zondag 4 april 2010

Easter Cat Pictures, Images and Photos

Vrolijk pasen!!! Lief he die nijntjes met hun look-a-likes?
Wij zijn gisteren ook bezig geweest trouwens voor de nijntjes. Nouja, voor? Eigenlijk meer anti nijn. Had namelijk dit jaar het plan gevat om een stukje groente tuin te maken. Gewoon een klein stukje. Maarja, wij hebben wel nijntjes in de tuin. En om nu voor de nijn een tuin te maken, dat was niet het plan. Dus... moest er gaas om mijn toen nog denkbeeldige tuintje.

Dus vrijdag naar de Home Depot geweest en daar wat bij elkaar gezocht en heb mijn slag geslagen wat plantjes betreft. Bloemkool, spinazie, komkommers, uien en tomaatjes en tomaten. De kleine cherry en de grote tomaten dus. Een bonte verzameling niet? Nu nog de grond in. En oef... heb ik er nu spierpijn van zeg. Maar..... het staat.

Photobucket

We hebben het stukje grond om de septic gebruikt om daar wat neer te zetten. Gelukkig lag daar al die tijd al houtsnippers op en was de grond niet zo hard. Maarja toch is dat nog een heel werk, voor een "niet-boerin" typje, zoals ik. Bij elkaar is het toch 4,5 meter wat er gespit moest worden. Daarna een goed grondje er bij en planten dus maar. En dat alles moet er voor gaan zorgen dat we dalijk de lekkerste tomaatjes zullen gaan krijgen!

Photobucket

Voorlopig moet het allemaal nog gaan groeien en hoop echt dat nijn uit de buurt blijft. Nijn at vorig jaar ook al mijn aardbeitjes op, dus hopelijk blijft hij uit de buurt. En anders moet ik misschien die groenten tuin volgooien met nog meer "Good, bad & ugly" slangetjes? Weet niet of dat ook bij nijntjes helpt?

Verder had ik op aanraden van Judy een bezoekje gebracht aan de winkel Roses. Roses is een soort van Kwantum, maar dan ontzettend rommelig. En met ontzettend, bedoel ik ONTZETTEND! Ben er 1 keer geweest en wist echt niet waar ik bleef met al die verschillende producten door elkaar. Echt ze verkopen er van alles! Je kan het zo gek niet bedenken. Maar... Judy (waarmee het overigens helemaal niet zo goed gaat) vertelde me dat ze in het voorjaar ook tuinplantjes verkopen. En dus was ik er vrijdag heen geweest. En zo hey! Wat een boel plantjes en goedkoop! Dat was echt leuk shoppen. Voelde me als bij de plantenhal in Nederland. Wat een feest! En zo stond ik binnen een mum met een volle kar met plantjes. Gerananiums (de enige plantjes die hier de hitte zomers overleven eigenlijk) kostte gewoon maar $1,25. Koopje niet? En natuurlijk vond ik nog meer moois. Zoals diverse soorten tomaten. En deze....

Photobucket

Prachtig niet? En zo groot als de bloem lijkt, zo is ie ook. Echt mega grote bloemen zitten er in. Dus die ook meegenomen. En zo stond ik ineens met een volle kar bij de kassa. En ik was niet de enigste, het leek wel of het gratis was zo gingen de plantjes de deur uit! Daarna in de auto laden en de buit naar huis brengen ;-)
Het planten en in potten doen vind ik altijd minder leuk, maar het resultaat was er naar. Moest allemaal nog even snel want Ron zou een Nederlandse collega mee naar huis brengen die hier zou blijven eten. Maar het is allemaal net op tijd gelukt.

We hebben trouwens heerlijk buiten gegeten met hem. Voor het eerst dit jaar. Het is nu echt ineens korte broeken weer hier. Zalig! Niet echt paas achtig, maar wel erg prettig! Dus het was een goede tip van Judy om eens bij Roses langs te gaan. Judy heeft inmiddels de eerste chemo kuur achter de rug. De biopsie was dus niet goed en de tumor was niet operabel. Allemaal een heel stuk minder. En vrijdag morgen was ik dus bij haar langs geweest om wat boekjes bij haar te brengen. Om zo'n dag na de chemo door te komen. Ze liet me de pruik zien die ze van Duke, het ziekenhuis waar ze onder behandeling is, had mee gekregen. Binnen 14 dagen zou ze haar haar gaan verliezen hadden ze voorspeld. Om stil van te worden allemaal. Maar Judy is wel een sterke tante en dat zie je nu maar al te goed. Van alle aanbod die ik haar aanbood, wilde ze eigenlijk alleen de leuke dingen. Kleine tripjes naar leuks, zeg maar. Om alles om haar heen even te vergeten, dat is wat ze wel wilde. Dus dat gaan we dan ook zeker doen. Het is niet altijd even eerlijk in het leven.....

Verder kwam gisteren Alison vragen of we 's avonds bij hun even gezellig om de firepit kwamen zitten. Ze hadden nog wat tuin hout te verbranden en ze zouden smores gaan maken. Het was werkelijk heerlijk nog 's avonds en zo met het vuurtje er bij super gezellig. Ron en ik hadden nog nooit smores op. Je maakt een smore door twee marshmallows op een sate prikker te rijgen en die hou je boven het vuur. Niet te dichtbij, want dan vat hij vlam. Wat ik dus ook had. Al vond Bob dat juist weer erg lekker en maakte er een sport van om ze egaal te branden zeg maar.. Afijn als die marshmallow dus warm genoeg is. En dat zie je doordat hij in formaat toe neemt. Neem je twee Grahamcrackers (weet niet echt een goed vergelijk met een Nederlands koekje, maar een soort brosser kaakje zeg maar) en een plak chocolade. De plak chocola doe je op 1 van de crackers en dan daarop de warme marshmallows. Dan de andere graham cracker daar weer boven op en dan een beetje aan drukken.En... erg lekker! Grote kans dat de marshmallow er aan alle kanten tussen uit komt, maar dat hoort bij de smores maken beleving. Althans bij die van mij. En... ze zijn volledig calorie vrij, aldus Alison. Dus dat zullen we dan maar geloven niet? ;-)

Verder tot slot, voordat jullie het niet op gemerkt hadden. Dit blogje is anders. Anders dan de andere blogjes. Sinds vier jaar, denk ik zo. Want ik heb dit blogje supersnel kunnen maken op mijn mooie nieuwe Asus laptop! Mijn oude topje vertoonde kuren en liep om de haverklap vast. En dus na vier jaar heb ik afscheid genomen van de oude Sony Vaio laptop en heb nu een hele, en ik zeg HELE, mooie en super snelle nieuwe laptop! Ben er helemaal blij van, kunnen we wel zeggen. Een erg vroeg verjaardags kadootje zei Ron ;-)

Petra

11 opmerkingen:

Martin zei

LOL! Veel plezier met je nieuwe laptop! :-)

Ik heb er eindelijk ook weer een, een HP en stukken beter en sneller dan de Dell die ik eerst had.

www.ine1149.web-log.nl zei

Verbluffend hoe die nijntjes op elkaar lijken!
Heerlijk om met van dat lekkere weer in de tuin te kunnen werken, ziet er goed uit allemaa. Wat een akelig verhaal over je buurvrouw, wat lief van je dat je wat leuke dingen met haar zal gaan doen.

Kristel Holsbeek zei

veel plezier met je nieuwe speeltje.
Tuintje ziet er leuk uit, hopelijk heb je vele lekkere groentjes binnenkort;-)

Sandra zei

Hi Petra,

Vrolijk Pasen! Lief de foto's van de katten en konijntjes!

Anoniem zei

Wat ziet je groentetuintje er leuk uit, wat ben je gezond bezig zeg ;-)
Leuk he? Lekker voordelig shoppen, we blijven tenslotte wel nederlanders, hahahhaha

Wat verdrietig allemaal voor Judy...ja het leven is niet altijd even eerlijk, we know..

xx Mariet

Kasaka zei

Schattig, die poesjes en konijntjes! Erg naar, dat het niet goed gaat met Judy. Wel fijn voor haar, dat ze jou als buurvrouw heeft. Je hebt zo'n leuk gevoel voor humor, dat ze alles om haar heen in jouw gezelschap vast even vergeet.

B. zei

hihi ik dacht al, het lijkt wel of ze deze blog op een nieuwe computer heeft getypt!
Die smorres vind ik ook heerlijk maar ik kan haast niet geloven dat die marshmellows geen calorien bevatten, maar ik doe graag alsof in dat geval hahah.

Bianca zei

Ik wacht nog even met plantjes kopen, vorig jaar kregen we nog een nachtvorst en toen was het direct gedaan ermee ;-)
Ziet er wel supergoed uit hoor, die smores ook trouwens mmmm

Anja zei

Wat een lieve poesjes en nijntjes!
Leuk om je eigen groententuin te hebben, en al plantjes voor buiten...grrr hier ligt nog sneeuw.
Triest voor je buurvrouw, fijn dat jij haar wat afleiding kunt geven!!
Veel plezier met je nieuwe laptop.

Erna zei

Oh wel errug schattig die poezenijntjes.

Ben benieuwd of het wat word met je groente kweek aan de temperatuur zal het niet liggen hahahah.

Triest hoor dat het niet goed gaat met Judy.
Voor vandaag, dinsdag, heel veel succes met je nieuwe job.
Zet em op

Petra zei

@ Erna
Thanks! Je hoort het allemaal wel ;-)