vrijdag 7 maart 2008

Windje mee

Nou dinsdagavond heeft het hier flink gespookt. Veel regen, maar ook veel wind. Er was weer een tornado watch, maar daar bleef het bij. Onze weerradio loeide er wel op los in de avond toen we op bed lagen. En eerlijk gezegd, schrik je je dan drie keer in de rondte. Maar het waren steeds onweersalarmen. Natuurlijk heel vervelend als je wakker wordt en er is niks aan de hand, maar liever 1 keer te veel gewekt, dan midden in je slaap verrast worden door een tornado, niet? Desondanks waren er toch wel flinke windstoten. De volgende dag was ik hier in de wijk weer mijn ommetje aan het maken en de prullen bakken en tuingerei lag her en der verspreid. En ik zag ook dit.

Photobucket

Een trampoline die uit eigen beweging een ander plekje in de tuin opgezocht had en zich boven op een speeltoestel geparkeerd had. Met als gevolg dat de boven kant van de schommel in het spring gedeelte van de trampoline een gat had gemaakt. Duidelijk overleden dus deze trampoline.
Verder bedacht ik me van de week dat onze ziektekosten verzekering wel het eye-exam zelf vergoed, met een eigen risico van $ 25,00. Maar dan blijft er toch nog $ 60,00 over voor hen om te betalen. Dus we hebben de rekeningen inmiddels naar hen opgestuurd. Nu nog op pad voor een leuke zonnebril voor een leuk prijsje ;-)

Verder had ik van de week nog iets leuks. Bij onze voordeur hebben we twee bolboompjes staan. Twee nepperdjes. Maar die stonden er inmiddels drie jaar en 1 was wat bladeren verloren door de vele wind deze winter. En had ik vorige week een nieuwe gekocht bij Michaels. Ze waren met 30 % korting en dat scheelde mooi natuurlijk. Maar ja, toen ik die nieuwe bij die andere neer zette zag je wel een heleboel kleur verschil. Die oude leek wel blauw geworden van de vele zon. De voorkant van ons huis is op de zuid kant en daar is het in de zomer echt bloedje heet. En bedacht me om er dan nog maar 1 bij te gaan halen. Dan waren ze allebei weer mooi. Nou heeft Michaels altijd reclame blaadjes waar kortingbonnetjes in staan, met 40% korting. Maar zul je net zien dat we die mooi niet in de bus kregen van de week. En ze zaten ook al niet in de zondagskrant. Nou was ik toch maar heen geweest en hoopte dat ze nog steeds in de aanbieding waren met 30% korting. En ik keek in de winkel en zag inderdaad bij sommige nepplanten nog 30% korting kaartjes hangen. Wat een mazzel, dacht ik. Maar eenmaal bij de kassa kwam het volledige bedrag naar boven, nadat de kassamevrouw het kaartje gebliept had. En ik vroeg daarop, "Zijn ze niet meer in de aanbieding?". En zij zei dus van niet. "Maar,.....",zei ze, "Wilt u 40% korting?". Ik was even verbaasd van deze vraag en twijfelde of ik het wel goed verstaan had. Maarja op zo'n vraag altijd volmondig ja antwoorden natuurlijk. Het is een soort vraag in de categorie als "Is the pope Catholic?". En zonder verder na te denken, antwoordde ik dat dat wel heel erg fijn zou zijn natuurlijk. En huppatee, 40 % eraf! Ik stond er bij en keer er naar..... En het ging niet om een korting van $ 1,- of $2,-. Nee zomaar $ 20,- gekregen! Echt soms ben ik zo verbaasd van al die vriendelijke mensen hier. Zonder enig vragen, klagen of zeuren, maar gewoon spontaan 40% korting. Wat is shoppen hier toch leuk! Dat maakt heel mijn dag goed, wat zeg ik heel mijn week! ha ha ha.

Prettig weekend allemaal!

Petra

9 opmerkingen:

Anja zei

Gelukkig dat het bij een watch gebleven is. Wat handig zo'n weerradio, waar koop je die??

ook wij zijn regelmatig verbaasd over zoveel vriendelijkheid in de winkels, dat is in Nederland soms wel eens anders.

Petra zei

@ Anja
Wij hebben hem op het internet via Amazon gekocht. Het is een Midland WR 300 weather radio. En kostte iets van $ 40,- geloof ik. Radio Shack verkoopt ze ook. Maar deze heeft ook een back-up battery, dus mocht de stroom uitgevallen zijn, dan doet hij het ook nog.
Je kan zelf de regio weer geven waar je de waarschuwingen van wilt ontvangen. Die regiocodes kun je via een website op zoeken.

Petra zei

Ja, helemaal mee eens! Zo kreeg ik vandaag een zoutvaatje gratis mee, dat ik zelf kapot had gemaakt!

Anoniem zei

Hoi
Het blijven ook rare mensen he die Amerikanen. Fijn weekend. Groetjes Ingrid

Annemiek zei

Leuke korting :)
Wat een wind dat de hele trampoline om zijn kop ligt!

Anoniem zei

Ja zo wil ik ook wel shoppen, aankomende zomer in de States. Lage dollar, veel korting, maar hoe prop ik dat toch allemaal in mijn koffer?

Anoniem zei

Je kan van Amerikanen zeggen wat je wilt maar service in winkels is bijna altijd super.

Wel een beetje stomme vraag of je 40% korting wil. Zouden er echt mensen zijn die Nee zeggen dan?

gr petra

Anoniem zei

Heerlijk Michaels!! Ik wachtte altijd op de bonnen of de aanbiedingen, al mijn manden en fotolijsten heb ik er met minimaal 40% korting gekocht.
Oei, dat wordt een nieuwe trampoline voor die mensen.. Gek weer altijd, voor je het weet loop je weer in je korte broek!

Liefs vanuit een stormachtig Waddinxveen, Patries & Co

Anoniem zei

Dat heeft zeker behoorlijk gewaaid bij jullie, gelukkig dat het geen warning geworden of nog erger.
Lekker meegenomen die korting !