zaterdag 15 maart 2008

Heerlijk

Van de week waren er heerlijke temperaturen en ik heb er lekker van genoten. Met een boekje in de tuin en zelfs 26 graden is het echt lekker genieten ;-) De bloesemperiode vindt ik altijd zo mooi. Kan wel foto's blijven maken...

Photobucket

Photobucket

Photobucket
De peartrees net buiten onze wijk.

Photobucket

Vandaag zouden we eigenlijk een Beardie bijeenkomst hebben in Charlotte, maar omdat er onweer en regen verwacht werd is deze niet door gegaan. Wel jammer, maar we zijn toch even met de hondjes op pad gegaan. 's Middags was het hier best nog aardig weer dus lekker gewandeld in Cary.

Photobucket

De schildpadden zaten ook weer in het zonnetje. En ook hier al aardig wat bomen in bloesem.

Photobucket

Photobucket
De bomen bij de golfbaan Knightsplay in Apex. Hier staat een hele laan met perenbomen. Alles was helemaal wit. Zo mooi om te zien.

Van de week ook nog bij een tuincentrum wezen kijken. Ze hadden er Spaanse margrieten. En die vindt ik altijd zo leuk, want ze geven de hele zomer vaak mooie bloemen. Hier heet de plant trouwens African Daisy. Wat nou de waarheid is? Afrika of Spanje. Het ligt toch wel een beetje uit elkaar, lijkt mij. En wilde het eigenlijk toch wel even weten. En op de website van de tuinen van Appeltern heeft het ook over de Spaanse margriet uit Afrika? Wellicht komen ze uit beiden? Want in allebei kan het erg warm zijn. De prijs is hier ook wel wat hoger dan in Nederland, want voor 1 Spaanse margriet betaalde ik $ 8,99, maar weet dat sommige het hier bij een niet te koude winter het meerdere jaren doen. Zal ze dan ook maar goed verwennen.

Photobucket

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow...wat zijn die foto's weer mooi Petra!! Heerlijk hè het voorjaar!! De natuur is dan echt op haar mooist!!

Petra zei

Hee, ik heb net even in jullie richting gezwaaid, want we zijn net door jullie staat gereden. Inderdaad prachtig al die bloesem, ik kan daar ook nooit genoeg foto's van maken!

M@riet zei

Da`s genieten! Prachtige foto`s weer...die spaanse margrieten vind ik ook altijd zo leuk, heb ze vorig jaar volop gehad.

Anoniem zei

Jeetje wat is de natuur bij jullie al veel verder dan hier. Toeb ik in oktober door NC reed viel het me al op dat bij jullie alles nog zo groen was en nu staat het bij jullie al in de bleosem. Hier beginnen pas heel voorzichtig de de lente tekenen te komen.

gr petra

Anoniem zei

Prachtig die bloesems, spaanse margrieten heb ik hier eigenlijk nog nooit gezien, misschien dat het hier in de zomer te heet is voor ze ? Maar ze zijn erg leuk. Jammer dat tuinplanten ontzettend duur zijn hier, vrij slecht groeien en in de zomer doodgekookt worden zo ongeveer.
Veel plezier in de tuin !

Anja zei

Het lijkt wel hoogzomer bij jullie met 26 graden. Groot gelijk dat je daar van hebt genoten met een boekje in de tuin.
De foto's zijn prachtig!

Miranda zei

Ook ik ben jaloers op je prachtige foto's. Wat voor een toestel en lesns heb je gebruikt voor die close ups. Ik heb trouwens de filet american gemaakt zonder de tabasco en cayennepeper, maar daarvoor een theelepel Thai sweet chili saus gedaan. Smaakt verrukkelijk. Erg bedankt voor het recept, want wie eet nu in de morgen om 11uur toostjes bij de koffie. Ik dus. En het smaakt nog ook

Petra zei

@ Miranda
Ben blij dat de Amerikaanse filet geslaagd is. Lekker op die toastjes he? ;-)

Voor wat betreft de foto's, we hebben een Nikon D80 camera met een 18-135 mm lens.

Groetjes Petra