donderdag 29 april 2010

Die Ollie

Vanmiddag had ik een afspraak bij de garage met de Touareg. Er was een recall op 1 of ander onderdeel en daarvan hadden we een brief gekregen. Dus dat onderdeel moest vervangen worden. Duurde zo'n 1,5 werd er van te voren gemeld. De dichtsbijzijnde dealer zit in Cary. En omdat ik nu toch naar Cary moest, bedacht ik me dat ik nu wel eens een keert bij Ollie's langs kon gaan.

Ik was er nog nooit geweest, maar elke zondag krijgen we een folder van hen en ze verkopen er werkelijk van alles en nog wat. En zo had ik een parasol voet zien staan. Wij hebben vorig jaar een parasol gekocht voor op het terras. Maar die stok is zo dik dat hij in bijna geen 1 parasolvoet past. Heeeeel handig... Maar niet heus. En hoopte eigenlijk een beetje dat het bij die van Ollie wel ging lukken.

Bij binnenkomst had ik zoiets van, jeetje.... wat een spullen bij elkaar zeg! Van tuinspullen, tot dekbedden, tot levens middelen, tot banken en tapijten. Echt je kunt het zo gek niet verzinnen, het staat er. En al snel vond ik de parasol voet uit het krantje, maar ook deze was te smal voor die parasol van ons. Dat wordt nog wat..... Helaas, mislukt...

Maarja ik was er nu toch, dus ben op mijn gemakkie alle paden afgegaan. En wat een boeken hadden ze er ook zeg. Echt heel veel! En ook veel reisboeken. Over Washington en Cape Cod. Boeken over de state parken in Amerika, echt zoveel leuke boeken. En.... ze hadden ook veel kookboeken. En inees viel mijn oog op deze...

Photobucket

Ohhhh moest ik even naar kijken!!! Dutch Cooking. En er stonden hele leuke recepten in. En zelfs nog een verhaaltje over Nederland zelf.

Photobucket

Met foto's van Bea en Sinterklaas. Nou leuk of leuk? Werd er helemaal vrolijk van. Er staat zelfs een recept in voor bitterballen. En pannekoeken, poffertjes, bruin brood, koninginnesoep en nog veel meer.

Photobucket

Photobucket

Alles natuurlijk in het Engels, maar de recept namen in het Nederlands. Waarbij sommige vertaald waren. Zo was de "oer-Hollandse Uitsmijter" (gebakken ei met ham op brood) vertaald als "bouncer". Zo grappig. En ik stond dan ook in de Ollie's breed te glimlachen. Daar kan ik nou zo blij van worden. Zo maar tussen alle tuttemefrut die te vinden is in een Ollies, zo'n leuk boek vinden? Geweldig toch!

Voor de liefhebbers het boek is geschreven door Janny de Moor. En er staan bij elk recept harstikke leuke foto's. Wat ik altijd erg kan waarderen ;-) En het boek kostte gewoon maar $ 6.99. Goh nou werd ik nog blijer! Die ging in het karretje! Zoiets kan heel mijn dag goed maken, weet je dat?

Daarna ben ik nog even langs Wholefoods langs gegaan en toen door naar de garage. Waarbij ik inderdaad 1,5 uur moest wachten. Maarja, er zit een nieuwe "Coil" in. Wat het is weet ik ook niet, maar het schijnt belangrijk te zijn. Dus we kunnen er weer even tegen aan met de nieuwe coil ;-)

Eenmaal thuis gekomen zie ik het antwoord apparaat knipperen. Ja hoor... De bloemenschuur. Of ik komende week wil komen werken.... Tsja... bij gebrek aan beter, gaan we dan maar daar heen he? ;-) Wat een timing toch ook weer allemaal. Wel grappig, eigenlijk. Dus volgende week toch nog een weekje bloemen. Op de oude stek, dan wel, maar toch blommetjes ;-)

En natuurlijk iedereen een gezellige koninginnedag gewenst! Hier weinig oranjes te zien en te beleven morgen, maar.... ons vuil wordt dan wel ook gewoon opgehaald ;-)

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

B. zei

Zo komt het toch weer goed met de bloemen business;-), leuk dat kookboek, wat een vondst! Ik ken wel iemand die dat heel erg leuk zou vinden, ik kon maar geen goed boek vinden met plaatjes, dus bij deze,bedankt voor de tip!

Kristel Holsbeek zei

Ha leuk zo een kookboek...ik ben benieuwd als je er een recept hebt uit geprobeerd.

Annemiek zei

Leuk om zomaar dat kookboek te vinden tussen al die spulletjes.

Marchiena zei

Leuk kookboek.

Ik ben benieuwd wat je nu weer allemaal gaat beleven in de bloemenschuur:p

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat een leuk kookboek en wat een toeval dat je dat vond.

Veel succes in de bloemenschuur volgende week.

Marjon zei

Wat een leuk kookboek. ik kan me voorstellen dat je er helemaal gelukkig van wordt om even een klein stukje Holland te vinden.

Natasja zei

Wat grappig...wij hebben ook een Touareg en hebben die brief ook ontvangen. Ik ga deze week maar eens naar de garage. Mmm, anderhalf uur, denk dat ik maar een boek meeneem!

Karin zei

Grappig dat je dat boek daar tegen kwam! Vorig jaar kwam ik het ook tegen in een winkel en heb gelijk een aantal gekocht. Altijd leuk om als cadeautjes hier weg te geven.

groetjes uit Chicago!

Kevin zei

Heel erg lekker hoor! De parasol en het boekje gaat erg goed samen.