maandag 9 mei 2011

Op de kiek...

Nou zaterdag nog een paar uur in de schuur gewerkt. Geen aanstaande rechtzaak perikelen meer mee gemaakt. Of nouja, bijna dan. Er kwam een man in de winkel zijn corsages op halen. Zijn vrouw was van de week in de winkel geweest en had ze besteld. Volgens bazin had ze alleen anjers besteld en geen corsages. Volgens de man dus wel.

Op zich niet zo'n probleem, want dan maak je van de anjers toch corsages. Ware het niet dat ze er 18 besteld hadden. "Maar natuurlijk, kunnen we die alsnog voor u maken meneer", klonk er allerliefst van achter de toonbank. Totdat hij de winkel uit was, hahahaha. Is ie nou helemaal en wat denken ze wel niet? En dat 18 corsages lang ;-)

Photobucket

Nog even snel een fotootje van een pioenroos. Vind ik altijd zo mooi. Heb ze ook in de tuin, maar die van mij heeft (hopelijk nog) geen bloemen.

Rond 1 uur was ik weer thuis en kon ik even van het heerlijke weer genieten. Het was echt zalig buiten. Hondjes in de tuin er lekker bij en even boekje lezen. Daarna mijn andere pet op en de fotospullen gepakt. Want om 4 uur had ik een fotosessie. Weer met het gezin hier uit de wijk waar ik al eerder foto's voor had gemaakt. Het is echt een lekker ventje. En hij doet het heel goed op de foto's.

Photobucket

Ze hadden nieuwe foto's voor hem nodig. Inmiddels heeft hij al meerdere opdrachten gekregen en zelfs een rolletje in een film. Zo leuk.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Zijn zusje was ook mee. Echt ook een schatje. Kletst de oren van je kop en vertelt lekker chaotisch alles door elkaar heen. Van de cookie cream pie van een verjaardags feestje waar ze geweest waren tot aan de kauwgom die ze in der mond heeft. Heerlijk. Ik wilde in downtown Raleigh foto's van ze maken en dus zaten we wel even in de auto. Maar geen moment stilte dank zij haar. Zo gezellig.

Photobucket

Was wel grappig. Ze wilden ook een foto van hem in voetbal outfit. In Raleigh zagen zo snel niet een mooi grasje ervoor en toen stelde zijn vader voor om dat bij de buurman van hen te doen. Nou moet ik even wat vertellen over het gras van hun buurman. Echt die buurman heeft het mooiste gras wat je maar kan bedenken. Elke keer als ik er langs rij, heb ik de neiging uit te stappen en er gewoon met mijn blote voeten doorheen te gaan lopen, zo mooi is het. HET voorbeeld hoe een perfect grasje moet zijn zo is het gras van die buurman. Hij is er dan ook bijna elk weekend mee aan de gang. Is het niet maaien dan is het wel bemesten of weer wat anders. Echt super gras kunnen we wel stellen.

Nou zijn hun bevriend met elkaar dus 1 telefoontje en buurman kwam al naar buiten toen we aan kwamen rijden. Ja hoor geen probleem, zei hij. Weet je het zeker, vroeg ik nog. Want ik moest er wel in gaan zitten. En als ik in dat heerlijke mooie groene grasje ga zitten, dan zie je dat wel als ik weer op sta natuurlijk, hahaha. Maar nee was geen probleem.

En och... wat een zaligheid. Het gras was echt zo zacht, hahaha. Geen onkruidje in de verste verte. Je zou gewoon bijna uit beleefdheid je schoenen uit doen als je het betreedt. Elke dag een kwartiertje met blote voeten door zijn gras lopen zou gewoon therapeutisch werken voor mij ;-)
Afijn daarna moest er nog een foto in zwemkleding gemaakt worden en daar voor had ik 's morgens al gevraagd of we bij weer een andere buuf foto's mochten maken die een zwembad hebben. Toch wel super niet? Zo al die hulp hier in de wijk. Zo kom je nog eens op locatie, hahaha.

Inmiddels kreeg ik gedurende zaterdag allemaal fotootjes op mijn telefoontje binnen van Ron. Die had het prima naar zijn zin. Was nu nog in Asheville aan het rond touren. De man van de handschoenen die had daar een vriend wonen en die wist wel de leuke weggetjes en mooi gelegen restaurantjes te vinden.

Photobucket

Photobucket

Inmiddels zijn ze in Tellico plains, Tennessee aangekomen en hebben ze de tail of the dragon gereden. Meerdere keren! Eenmaal weer beneden, daarna weer naar boven. De tail is 11 mile lang, maar kent 318 bochten! Super dus voor de motorrijders. Er staan verschillende fotografen langs de kant vertelde Ron. Die zitten er gewoon dagelijks en maken foto's van alles wat langs komt. Zetten die online en verkopen de foto's bij de vleet.

Verder was de man uit Asheville, nu ook weer mee en speelde voor bezem wagen vertelde Ron. Oh vroeg ik, wat voor wagen had hij dan? Een Porsche, zei Ron toen lachend! Nou dat is weer fraai! Dus Ron had de trail ook nog in de Porsche gedaan. Die heeft echt het weekend van zijn leven daar in de bergen volgens mij.

Het klonk zowie zo al goed, want vooraf vertelde hij dat hij in een cabin zou gaan slapen. Na de twee nachtjes in een hotel in Asheville. Dus ik nog tegen hem, moet je niet een slaapzak of zo meenemen dan? Nee dat was volgens de handschoenen man niet nodig. Nou dat klopte zei Ron. Het was dus eigenlijk geen cabin te noemen. Het was gelegen aan de rivier met zicht op een waterval, begreep ik van Ron. Helemaal niet slecht! Misschien moeten we er ook maar een keertje samen heen. Volgens mij vind ik dat ook wel wat!

Zondag werd ik helaas wakker van de regen op ons dak. En gelijk toen ik dat besefte, was ik klaar wakker. Niet goed!!! Want ik had die morgen nog een fotosessie. Dit keer voor een Nederlands gezin. Gelijk de iPad gepakt en daar op de weatherbug app aan geslingerd. Die heeft een hele goede radar beelden. Het zag er niet veel belovend uit op dat moment. En ik nam me voor als het om 9 uur nog zou regenen dan zou ik ze gaan bellen.

En alsof de weergoden me gezind waren, om 9 uur was het droog. Zo ook op de afgesproken tijd van 10.00 uur. Bewolkt en droog. En bewolkt is voor foto's maken perfect! Want dan hoef je geen schaduw plekjes op te zoeken en niemand knijpt zijn ogen tegen de zon. Perfect dus.

Marleen heb ik leren kennen via het blog eigenlijk. Ze is een keertje op de koffie bij mij geweest met de NL dames en nu dus de foto's. Zo leuk om dat gewoon in het Nederlands te kunnen doen. Moeilijk om uit te leggen, maar het werkt toch lekkerder in het Nederlands nog. Ik kan denk ik toch makkelijker uit leggen wat mijn bedoelingen bij een foto zijn in het Nederlands dan in het Engels. Natuurlijk lukt dat ook wel, maar het is voor mij lekkerder werken. Haar meiden deden het ook heel leuk.

Photobucket

We hadden afgesproken bij Historic Oakview en daar stonden in het kleine kruiden tuintje al veel bloemen in bloei. En dat was wel leuk!

Photobucket

Vooral voor het fotograferen van meisjes natuurlijk!

Na het foto's maken ben ik nog even naar CrossRoads gereden. En ben even Marshall's ingedoken. En zowaar vond ik daar een leuk moederdag kado voor mezelf. Ben wel geen moeder, maar Stace en Connor vonden het vast goed dat ik hen als excuus voor dit kado gebruikte, hahaha.Een mooie weekend tas op wieltjes van Tommy. Hij is niet helemaal het zelfde als het plaatje, want die van mij is oranje. Geheel in het Nederlandse thema zeg maar! Was er helmaal blij mee! Helemaal nu ik online zie dat hij $119.- kost en ik er maar $ 59.00 voor betaald heb. Daar wordt Petra blij van!

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw mooie kinders op de foto.

Gaaf dat Ron het zo naar zijn zin heeft.
Leuk tassie nu nog een weekendje weg!!!!!!!

Erna

Anoniem zei

Wauw mooie kinders op de foto.

Gaaf dat Ron het zo naar zijn zin heeft.
Leuk tassie nu nog een weekendje weg!!!!!!!

Erna

Anoniem zei

Wauw mooie kinders op de foto.

Gaaf dat Ron het zo naar zijn zin heeft.
Leuk tassie nu nog een weekendje weg!!!!!!!

Erna

Anoniem zei

Wauw mooie kinders op de foto.

Gaaf dat Ron het zo naar zijn zin heeft.
Leuk tassie nu nog een weekendje weg!!!!!!!

Erna

Anoniem zei

Nou staat er goed op zo hahaha

Petra zei

Hahaha, de boodschap is aangekomen Erna!!
Altijd fijn een reactie te krijgen ;-) hahaha.
Inderdaad nu nog een weekendje weg he? Ben er helemaal klaar voor, zeg maar.

Nancy zei

Wat heb je mooie foto's gemaakt van mooie kinderen. Echt helemaal geweldig.
Fijn dat Ron het naar zijn zin heeft. Kan jij ondertussen bedenken waar je naar toe gaat, voor een paar dagen weg.....met je nieuwe mooie tas haha

B. zei

Wat een knappe kinderen:-) Leuk hoor zo op locatie, en dan ook nog eens lekker in dat mooie gras! Die buurman heeft het toch maar mooi voor elkaar met dat perfecte gras.

Anja zei

Wat maak je toch mooie foto's en het zijn inderdaad mooie kinderen! Fijn dat Ron het zo naar zijn zin heeft.

Kristel Holsbeek zei

Wat leuk weer allemaal...
Hihi leuk idee van kado nu nog het weekend boeken;-)

Anoniem zei

Ron geniet volop van zijn weekend en jij hebt weer geweldige foto's gemaakt.
Leuke tas heb je gescoord!
Kaar

Anoniem zei

mooie foto's! En een prachtige koffer, heb je je hondjes wel bedankt;)?
Groetjes,
BiancaF

Mary-Ann zei

Oh daar zou ik ook blij van worden van zo'n TH reistas hahaha voor die centen. Maar alleen al door Marshalls lopen zou ik al blij worden hahaha. Wat een mooie kids, allemaal die meiden, maar ook dat knulletje met zijn zusje. En dan die locaties hahaha, dat kan dan ook alleen maar in de US denk ik op zulke 'moments'. Ron maakt ook een mooie trip ! Gaaf hoor, reizen is zo leuk id VS. Nou bedankt weer voor je leuke verhaal, hugs !

Car zei

Bij Marshalls ben ik eigenlijk nog niet binnen geweest. Binnenkort eens een kijkje nemen.

Marchiena zei

Mooie plaatjes heb je weer geschoten.

Hier nog iemand die dol is op pioenrozen.Jammer dat die in jouw tuin nog geen bloemen heeft gehad. Misschien weet je het volgende al, maar na het planten kan 1 à 2 jaar duren voordat ze gaan bloeien. Als je ze te diep hebt geplant dan bloeien ze ook niet, dus nooit dieper zetten dan de pot waar ze uit komen. Je kunt ze het beste in de rustfase, oktober/november,(ver)planten.