zodat jullie mijn "leed" ook konden zien. Maar ik kom er net achter dat Windows Movie Maker, waar ik mijn filmpjes altijd verkleinde en dan op Photobucket zette, niet op mijn nieuwe laptopje zit. Hmmmmm, dat schiet niet op. Als iemand een goedwerkend aan elkaar plak filmpjes programma weet, hou ik me aan bevolen. Net als ik eindelijk Windows Movie maker helemaal weet te bedienen, stoppen ze er mee?

Afijn Photobucket staat al een poos te laden om het hele filmpje nu er op te krijgen, maar dat duurt denk nog wel even. En.... na het tikken van het gedeelte hieronder is photobucket klaar met laden....En zie daar onze kamikaze zwaluwen. Niet bang voor snakies en al helemaal niet bang voor mij ;-) Morgen maar weer kijken wat ze nu weer van het nest brouwen....

Verder niet gewerkt in de bloemen winkel vandaag. En dat had volgens de berichten van vorige week wel zo moeten zijn. Ware het niet dat ik gister gebeld werd. Het was zo rustig misschien toch maar niet. Volgende week is er secretaresse dag en dan was ik wel gewenst. We wachten het allemaal weer even af. Het is even niet anders..... Morgen wel een fotosessie van een jongetje hier uit de wijk. Heerlijk mannetje, dus we blijven nog wel een beetje bezig ;-)

Vanavond ook weer naar de fotoclub hier in de buurt geweest. De man met de vragen over de man met de witte haren was er niet. (Gelukkig) Er was een lezing vanavond over het fotograferen van vogels. De man die de lezing deed had echt prachtige foto's. En de lezing was net 5 minuten bezig en wie komt er binnen..... Jawel de man met de witte haren vragen. Ik verlies hem even uit het oog, maar hoor dan voetstappen achter me steeds luider worden. En ja hoor, hij komt naast mij zitten natuurlijk! Hi Petra, fluisterde hij me toe. Hi... Oh god wat is zijn naam nou??? Niet weer he. Gelukkig was de lezing al bezig en kon hij geen vragen meer aan me stellen en viel het ook niet zo op dat ik zijn naam alweer niet wist ;-)
En na de lezing had hij vragen genoeg aan de man die de lezing had gegeven en kwam ik er vanavond dus mooi mee weg, hi hi hi

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anja zei

Hahaha, oh oh wat moet ik vreselijk lachen om die foto. Ik ben heel bang dat jullie die zwaluwen niet kwijt raken.

Marchiena zei

Het zijn wel volhouders:p Ik denk dat een brede lat plaatsen, zodat het helemaal dicht is, de enige diervriendelijke manier is om van ze af te komen (zal wel een hoop werk zijn).

Karin (dh) zei

Heerlijk die zwaluwen, hihi...ze willen perse bij jullie wonen kennelijk.

Kijk even hier voor Windows Movie Maker, volgens mij kun je het gratis downloaden:
http://download.live.com/moviemaker

Beardie zei

Attack! Attack! Attack the girl!!

Maar Petra, beestjes die zó hard werken om hun huis en haard te beschermen, kun je toch niet nat gaan spuiten om zodoende te verjagen? Dat is je reinste dierenmishandeling ;-)

Kasaka zei

Zo, jullie porch moet wel heel bijzonder zijn om babyzwaluwen groot te brengen!

Natasja zei

Hahaha, het is wat met je 'stalker' op de fotoclub! Gelukkig was je zo van hem af. Die zwaluwen hebben het erg goed daar bij jullie. Grappige foto! Ze deinzen nergens voor terug!

Marjon zei

Ik heb smakelijk moeten lachen om jouw zwaluwen, wat een brutaaltjes.

Van die man met de vragen over die man met de witte haren kom je niet meer af denk ik, hij heeft in jouw een soulmate gevonden :))

B. zei

LOL ja wat Natasja zegt!
Ik ben benieuwd hoe je weer achter zijn naam zal komen hahaha

www.ine1149.web-log.nl zei

Hahaha, ik moest ook lachen om je verhaal en om die foto met die slangen bij het nest. Wat een volhouders, daar moet je tóch wel respect voor hebben!

Cisca zei

Ongelooflijk zeg, ik wist dus echt niet dat zwaluwen zo brutaal waren...

Anoniem zei

de zwaluwen zullen ongetwijfeld denken; De afgelopen jaren hebben we het hier prima naar ons zin gehad, dus waarom verhuizen en over de slangen maken we ons niet druk hihihi. groetjes Kaar

Kristel Holsbeek zei

hihi aan het verhaal van de zwaluwen komt wel geen einde hé;-) Echt geweldig, alleen niet zo voor jou...