dinsdag 6 april 2010

Hello Yellow

Voor de tijd van het jaar was het eigenlijk perfecte timing. Alles is hier geel namelijk op het moment. Je zou er bijna van in paassfeer komen. En dat geel komt doordat de pollen hoogtij vieren hier. Echt hele gele wolken zie je voorbij drijven. En hoe ziet dat er uit als het neer valt?

Photobucket

Zo, ziet dat er uit ;-) En dat zie je op de auto's en op de tuinstoelen en op de pootjes van de hondjes die door het gras stekkeren. Waardoor ik het ook binnen terug zie. Het goedje slaat een beetje op je ogen en op je luchtwegen. Heb er nu eigenlijk wel wat meer last van dan voorheen. Het is dus tijd voor een flinke regenbui zodat alle pollen uit de bomen regenen.

Photobucket

Ik had de hottub afgespoten en dan zou je denken dat het daarna weer schoon is. Maar aan het van de dag was het dek weer net zo geel. Dus we moeten hier nog even tegen aan kijken. Want het gaat ook binnen kort niet regenen. Het lijkt wel of we de lente hebben overgeslagen en gelijk door zijn gegaan naar zomer. Ruim dertig graden was het vandaag!

Verder vandaag de eerste dag gewerkt bij "Bloemen op de Breedstraat" ;-) En wat een verschil zeg dan bij de bloemenschuur. Allemachies.... Kwa stijl en kwa stemming. Duidelijk een heel stuk leuker. Veel modernere bloemen en heel veel aanloop in de winkel. Echt hartstikke leuk. Was er om 9 uur en om 10 stond ik al boeketten te maken. En nu dan ook boeketten die ik zelf ook mooi vind. Dat scheelt nogal ;-) Er werken behalve de bazin en ik, nog drie andere meisjes en echt iedereen is de hele tijd harstikke druk. Een meisje helpt vooral de klanten in de winkel en een ander meisje geeft de plantjes in de winkel water en veegt de boel aan en maakt alles een beetje schoon. En de derde doet dat ook, maar doet ook de bestellingen wegbrengen. En dan is er nog de buuf, die me hier geintroduceerd heeft en die doet de boekhouding. Dus best nog wel veel mensen die er allemaal werken. En dit was nog maar een gewone dinsdag. Dus dat belooft nog wat. Om 1 uur was ik klaar met boeketten maken en kon ik naar huis. Ideaal! Precies op tijd weer thuis voor de hondjes en ook nog wat tijd om andere dingen te doen.

Nu maar hopen dat de bazin net zo blij is met mij als ik met het nieuwe part-time baantje en dan komt het misschien toch nog goed allemaal ;-)

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Kasaka zei

Voor ik naar de VS verhuisde had ik nooit last van hooikoorts. Nu nog steeds niet (hoewel veel mensen na jaren hier wel erg allergisch worden), maar wel jeukende ogen en veel niezen. Ik heb harde lenzen en kan niet helder meer zien, want die pollen gaan er allemaal onder zitten. Hier dus precies hetzelfde, alles staat tegelijk in bloei, dus het is erger dan andere jaren. Zelfs Cosmo moet ervan hoesten en niezen :(, hebben jullie honden er geen last van?

Anja zei

Fijn dat je eerste werkdag zo'n succes was! Ik wil wet wat sneeuw en of regen jullie kant uitsturen, stuur jij mij dan de zon, hihihi.

Karin zei

ik had het er vandaag over hoe erg ik hier weer last heb van niezen, jeukende ogen. Het was jaren geleden dat ik hooikoorts had en in New Jersey had ik er geen last van maar hier in Illinois dus weer wel. Onze hond niest ook ineens veel maar nooit bij stil gestaan dat het daar ook van kon komen.
Petra, fijn dat je 1e werkdag zo lekker verliep!!

Natasja zei

Ik heb gelukkig geen last van de pollen, maar alles heeft wel een 'geel dekentje'. Wat leuk dat je eerste werkdag zo plezierig was.

Kristel Holsbeek zei

Ik ben hier aangekomen en drie dagen later had ik het zitten, niezen, oren die suizen en natte kleine ogen;-(...en in Tahiti nergens last van.
Oh wat ben ik blij voor jou dat het jouw ding is die bloemen...

Ron zei

Klinkt veel belovende je eerst halve werkdag.

Op naar dag 2

Erna

Anoniem zei

Klinkt helemaal leuk en ideaal, je nieuwe baantje!!

groetjes Mariet

Marjon zei

Wat fijn dat het zo leuk was op je werk. Het klinkt allemaal een heel stuk beter dan je vorige bloemenwinkel. En de werktijden zijn ook niet verkeerd natuurlijk.

Karin (dh) zei

Ben er ff tussenuit geweest (en nog eigenlijk..zit hier aan het zwembad in Palm Coast FL), maar ben blij te horen dat je nieuwe baan is doorgegaan, en dat het dus ook nog een hartstikke leuke blijkt te zijn.
Gefeliciteerd hoor!
Hier (as in FL) geen hooikoorts perikelen, maar wel inderdaad een beetje van dat gele spul overal op.

Petra zei

@ Karin
Oh lekker in Florida! Geniet er maar heerlijk van.

Holland Ranch zei

Hier is het net zo geel als bij jullie, ik vind het altijd fijn om deuren en ramen open te hebben en dus kan ik in huis ook mijn naam schrijven in het stuifmeel, ik heb het niet eerder zo erg gezien als dit keer, je zult er allergisch voor zijn pfff
Klinkt superleuk je nieuwe baan !

B. zei

Jemig wat ellendig die pollen, ben blij dat het bij ons niet zo is, ik weet zeker dat ik er last van zou krijgen. Lekker joh dat het je zo bevalt bij je nieuwe baan:-)

elmarstel zei

sorry, beetje late reactie, maar gefeliciteerd met de nw. baan en deze klinkt beter en leuker dan die gestresste dame bij de andere bloemenstore....

Yvonne zei

Klinkt goed je eerste werkdag bij je nieuwe baas. Ik hoop voor je dat het deze keer ook zo leuk zal blijven. Met de pasen hadden wij trouwens op het dressoir zo'n zelfde gele deken, kwam uit een leuk paasboeketje.
Een fijn weekend!

Annemiek zei

Ik moet al niezen bij het zien van die plaatjes! Ik had ook nooit last van allergien voordat ik hier woonde.