donderdag 17 december 2009

Nog meer Nederland!

Nou het is volop genieten hoor! Al kunnen we wel stellen dat het behoorlijk koud is hoor! Ron moest gewoon krabben 's morgens! Dat was ook al weer een paar jaar terug voor hem. Verder hebben we al heel veel gezien en gedaan. Dinsdag is Ron bij zijn werk hier in Nederland wezen kijken en heeft hij me afgezet bij het tuincentrum er vlak bij. Het was leuk daar weer even te struinen.Buiten dit tuincentrum staat een oliebollen kraam en daar heb ik de eerste oliebollen gescoord ;-) We hoorden later dat deze kraam hoog gescoord had in de AD oliebollen test vorig jaar. En ik moet zeggen dat de oliebol me goed smaakte. Hierna zijn we weer naar Hellevoet gereden. Onderweg zijn we bij de Mac gestopt en hebben we zowaar daar bitterballen gegeten ;-)


Photobucket

We hadden daar ook nog een klein reversed cultuurschokje trouwens. Want.... zie hier Ron's milkshake...

Photobucket

Wha haa, dat formaat zijn we ook niet meer gewend. Misschien crisis formaatje?

Daarna zijn we bij Ron's moeder geweest en zijn we daar ook nog naar een tuincentrum geweest. Hier hadden ze een stalletje.

Photobucket

's Avonds hebben we bij mijn zus gegeten en zijn we naar het kerstfeest van Dylan geweest. Hij en zijn klas zouden mee doen aan het kerst stuk.

Photobucket

Het was moeilijk foto's maken, want we zaten best een eind weg in de kerk en het was er behoorlijk donker. Maar toch nog wat kiekjes ;-)

Photobucket

Hartstikke leuk om dat toch ook allemaal even mee te maken! Gisteren zijn we richting Utrecht gereden. We hadden afgesproken om half 10 en dus vroeg weg, want we zouden vast niet de enigste zijn die kant op. En dat klopte, want overal was er gewoon file. Je wordt daar echt niet vrolijk van hoor! Maar we waren prima op tijd in Bilthoven. Daar wonen de fokkers van Stace en Connor. Het was super om Ada en Tara en Annabelle weer te zien!

Photobucket
Wie is daar????

Photobucket

We werden uitbundig begroet door de moedertjes van Stace en Con! Wat een scheetjes zijn het ook. Daarna heeft er de hele tijd dat we er waren een hondje naast me gelegen! Zalig ;-)

Photobucket

Photobucket
Annabelle die duidelijk de moeder van Connor is. Precies het zelfde koppetje!

Photobucket
En Tara de moeder van Stace, die inmiddels 12,5 jaar is. Een lekker oud dametje, die het soms niet allemaal hoort en ziet, maar nog even lief als altijd was. Ada had voor ons medicijnen gehaald bij hun dierenarts voor Stace. Even voor het prijs vergelijk. Ik betaal voor 30 pillen voor Stace in Amerika $28,00. Ada betaald voor 150 pillen 45 euro. Tel uit je winst!

Daarna zijn we door gereden naar Anja in De Bilt. Waar Lois, het zusje van Stace en Aby wonen.

Photobucket
Lois mooi voor de boom!

Photobucket
Aby gesettled op de bank...

Ook hier weer lekker bijgekletst onder het genot van een heerlijke bak soep en knuffels van de hondjes. Rond 12 uur kwam ook Sam, de zoon van Anja, die overigens heel ernstig gegroeid was, thuis. Wat een verschil met de laatste keer toch weer. Het was weer super om hen allemaal weer te zien.

Hierna weer verder op pad, want we hadden ook nog afgesproken met Ton en Yvon en de dames Ayla en Twinkle! Het was fijn om Ton en Yvon weer te zien. Zij hebben een hartstikke moeilijk jaar met de operaties van Ton achter de rug. En ze nu even live zien is toch weer heel anders dan via Skype. Als we 1 nieuwjaars wens mochten doen, dan wens ik hen beiden een stukken beter 2010 toe!
Vond het ook heel leuk om Ayla en Twinkle weer te kunnen knuffelen. Beardies zijn gewoon de geweldigste hondjes ter wereld, ha ha ha. Wat een vriendelijkheid en vrolijkheid weten zij toch altijd te geven!

Photobucket
Gaan we weer even kroelen dan?

Photobucket
Ja en wie riep me?

Photobucket

Daarna nog heel even met ze gewandeld. Al was het een klein stukje dit keer, de dames waren in top vorm zo in de kou.

Photobucket
Waarom kan ik niet even wat drinken uit die sloot nu. Waar is het water gebleven dan?

Photobucket

Inmiddels is het al weer donderdag en werden we vanmorgen wakker in een hele witte wereld!

Photobucket

Photobucket

Dat wordt nog een uitdaging, want vandaag gaan we richting Zeeland! Wel leuk om Zierikzee nu in het wit te gaan zien. En.... de kerstboom van Noordwelle zal ook wel erg sfeervol zijn!

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Sandra zei

Leuk he, zo in de sneeuw hier in Nederland!! Geinig dat ik nu eens de eerste ben die een reactie bij je kan achterlaten! Ik lees je blog altijd op mijn werk. Have fun in Zeeland

Anoniem zei

Wat een heerlijke dag heb je gehad met al dat Beardie geweld ;-)

En ja, die Oliebollenkraam, ik ken `m ook ;-) Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijke bollen daar, hahahahaha

Tot vanmiddag, wees voorbereid op Mad Jack ;-)

xx Mariet

Anoniem zei

Leuk toch, om weer eens het echte Nederlandse weer mee te maken!!
Misschien hebben jullie nog even tijd om te schaatsen hihi.
Kijk uit onderweg, doe rustig aan.

Groetjes, Kaar

Anoniem zei

Petra de techniek staat voor niets.
Hier in jullie huis ,de sneeuw te zien bij mijn huis.
Woensdag lekker in de zon gezeten

een knuf van Stacey en Connor xxx
groetjes ma

elmarstel zei

grappig, was vandaag ook in zierikzee(voor soll. gesprek), maar vond daar alles al zo gauw weer groen, maar wel heel erg koud op de markt, hahaha.

www.vandijkjes.punt.nl zei

Waarschijnlijk reden wij in de zelfde file bij Utrecht want daar stond ik OOK. Drama he als je dan niet meer gewent bent..

geniet er van doe ik ook..

gr petra

www.vandijkjes.punt.nl zei

Waarschijnlijk reden wij in de zelfde file bij Utrecht want daar stond ik OOK. Drama he als je dan niet meer gewent bent..

geniet er van doe ik ook..

gr petra

Petra zei

@ Sandra
Dank je wel het was een zeer geslaagde dag in Zeeland

@ Mariet
We vonden het super om jullie weer gezien te hebben! En.... natuurlijk Jack geknuffeld te hebben. Het is een heerlijke Beardie!
Nogmaals hartstikke bedankt voor de leuk en lekkere kadootjes voor ons!


@ Kaar
We zijn weer veilig op honk!Las van het voetballen. Het is ook wel bar en boos nu he?

@ Ma
Ja leuk he? Denk maak een kiekje van het uitzicht ;-) We hebben er nog meer hoor! Geef de schatjes en jezelf maar een dikke knuf terug!

@ Elmarstel
Nou dat is wat... Wij waren ook op de markt. Inderdaad erg stil en erg koud. We hadden wel bij Concordia kunnen afspreken zeg!
Ga duimen dat de sollicitatie een succes wordt!

@ Petra
Nou echt niet meer gewoon de files he? En nu dus twee auto's meer erbij, met die twee Petra's in Nederland ;-)
Ja het is echt even genieten.

Groetjes PEtra

Annemiek zei

Helemaal een kerstsfeer met al die sneeuw!

Kristel Holsbeek zei

Je hebt al een zalige vakantie achter de rug hé;-)
Oh oliebollen hmm dat is bij ons meestal in de zomer.
En brrr wat is het koud zeg;-((....maar sneeuw ja joepie..