zaterdag 22 maart 2008

Raleigh Dog Show

Vandaag ben ik naar de dogshow in Raleigh geweest. Voor het eerst eigenlijk alleen, want Ron moest werken vandaag. Nou is dat niet zo gezellig natuurlijk, maar heb wel lekker kunnen shoppen ;-) Heb twee nieuwe riemen voor de hondjes gekocht en mooie Beardie kaarten en een magneet voor op de auto. Zo leuk om tussen al die spulletjes te snuffelen. De parkeerplaats ziet er altijd uit als een campershow bij de honden show. Deze show duurt een week en elke dag is er van een andere kennelclub een show. Daarom parkeren mensen hun camper daar voor een week en zijn zo lekker in de buurt.

Photobucket

Photobucket

Voor die camper zie allemaal honden verblijfplekken staan. En stickers, heel veel stickers op de campers en caravans van de verschillende rassen.

Photobucket

De Beardies zouden om kwart over tien beginnen. Maar dat werd iets van kwart voor elf omdat er eerst de tekkels gekeurd moesten worden.
Was eerst nog even bij Cindy wezen kijken die ook zou meedoen, met drie van haar puppen van haar nestjes van afgelopen jaar. Ook zag ik voor de show Kit met haar Beardie. Ook zij zou meedoen vandaag. Ciny en Kit zijn beiden lid van de Carolina's Bearded Collie club en dan is het toch leuk om te kijken hoe hun honden het zouden doen vandaag.

Photobucket

Kit's Beardie

Photobucket

en Cindy's Murray

Uiteindelijk heeft de hond die ook de Westminster gewonnen heeft deze show ook gewonnen. Maar omdat hij al kampioen is wordt de 1e prijs doorgeschoven naar de tweede geplaatste en dat was Murray. Hartstikke leuk natuurlijk. Hier onder de foto's in een slide show, want ik had er natuurlijk weer een hele berg gemaakt ;-)



Volgende week is er in Charlotte een regionale specialty voor de Beardies georganiseerd door onze club. Ik zal er ook heel de dag aanwezig zijn en heb er erg veel zin in. Er zijn dacht ik 43 Beardies ingeschreven dus kan ik mijn hart weer even op halen.

's Middags heeft Ron zowaar voor het eerst, en ook nog eens in korte broek, het gras gemaaid. Alles gaat hier nu ineens groeien en zo ook het gras. Zag zelfs al het eerste bloemetje aan onze aardbeienplantjes. Morgen wordt het hier wel weer wat frisser, maar nog lang niet zo fris als in Nederland heb ik begrepen.....

Groetjes Petra

5 opmerkingen:

Anja zei

Gezellig z'on dogshow, leuk om tussen al die spulletjes te snuffelen en natuurlijk blijft er altijd wat aan je vingers hangen.
Dat jullie nu al gras moeten maaien, hier is het wel lekker voorjaarsweer maar gras maaien dat hoeven we nog niet.
Fijne paaszondag!

M@riet zei

Had je niet mee kunnen doen met Connor? Liep je in Nederland ook wel eens shows? Wij hebben twee keer mee gedaaan maar kon mezelf niet verenigen met de persoonlijke voorkeur van jury, bv als ze een voorkeur hadden voor zwarte beardies dan kun je met je bruine hondje wel inpakken....

Happy Easter!

Annemiek zei

Leuke hondjes, wat zijn het toch een schatjes.

Petra zei

Gefeliciteerd met je baantje, Petra! Jammer, dat die bij de AKC niet doorging, dat klonk echt ideaal! Wat een leuke en lieve foto's van de show, ik mis Cosmo nu helemaal! Nog maar een nachtje slapen en ik mag hem weer knuffelen.

Anoniem zei

Heej,
Wat een schatje die Murray, terechte kampioen zou ik zo zeggen, maar ja ik ben leek op beardie gebied maar was gelijk verliefd toen ik de foto zag. Zeggen ze bij jullie zo lekker: wat een sweetie.
En ja hoor t is echt Pasen maar t lijkt wel kerst het is helemaal wit hier buiten, lekker sneeuw gehad. Zelfs in een flinke sneeuwbui door t bos gewandeld vandaag. Echt bizar t is lente en we hebben het idee dat de winter pas begonnen is.
Dus vanaf hier Vrolijk Pasen en een Happy eehhhh Beardieshow dan maar.
Anneke