vrijdag 25 december 2009

Zo! En dan is het Kersemus

En toen was het al Kerstmis. Gisteravond het kerstavond diner gehad met vooraf ragout.

Photobucket

En daarna rollade en heerlijk ijs. Na afloop een ritje door een aantal wijken hier in de buurt. Kerst lichtjes kijken. Zo leuk om te doen. En je komt er lekker van in de stemming.Daarna naar Bert Visscher op DVD gekeken. Stoffe jongens. Erg leuk! Niet echt altijd met de juiste kerst gedachte, maar wel erg grappig.

Vanmorgen kerst ontbijt met kadootjes van onder de boom. Moet even wat vertellen over 1 van mijn kadootjes dit jaar. In totaal had ik er zelfs drie! Ben weer verwend! Een heerlijk luchtje uit Nederland en een nieuw mobieltje. Maar mijn derde kado van de kerstman, had ik gisteren zelf gekocht. De kerstman heeft het druk en soms moet je hem helpen toch? In het vliegtuig zat ik zoals ik al eerder schreef naast een oudere man. Die vooral veel kletste om mij en wellicht zichzelf ook, af te leiden van wat er allemaal gaande was. En zo vertelde hij, dat hij zelf 74 jaar was. Getrouwd met Sue en Sue had een vriendin die 99 jaar was. En ja, je denkt misschien, waar gaat dit over? Nou het gaat ook nergens over, maar een mens doet gekke dingen om je gedachte van bepaalde zaken af te houden. En zo hadden we het over die 99 jarige vriendin van Mr. Henry die naast me zat. En, zo vertelde meneer Henry dat hun 99 jarige vreindin geen rimpels had. Hoe we er op kwamen weet ik echt niet, maar het gesprek kwam op rimpels. "Echt waar? Wat is haar geheim?", vroeg ik hem. Oil of Olaz had hij me gezegd. Elke nacht had zij zich in gesmeerd met Oil of Olay.

En om het hele vlieg epistel toch positief af te sluiten, bedacht ik me dat ik als ik aan de grond stond, ik de grootste pot Oil of Olaz bij de Walmart moest zien te vinden. En die aan mezelf voor Kerstmis moest geven! En gisteren was dat dus gelukt. En wie weet heb ik dan op mijn 99e ook geen rimpels ;-) Komt er toch een mooi iets uit het vliegverhaal. Duidelijk het opvolgen van wijze raad op grote hoogte, ha ha ha.

Vandaag staat er varkenshaas op het menu en meloen met ham vooraf. Geen hoogstaande taferelen, maar vooral lekker ;-) Over lekker gesproken.... Alles van de Appie is mee gekomen. En zo hebben we lekkere champignon saus vanavond bij de varkenshaas. Het boodschappen doen in Nederland, was trouwens weer zalig. Het is gewoon echt thuiskomen.

Photobucket

Het koelvak met allerlei soorten (betaalbare)kaas.

Photobucket

De winterkost hoek....

Photobucket

En tig soorten krieltje in tig verschillende smaakjes!

Photobucket
Stroopwafel taartje? Helemaal nieuw voor mij ;-) Zo ook de stroopwafel vla. En zo zag ik nog meer nieuwe dingen bij de Appie. Natuurlijk raar dat ik dat zo leuk vind, maar het is echt zo. Je wilt ook niet weten wat we allemaal mee genomen hebben. Van kip-kerrie mix tot kerst stol ;-) We kunnen dus weer even voor uit.

Wat ook thuis komen was, was het weerzien van Beardies en hun baasjes in Noordwijk. Heerlijk om weer even te kunnen wandelen met ze door de duinen van Noordwijk. Het was er nu extra mooi, want er was de dag er voor sneeuw gevallen!Na afloop naar Berg & Dal voor een heerlijke pannekoek! Ook weer heel bekend.

Photobucket

Verder nog naar Rotterdam geweest op zaterdag. Naar de markt, met de mooiste bloemen voor een prikkie....En..... naar Dudok op de Meent in Rotterdam. Voor een heerlijke Dudok appeltaart punt! Naar de Koopgoot en de Hema en V&D! Grappig detail was wel dat toen we uit de parkeer garage van de V&D uit kwamen, we als eerste winkel gewoon de Subway zagen. De broodjes winkel uit Amerika, gewoon in Rotterdam! Ook een soort van thuis komen, dat dan ook wel weer.Zondag zijn we richting Beverwijk gegleden. Er lag me toch een pak sneeuw! Echt veel voor Nederlandse begrippen.

Photobucket

We kwamen daarbij ook nog langs Schiphol en daar waren ze de boel aan het aanvegen. Wij natuurlijk hopen dat die klus voor dinsdagmorgen aardig geklaard zou zijn. Want het zag er die morgen niet erg hoopvol uit in ieder geval. Ook nog even bij de Zwarte Markt gekeken daar. En daar was niet erg veel veranderd in ieder geval.

Photobucket

Deze vond ik wel grappig ;-)

Photobucket

Daarna door naar Ron's oma.

Photobucket

En Van der Valk waar we nog meer familie zouden treffen! En een lekkere kop vol erwtensoep.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Tussendoor nog naar de Ikea geweest en de voetbal vereniging de Zwervers waar mijn zus en zwager en neefje waren die dag. Hieronder de actie foto's van Dylan in de sneeuw. Hartstikke leuk om dat allemaal weer even te zien.

Photobucket

Photobucket

Het bezoek aan Ikea duurde bijelkaar 30 minuten. Een nieuw record! ;-) Maar ook weer zo vertrouwd.

Photobucket

Maandag zijn we aan het inpakken gegaan en moest ik weer afscheid nemen van mijn op de markt gekochten bloemen. Wat waren ze mooi de dubbele amarylissen!

Photobucket

Daarna ook alles in de koffers zien te krijgen. Laten we wel wezen geen makkelijke klus. Maar het is gelukt en de koffers kwamen niet boven de 23 kilo uit. Een heel gepriegel nog. Maar door al het gepak en gepas hebben we nu mooi kunnen genieten van een heerlijk stuk kerstbanketstaaf uit Nederland op deze 1e Kerstdag!

We vonden het weer super om in Nederland te zijn. Vooral om het dit keer samen met Ron allemaal te beleven. Hiervoor waren we beiden apart naar Nederland terug gegaan. We hebben er erg van genoten en wil iedereen bedanken voor de leuke tijd, de lieve en leuke dingen die we gehad en gedaan hebben. Het was weer een strak schema en hebben ook mensen niet kunnen ontmoeten, wat natuurlijk altijd moeilijk is. En ik probeer altijd van alles in die dagen te proppen, maar het wil niet altijd helemaal lukken. En dan na die dagen en 1600 km verder is het toch best wel weer moeilijk om weer afscheid te nemen van familie en vrienden in Nederland. Helaas hoort dat er ook altijd weer bij. Maar in ieder geval wensen we iedereen die we niet gezien hebben en ook de mensen die we wel gezien hebben, heerlijke feestdagen toe! Geniet er lekker van en wie weet tot ziens. In ieder geval tot blogs tot die tijd !

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Karin (dh) zei

Zo, ben weer helemaal bijgelezen! Allereerst een hele fijne Kerst gewenst voor jullie beiden. En, mijn hemel, wat een narigheid die terugvlucht van jullie; knap dat je zo rustig bent gebleven, ik kan me voorstellen dat je wel ff bij moest komen van dit 'avontuur'. Dus.. geniet maar lekker van de feestdagen en gewoon vaste grond onder je voeten!

PS..het stroopwafeltaartje van AH is tijdelijk volgens mij....was uit het feestdagen assortiment. Ik had het graag willen proeven, maar was uitverkocht hier gisteren.

Anoniem zei

Heerlijk bijgelezen!

Super dat jullie samen terug kunnen kijken op een leuke tijd in Nederland..leuk ook om al die foto`s van Rotterdam te zien, hahahaha

Groetjes Mariet

Monique (Nieuwen Oord) zei

Wat hebben jullie lekker veel gedaan!

Bianca (Hollandranch) zei

Dat ziet er echt leuk uit ! Witte kerst in Nederland en al dat lekkers (vooral Kerststol mmmmmmm)Leuk om al die foto's te zien !

Alvast een supergoed 2010 gewenst want Kerst zit er hier al weer op (lekker gewoon zaterdag vandaag ;-)

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat leuk/lekker zo'n bijna Hollands kerstmenu.

Marjon zei

Wat hebben jullie veel gedaan en gezien in Nederland zeg. Grappig om te zien dat jullie naar de Zwarte Markt in Beverwijk geweest zijn. Ik woon er vlakbij en ben er nog nooit geweest.

Leuke foto's allemaal(alleen een beetje jammer dat er een foto van het Feyenoord stadion tussenzit)

B. zei

Ook al was het maar kort, je hebt toch wel heel veel erg leuke dingen gedaan. Oh wat mis ik de appie.

Marieke zei

Was echt fantastisch jullie weer even gezien te hebben!! De wandeling was super en het eten bij Berg en Dal ook!!
Leuk om het allemaal weer even terug te lezen!
Fijne dagen en hopelijk tot gauw!!

XXXMarieke

De Hissinkjes zei

Ik zal me even snel voorstellen. Ik lees al enkele maanden "anoniem" mee op je blog. Ben het toevallig tegengekomen toen ik expat info voor de US zocht. Ik heb zelf een tijd gestudeerd in de US en ben altijd gefascineerd gebleven. Ik heb me nu netjes aangemeld als volger, dus ik kom nog vaak even gluren.
Wat een terugreis trouwens, pfff.
De beste wensen voor 2010.

Groetjes,
Patricia Hissink