vrijdag 28 maart 2008

Ladies dinner night out

Woensdag had ik met de dames hier uit de buurt een "Ladies-Dinner-night-out". Het woord zegt het zelf al een beetje, want het is dan ook uit eten met de dames. En die dames zijn dan een groot aantal buurvrouwen. Alison had het georganiseerd en samen met haar was ik er naar toe gereden. Het restaurant is in Holly Springs maar is maar een klein stukje rijden bij ons vandaan. We waren er al eens een keertje na het golfen met de dames wezen eten, maar toen was het vrij rustig. Maar vanavond niet, want eenmaal de parkeer plaats op rijdende, zagen we dat die helemaal vol stond. Hartstikke druk! Het hele restaurant zat dan ook vol. Alison schrok duidelijk, want ze vertelde dat ze wel gebeld had naar het restaurant en dat ze eigenlijk geen reserveringen doen. Maar omdat we met 14 man, of nouja eigenlijk 14 vrouw, kwamen zouden ze het wel opschrijven, maar konden ze niks beloven. Eenmaal binnen zagen we dat wij als eerste van de dames aanwezig waren en Alison vroeg of het nog ging lukken met een tafel voor ons allemaal. "Yeah sure honey, we've got your table ready!", zei de Southern vrouw achter de desk. Moest zo lachen om Alison's gezicht, de opluchting was er duidelijk van af te lezen. We verzamelden aan de bar en toen de meesten er waren, zijn we met zijn allen aan tafel gegaan. Het was gezellig zo babbelen en lekker eten tegelijk. Bass lake draft house is een soort van cafe restaurant en de prijzen zijn er echt heel erg schappelijk en het eten is er ook nog erg lekker. Super Amerikaans in ieder geval. Moet er zeker nog een keertje met Ron naar toe.
Het was gezellig bij kletsen over van alles en nog wat, zo na de winter. We hadden elkaar al een poosje niet gezien en zo onder het genot van een hapje en drankje was weer eens anders, niet waar?
Helaas hoorden we ook minder leuk nieuws. Want onze overbuurvrouw vertelde dat Linda, 1 van onze buurvrouwen, borstkanker heeft en dat ze binnenkort zou beginnen met de chemo kuur. Ik was er helemaal stil van. Linda bruist namelijk altijd van energie. Als zij begint te praten komt er een waterval van woorden over je heen en ze heeft al best veel doorstaan. Na het niet kunnen krijgen van kinderen, hebben zij en haar man twee kinderen uit Rusland geadopteerd en hebben een eigen bedrijf op gezet. En haar hond was vorig jaar tegelijkertijd met Stace in behandeling voor leukemie, bij het dierenziekenhuis hier in Raleigh. Al met al ingrijpende dingen in een mensenleven.
Ze was zelf niet bij het etentje, maar een aantal dames spreken haar natuurlijk bij de schoolbus. En eerlijk gezegd had ik haar al een poosje niet gesproken. Want normaal zag ik haar met de hond wandelen, maar in de winter is dat toch wat minder vaak en wellicht nu ook door alles wat er speelde. Maar ik heb haar gisteren gezien en die ochtend had ze net haar eerste chemokuur gehad. En ze had ook net het goede nieuws gehoord dat haar lymfklieren schoon zijn. Het was best even emotioneel zo met haar er over te praten, maar ik vond haar heel dapper. Haar moeder had ook borstkanker gehad en was er eigenlijk haar hele leven mee bezig geweest. En op 1 of andere manier was ze toch blij dat ze nu wist waar ze aan toe was en er een behandelplan voor haar klaar lag. Vond het tijdens het etentje al super om te zien hoe de hele buurt er eigenlijk mee bezig is. Haar kinderen werden 's middags al opgevangen en er werd hevig gepraat hoe er een schema moest worden gemaakt. Wie er wat voor haar kan doen? En dat ging van "mee gaan naar de chemo" tot aan "koekjes voor het hele gezin bakken" zeg maar. En dat alles zo vanzelfsprekend. Ik was er best van onder de indruk.....

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Annemiek zei

Dat is slecht nieuws zeg. Wel fijn dat de hele buurt er zo mee bezig is en wil helpen!

Anoniem zei

Wat fijn dat zoveel mensen met haar meeleven. Ik kan uit ervaring zeggen dat dat je opkikkert!!!

Anoniem zei

Super om zo je buurt in actie te zien komen voor iemand die hulp kan gebruiken.

gr petra

Petra zei

Dat vind ik hier weer keer op keer fantastisch, hoe de buurt inspringt! Hier is dat ook zo en toen mijn zusje pas nog beviel kreeg ze ook allerlei hulp en maaltijden etc. Heel bijzonder, want dat zijn wij natuurlijk niet gewend (al doe ik er zelf wel aan mee, als iemand anders zoiets opzet, ooit wil ik zelf zo attent worden!).

Anja zei

Fantastisch dat de hele buurt in actie komt om hulp te bieden.

Anoniem zei

Gelukkig hebben we hier ook zo'n buurt waar iemand altijd klaar staat om een ander te helpen. Wij doen er graag aan mee.
Ongelooflijk hoe vaak ik op het moment om me heen hoor dat er iemand borstkanker heeft (1 van onze buurvrouwen heeft net haar chemo's achter de rug)verschrikkelijk. Sterkte jullie !

Anoniem zei

Er valt al zoveel te regelen en dan is het fijn als er mensen zijn die willen helpen.
Super zulke buurtjes!!!

Groet,
Kaar

Anoniem zei

Leuk, zo'n Ladies-avondje uit.
Wat triest voor je buurvrouw en wat ontzettende goed dat de hele buurt inspringt om haar te helpen.

gr, Ineke

M@riet zei

We maken het nu ook idd zelf mee met al dat gedoe met Henk, echt geweldig hoe mensen je erdoor kunnen slepen!

Leuk zo`n ladies night ;-)

Anoniem zei

Niet voor niets het spreekwoord beter een goede buur dan een verre vriend toch.
Fijn voor de buurvrouw dat ze zoveel hulp en ondersteuning krijgt houd ze haar energie over om te werken aan haar herstel ipv piekeren hoe het nu allemaal moet.
Ik hoop dat je een fijn weekend hebt gehad.
groetjes,
Anneke