zondag 18 april 2010

Nieuw voor mij

Gisteren zijn we naar een bijeenkomst geweest van Harley's. De Harley Davidson dealer in Raleigh had weer zijn jaarlijkse feestje. Ron heeft geen Harley hoor, maar het is er wel erg leuk om te gaan kijken. De figuren die er rond lopen zijn vaak erg interessant. Motoren EN motorrijders kijken dus! En het was ook nu weer een heel uiteenlopend volk.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

De hele straat voor de Ray Price Harley Davidson dealer, staat vol met blinkende motoren. En allerlei toebehoren ;-) Deze "Hog" was achter op een motor bevestigd.

Photobucket

Overal dus Harleys waar je keek en in allerlei kleuren en maten.

Photobucket

Photobucket

Ben daar vooral aan het proberen geweest om HDR foto's te maken. HDR betekent High Dynnamice Range. En die dynamische foto's krijg je door foto's te maken met verschillende belichtingen en die dan in een speciaal programma over elkaar heen te leggen en dan samen te voegen tot 1 foto. Dat kan op een meer subtiele manier zoals de drie foto's hier boven. Waarmee je diepere kleuren krijgen en betere details in de schaduwen. Maar je kunt ook een stapje verder gaan en dan krijg je dit soort foto's.

Photobucket


Photobucket

Ze lijken eigenlijk meer op een tekening dan op een foto, maar het heeft wel wat vind ik. Vooral met als onderwerp een Harley. Die staan te glimmen en pronken ;-)

Photobucket

Vind dat dus erg leuk om te doen. En.... ik heb inmiddels ontdekt dat het ook met oude foto kunt doen. Dus foto's waarvan je geen drie opnames gemaakt hebt, maar die je in de computer zo instelt dat het lijkt of je andere instellingen gebruikt hebt.

En dan krijg je dit....

Photobucket
Originele foto zeg maar...

Photobucket
En na de bewerking, die oude look er nog meer aan..

Deze foto is overigens genomen een half uur onder ons. Bij een verlaten pompstation en daar stonden destijds deze twee pick up trucks. Vond het wel een mooi plaatje. Als of de tijd is stil blijven staan. Helemaal in HDR formaat. En zo leren we er weer wat bij ;-)

Vandaag zijn we wezen fietsen bij Bass Lake.

Photobucket

Het meertje rondom. Wist niet dat dat kon!

Photobucket

Op zich vind ik mountain biken nu niet zo heel prettig, want ben als de dood dat ik een slang wakker maak als ik even pauze hou ;-) Maar bij Bass Lake heb je vrij brede paden en kan ik het allemaal goed overzien. En dat is een stuk fijner fietsen moet ik zeggen.

Photobucket

Het is er zo mooi. Wij waren er rond negen uur en je hoorde echt alleen maar vogels. Verder niks. Heerlijk fietsen!

Photobucket

Photobucket

Helemaal aan het eind was het nog puur steil ook zeg. Die had ik niet zien aankomen. Ik wilde eigenlijk dus niet van mijn fietsie af, vanwege die eerder gemeldde slangen aanwezig in deze contrijen. Als ik slang zou zijn zeg maar, dan ging ik bij Bass Lake wonen. Watertje en van allerlei soortige hapjes die slangen lekker vinden in overvloed. Dus ik was op mijn hoede. Maarja, ik redde het mooi niet naar boven. Poeh hey! Laatste stukje lopend gedaan dus. Met wakend oog natuurlijk!

Maar zoals ik al zei, ik wist niet dat je een rondje om het meer kon maken. Maar toen we aan het eind van het pad waren, hoorde we de weg zo dicht bij. En door het bos zag je een smal paadje lopen, naast het pad van Bass Lake park zelf. Die op dat punt dus ophield. En we zijn op dat smalle paadje verder gegaan en kwamen we zo bij de weg!

Hierna was het alleen nog bergje af en we waren weer bij de parkeer plaats. Die gaan we zeker onthouden! Was hartstikke leuk om te doen.

Nou verder hopen we op een klein wonder met die IJslandse lava spuwer! Want vrijdag gaan we naar New York. En we hebben met vrienden uit Nederland daar afgesproken. Nou kunnen wij natuurlijk hier vandaan wel naar New York vliegen, maar vanuit Nederland is het op het moment een heel stuk ingewikkelder. We gaan het zien hoe het van de week verder verloopt! Hopelijk gaat het allemaal toch lukken.

Over van de week gesproken. Deze week ook twee dagen werken in de bloemen winkel. Dus wordt druk weekje. Maar wel leuke vooruitzichten!

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anja zei

Wat een heerlijk weekend. Ik snap niets van wat je verteld over die foto's maar het ziet er wel mooi uit. Gelukkig ben je geen slangen tegen gekomen. Misschien had je er toch een moeten zoeken voor bij het zwaluwnest ;-))

Petra zei

@ Anja
hahaha, ja wie weet had een live slang beter geholpen ;-)

Bianca zei

Mooie foto's !!!! wat gaaf die oude pomp met die 2 oude pickuptrucks zou ik hier zo willen hebben.

klouwer zei

Hoi Petra,

Wat een leuk blog, hele mooie foto's ook! zou je alleen misschien bij de instellingen van je blogspot de RSS reader op FULL willen zetten? dan kan ik je blog bijhouden via google reader. Alvast bedankt!! groetjes

Petra zei

@ Klouwer
Eigenlijk heb ik dat een beetje express gedaan ;-)
Want dat zie ik wie van waar op mijn blog kijkt. Vindt het leuk om te kijken van welk land of welke stad. En via Google reader of bijv. Bloglines krijg ik dat niet. Dus eigenlijk nog even een extra klikje op het internet en dan lees je het in full ;-) Sorry!

Anoniem zei

Wat een aparte foto`s worden dat op die manier, gaaf!

je blijft heerlijk sportief bezig! ;-)

xx Mariet

www.ine1149.web-log.nl zei

Gelukkig schijnt er nu een beetje schot in het vliegprobleem te komen, dus wie weet lukt het vrijdag toch.
Mooi die HDR foto's!

Natasja zei

Allereerst mijn complimenten voor je foto’s. Wat zijn ze weer mooi! De foto’s met HDR bewerking zijn super! Ik hoop voor je dat jullie trip naar NY met je vrienden door kan gaan. Balen hè? Mijn familie zou gisteren aangekomen zijn, maar de vlucht werd gecanceld. Nu komen ze vrijdag. Mijn man zat in Turkije voor zijn werk en had vrijdag al thuis moeten zijn. De situatie wordt daar steeds slechter. Hij heeft met 3 collega’s een busje gehuurd en vertrekken zo voor een rit van 30 uur naar Nederland. Hij heeft op donderdag een vlucht naar Amerika via Frankfurt, kunnen regelen. Maar ja…eerst zien dan geloven! Fingers crossed op goede afloop, voor iedereen die de dupe is geworden of gaan worden van de vulkaanuitbarsting.

B. zei

Die bewerkte foto van die twee old timers is erg mooi geworden! Je kan er wat van:-), ik hoop voor jullie dat jullie vrienden vrijdag in New York kunnen zijn.

Annemiek zei

Mooi die oude trucks en lekker om zo te kunnen fietsen.

Gisteren om mijn werk kwam de man van een collega met hun 5 weken oude baby. Die man is een grote Ier met lange haren in een vlecht, in een leren biker muscle shirt, en hij zat daar helemaal verliefd die baby te showen. Ik vond het een prachtig gezicht, zo'n ruwe bolster met een zacht hart.

Anna zei

JA LEKKER SPORTIEF GEWEEST, HEERLIJK TOCH.
WAT een mooie foto's, echt leuk gedaan.
neem je eigen slangen mee en gooi die als je er 1 zie , is dit geen optie??

Marchiena zei

Schitterd gezicht al die Harley's bijelkaar. Met die HDR-bewerking is het net of je ze geairbrushed hebt.

Mooie omgeving waar jullie gefietst hebben.