maandag 31 maart 2008

Wat een verschil

Wat een verschil met vrijdag zeg. Want vrijdag gaf de thermometer in de tuin nog 28 graden aan. Heerlijk was het! Had voor het eerst mijn korte broek aan. Nou dat had ik beter niet kunnen doen, want waarschijnlijk is de zon zo geschrokken van die witte benen, ha ha ha. Zaterdag en zondag waren dan ook gevuld met regen, maar dat niet alleen, het was van 28 graden naar zo'n 5 graden gegaan. Heel verschil dus.

Photobucket

En nu plenst het ook nog steeds. Moet er gewoon even aan wennen weer. Het is natuurlijk super voor die droge grond hier. Want je ziet de bomen echt uitschieten nu. Overal komt het groen te voorschijn. En dat is altijd zo'n mooi gezicht in het voorjaar dat nieuwe "verse" groen.

Verder had ik vrijdag middag mijn derde vergadering van mijn training en moesten we dit weekend weer 5 artikelen analiseren. Maar dit keer via het softwareprogramma van het bedrijf. Je logt dan in bij het bedrijf en daarna verschijnen de artikelen. Nu dan ook een korte samenvatting gemaakt van de tekst. En eerlijk gezegd vond ik dat nog wel het makkelijkst. De categorien waar je de teksten in moet plaatsen vindt ik zelf nog het moeilijkste. Dinsdag de laatste training/vergadering en hoor hopelijk dan of ik 1 april aan de slag kan. In de tussentijd kon ik wel alle uurtjes van de trainingen en vergaderingen indienen voor de maand maart. Op zich wel heel erg netjes. Ben benieuwd!

Photobucket

Gisteren las ik ook bovenstaand stukje in de krant. Alleen van de titel gingen mijn haren al overeind staan. En voor de tekst hoefde ik ook geen analyse training in dit geval ;-) Het verhaal is dus dat je voor $ 279,00 per maand, 4 dagen per maand een hond kan "lenen" van een bedrijf. Heel mooi verpakt in het feit dat het asielhonden zijn geweest en dat ze nu kunnen genieten van de leuke dingen die die "huurbaasjes" dan op die vier dagen per maand met ze gaan doen. En dat allemaal voor het luttele bedrag van nog geen driehonderd dollar per maand. Koopje niet waar? Denk echt dat die hondjes er heel rijk mee worden (NOT) Het is dus gewoon dat buro dat zakken met geld verdient aan die honden. En vindt het vreselijk om te zien dat de honden gewoon als gebruiks voorwerp worden gezien. Want wanneer de hond even niet uitkomt, of het baasje heeft andere plannen, wordt het beestje weer terug gebracht naar de verhuurder. Denk dat de hond al helemaal niet meer weet waar hij aan toe is als hij uit een asiel komt en daarna gaat hij ook nog van huis naar huis? Wordt misselijk van de gedachte, even een hond leasen..... Maaar er schijnen zat mensen te zijn die dit willen, want er zijn inmiddels vier vestigingen van dit bedrijf in Amerika. Vraag me af wat het volgende is... een kind leasen voor het weekend?

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Petra zei

He, gat, ja, helemaal geen goed idee! Arme honden! En hier ook druilerig en koud vandaag :(.

Petra zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Jemig, wat een verschil in temperatuur. Wat een verhaal over die hondjes zeh, hoe verzinnen ze het. Arme beesten.

gr, Ineke

Anoniem zei

Fout plan met die honden!!
Vandaag was het hier in Nederland lekker warm !! We wisselen even van weer :-))

Anja zei

Arme, zielige honden!!
Die beestjes weten dan toch helemaal niet meer waar ze aan toe zijn.
Wat een schommeling in temperatuur bij jullie. Hier ook, vorige week zat ik heerlijk buiten in de zon, vandaag weer flink pak sneeuw :-((

Jasmino zei

Helemaal fout, zeg, honden leasen.... wat denken ze wel. Erg zielig voor die beestjes om steeds te moeten wennen aan andere mensen en geen band te kunnen opbouwen. Dat lijkt me heel traumatisch....

kastelke zei

Dat je een auto wilt leasen voor 4 dagen per maand, geen probleem. Maar een hond?! Schande. Maar vooral heel triest!

Miranda zei

Fout, fout, fout!
Toch weer een ondoordacht plan. Dat die honden ook gestressed kunnen worden en wie weet eens van zich af gaan bijten! Ben benieuwd of als ze een rechtszaak krijgen dan nog lang zullen bestaan.