dinsdag 24 mei 2011

Heel veel

Afgelopen zaterdag hadden we wel heel veel op het schema. Eerst zijn we naar het vliegveld van Fuquay geweest. Nouja.... vliegveld.... Grasveldje ;-)
Van iemand van de fotoclub had ik gehoord dat er open dag was zaterdag.

En toen we aankwamen stonden er een aantal vliegtuigjes klaar.

De cateraar was bezig met de natuurlijk Southern pulled pork. Welke gegeten kon worden in de hangaar tussen de vliegtuigen ;-)

Het was leuk om een keertje tussen de hangaars door te lopen. Met allemaal de kleine vliegtuigjes. Normaliter rijden we hier alleen maar langs en nu konden we binnen gluren.Beetje terug in de tijd.

Met ook andere ouwetjes tussendoor ;-)En hier dan de gehele landingsbaan in beeld....Behoorlijk he? Maarja we kunnen wel zeggen dat we een vliegveld hebben niet? Dat kan ook niet elk dorp toch? Daarna zijn we richting Raleigh gereden. Gelukkig konden we weer zo parkeren. We parkeren steeds op het zelfde plekje en ook nu lukte het weer. Terwijl we daar liepen zagen we wel de tornado schade welke Shaw University heeft opgelopen. De school is na 16 april gesloten en de studenten konden niet afstuderen. Er was te veel schade. En zo te zien is het behoorlijk heftig geweest.

Hier vandaan zijn we zo naar Fayetteville street gelopen. Waar vandaag Amococo stond. Dit was weer zo'n tent waar door de kleuren van het tent doek en de lichtval het zo een speciale gewaarwording geeft. En met de camera is het helemaal een plezier om mee te maken. Moeilijk te beschrijven, maar de foto's zeggen zoveel meer!Zo was er de groene, blauwe en rode "boom". Aldus de plattegrond van de tent. Als je eenmaal zo rond loopt ben je zo verdwaald.Want je kan overal doorheen lopen....

Ik had het gevoel dat de kleuren nu feller waren dan vorig jaar. Maar nu scheen de zon ook heel erg fel zaterdag. Het was er dan ook behoorlijk warm in de tent hoor.Zo leuk ook om kinderen te zien in de tent. Die gaan er echt helemaal in op. En laten hun verbeelding de vrije loop gaan. Dit jongetje had echt hele verhalen zo in zijn eentje.

Nog eentje om het af te leren... De kleuren zijn zo onwerkelijk...Hierna zijn we Fayetteville street helemaal afgelopen naar het NC Capitools gebouw. Van een collega van Ron had Ron gehoord dat er een re-enactment was voor 150 jarige viering van het einde van de civil war. De collega deed er zelf ook aan mee. En zo met het oude gebouw op de achtergrond had het wel wat. Al de mensen in die ouderwetse kleding.

De kolonelDie collega vertelde ons ook dat het capitools gebouw die dag vanwege de 150 jarige herdenking open was voor het publiek. En zo gingen we na een uitgebreide scan van mijn tas en rijbewijs gegevens en detector poortje het gebouw binnen.Als eerste kwamen we in de "house of representatives" kamer.Aan de andere kant was de Senaats kamer van de foto hierboven. Vond de vloerbedekking wel apart zo met de sterren.

En in het midden van het gebouw is de "rotunda".Het zonnetje scheen hier zo mooi naar binnen!Verder kwamen we langs de bibliotheek....En de geologen kamer van weleer...Op zich ook weer een hele belevenis. Normaliter gaan de rondleidingen alleen op afspraak en nu konden we zo op ons gemakkie rond lopen.
Met hier en daar nog een verdwaald persoon van de re-enactment in de mooi kledij.

Het uitzicht vanuit het capitools gebouw richting Fayetteville street.Daarna zijn we weer doorgelopen richting Moore Square. Aan deze kant was het andere gedeelte van Artsplosure. Met allemaal kraampjes en eettentjes. Het was wel van alles wat zo in Raleigh zeg!De Ierse pub verkocht zijn bier gewoon aan de straat en er hing een hele gezellige sfeertje zo vond ik.Bij 1 kraampje zag ik deze omgebouwde kenteken kunstwerken. Vond ze zo leuk. Maar ze waren bijna $ 400.- per stuk. Beetje erg duur.... Dus we hebben ze maar laten hangen ;-)Daarna zijn we weer richting Fayetteville street gelopen zo langs het RBC gebouw.Zo met de blauwe lucht en de weerspiegeling van de wolkjes komt het gebouw wel erg mooi uit. Wat zal je een uitzicht hebben op 1 van de balkonnetjes zo bovenin.Wel grappig want op het barretje "Clydes Coopers BBQ" stonden de ramen volgeschreven met aanmoedigingen voor Scotty. Scotty doet mee aan American Idols en zit nu in de finale. Hij komt uit Garner net even ten zuiden van Raleigh niet zo heel ver waar wij wonen. En heeft hier dus heel veel fans, kunnen we wel stellen. Ik ben na het eerste seizoen van Idols, eerlijk gezegd al afgehaakt, maar hij schijnt het heel goed te doen. Vanavond is het weer op tv en volgens mij is dan de finale. Of niet, hahaha. Zoals ik al zei, ik volg het niet echt. Maar het RBC center (soort van Ahoy) is vandaag open en daar kunnen alle fans van Scotty de uitzending van vanavond live volgen. Zo erg speelt het hier dus....

We hebben op een terrasje vlakbij Amococo wat gegeten daar en zijn toen zo weer door gelopen naar de auto. En zo kwamen we ook langs Raleigh Memorial Auditorium. Het thuis van het Carolina ballet.En aangezien we nu toch al op de toeristische toer waren, hier ook naar binnen gelopen. Het is wel een apart gebouw. De oude pilaren en daarachter de glazen strakke pui. Er was een matinee voorstelling van het ballet gaande dus er was nogal wat volk.En het zelfde kiekje in het zwart wit....Zoooooooo, dat was zaterdag.... ;-) Wat een actie zo in ene he?

Zondag hebben we lekker rustig aan gedaan. Met de hondjes gewandeld bij Bass lake en bij het zwembad gezeten. En zo was het nu al dinsdag! En is het ineens zomer. Dik in de dertig graden is het. Dus bijna elke dag wezen zwemmen. Eerst baantjes doen (goed voor de rug) en dan relaxen... ;-)

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Fijn weekend hebben jullie achter de rug zeg, lekker druk en dan een dagje relaxen..super;-)

Anoniem zei

Wat een geweldig weekend.
ma

Marchiena zei

Jullie hoeven je niet te vervelen in het weekend er is genoeg te doen.

Wat een explosie van kleuren weer in de tent, heel erg mooi.

Heel indrukwekkend die grote gebouwen.

Annemiek zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Annemiek zei

Dat zijn een heleboel verschillende dingen bij elkaar! Mooi.

Marjon zei

Petra wat heb ik weer genoiten van je foto's. Ze zijn echt prachtig!!

Marjon zei

Ik bedoel natuurlijk "genoten" :))

Petr@ zei

Wat een ontzettend leuke dingen waren er te zien/doen in Raleigh.

Prachtig al die kleuren, van die tenten (geen idee hoe ik het me voor moet stellen van buiten gezien). Wat een genot om te fotograferen.

En wat leuk, al die mensen in de kledij van vroeger.

Kan me voorstellen dat je even een dagje bij moest komen, na zo'n drukke dag.

Ineke zei

Wat heb je je weer heerlijk kunnen uitleven met het maken van al die foto's. Schitterend!

Jasmino zei

Wat een heerlijk weekend hebben jullie achter de rug. Lekker toerist spelen in je eigen achtertuin zeg maar ;-) Kan ik ook altijd zo van genieten. Die kleuren in die tent blijven echt heel bijzonder, als ik ooit de kans krijg zou ik zoiets graag met eigen ogen zien. Maar die architectuur vind ik ook prachtig, en die vliegtuigjes ook! Ik wil wel een tijdje bij jullie komen wonen ;-))))

En je foto's zijn weer om te genieten trouwens, echt heerlijk!