woensdag 13 juli 2011

Jawel!

Hij is thuis!

Het duurde even voordat ik gisteren het telefoontje met de bevestiging kreeg, maar om half vijf mochten we komen om hem op te halen. Die middag zou dan de drain verwijderd worden bij hem en dan mocht hij mee.

Dus om half vijf meldde wij ons. Allereerst mochten we de rekening betalen.... Het was even slikken kunnen we wel stellen. Vooral het verblijf op de intensive care maakte het aanzienlijk. We werden wel steeds op de hoogte gehouden van de inmiddels gemaakte kosten door de artsen tijdens de afgelopen dagen, maar toch als je het dan kan gaan pinnen is het even slikken. Maar uiteindelijk zijn we toch wel heel blij dat we de kans hadden om hem zo beter te kunnen maken. Want in dit geval blijft het natuurlijk altijd zoiets van, beter duur, dan niet te koop. Dat is werkelijk zo, want we hebben echt mazzel gehad dat we er op tijd bij waren en we zulke goede artsen ter beschikking hadden. Dus maar snel vergeten die rekening.

Hierna duurde het nog even voordat we Stace te zien kregen. Want we kregen een hele uitleg over hoe we de voedings slang moesten doorspoelen. Dit moet twee keer daags. En moet zeggen dat het vertellen van het verhaal ingewikkelder klonk dan het in werkelijkheid doen. Daarna kregen we nog een gesprek met een chirurg en moesten we twee verschillende afspraken maken.

Eentje voor de hechtingen te verwijderen en eentje voor die voedings slang er uit te laten halen. Daarna was het wachten op de medicijnen en het speciale lichtverteerbare voer. Inmiddels was Stace er dan ook bijgehaald en terwijl we aan het wachten waren, stopten er aantal mensen bij hem om afscheid te nemen. Twee verzorgsters en nog een chirurg die we nog niet gezien hadden. De chirurg vertelde dat ze Stace aan haar man had voor gesteld toen ze gehoord had dat Stace Nederlands blafte. Hij was half Vlaams vertelde ze en hij en Stace hadden een goed gesprek gehad. Zo grappig. Stace vond haar zelf ook duidelijk geweldig. Mooi om te zien dat het echt een allemansvriendje is. En dat hij daar vast veel kuffels heeft gehad.

En toen om half zeven konden we dan eindelijk met he er vandoor! Gewapend met een zooi pillen en speciaal voer op naar huis! Was wel benieuwd wat Connor zou doen. Eerlijkheids halve moet ik zeggen dat we niet echt gemerkt hadden dat Con Stace erg miste. Buiten wel wat nu liep hij wel heel alleen door de straat te stekkeren. Maar binnen niet echt. Maar toen we binnen kwamen hoorde hij het gelijk en was toch wel blij om hem weer te zien. Stace zelf was echt niet te houden. Die ging het hele huis door om te checken of er veranderingen hadden plaats gevonden. Zo maf om te zien.

Het nieuwe speeltje dat we voor Connor hadden gekocht werd tijdens zijn checktocht gelijk
opgemerkt en in zijn bek meegenomen naar veiliger plekken :-) Daarna hebben we hem wat een gegeven en zijn pilletjes voor die avond. Beiden gingen uitermate snel naar binnen!

Hierna nog even naar buiten en toen is ie lekker gaan slapen. Tot de volgende morgen. Compleet in coma kunnen we wel stellen. Met af en toe wat heftige dromen, maar daarna even uitstrekken en een diepe "heerlijk-ik-ben-weer-thuis"-zucht. Buikie laten zien even kroelen en weer verder slapen. Zo fijn!

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat fijn dat hij weer thuis is!!
Hier ook heel wat rekeningen betaald (hart/nier) bij de dierenarts. Gelukkig maar dat we dat dan kunnen betalen..... je moet er toch niet aan denken als je dat niet kan.
Marjon

Anoniem zei

Wat heerlijk dat Stacey weer thuis is. Geniet van hem. Nu hij weer thuis is sterkt hij vast weer snel aan. Thuis is toch veel lekkerder dan in het ziekenhuis (hoe goed je er ook verzorgd wordt)

Groetjes
Marion

Jasmino zei

Wat fijn om hem weer thuis te hebben, hè?! Geweldig, geniet er maar lekker van en verwen hem met veel knuffels. Hier ook een knuffel van ons allemaal!

Zijn jullie trouwens verzekerd voor die honden, tegen ziektekosten? Wij overwegen dat wel te doen, maar twijfelen nog....

Jasmino zei

Wat fijn om hem weer thuis te hebben, hè?! Geweldig, geniet er maar lekker van en verwen hem met veel knuffels. Hier ook een knuffel van ons allemaal!

Zijn jullie trouwens verzekerd voor die honden, tegen ziektekosten? Wij overwegen dat wel te doen, maar twijfelen nog....

marijke zei

Fijn voor jullie dat hij terug thuis is!

Aïda zei

Hoera!!

Martine zei

Fantastisch om dit te lezen , je geniet er nu nog meer van na zo'n heftige emotionele week

Anoniem zei

Heerlijk te lezen dat hij weer helemaal thuis is.
Hopelijk gaat de voedings slang er ook snel uit en knapt hij weer helemaal op die bruine beer.

Tijd voor een live knuffel over een week of 12.

Erna

Marchiena zei

Heerlijk om te lezen dat het zo goed gaat.
Ik ben blij dat hij weer bij jullie thuis is.

Anoniem zei

Hé die Petra...home sweet home!!! Lekker genieten...
nog een haar-kleur-spoeling gekocht ;-)...see you Friday!!!

Knuffel voor de boys (sorry Ron, niet voor jou!), Helga

Elke zei

Ik heb de afgelopen week vaak gedacht dat je niet wilt weten wat dit allemaal kost. En inderdaad, wat een geluk dat je het kan betalen. Je zal maar een arme sloeber zijn met een hond waar je veel van houdt... :-(
Bij dierenartsen/dierenklinieken zie je toch vaak dat die mensen echt van hun patienten houden he! Als ik hier bij de dierenarts gewoon langsga om voeding te kopen, dan kent die assistente dadelijk de naam van onze hond, gewoon van buiten!

En nu snel weer heel erg genieten van de familie die weer compleet is!

ronny zei

WELKOM THUIS STACE!!!!!

Anja zei

Wat fijn dat Stacey weer thuis is.
Wat goed dat er zo'n goede dierenkliniek in de buurt zit. Het klinkt alsof ze daar ook echt om de dieren geven die ze behandelen.
Groetjes Anja L.

Marjolijne zei

Fijn dat ie weer thuis is. Wat is het toch leuk om te zien hoe de honden elkaar missen he. grappig dat hij het hele huis doorkruist om alles even te checken.

Anoniem zei

Heerlijk om te lezen Petra!
Ben erg blij voor jullie allemaal.

Gerda (Harderwijk)

Mary-Ann zei

Ben happy voor jullie allemaal !
Welkom thuis Stacey !

Hugs uit een erg nat W'veen

Anoniem zei

Fijn om te lezen dat Stacey weer thuis is!!

Groetjes, Kaar

Ineke zei

FIJN !!!

Kristel Holsbeek zei

Een beetje laat maar ben toch wel heel blij dat hij terug thuis is en dat jullie idd zulke goede artsen hadden ondanks het prijskaartje...maarja het zijn je kids hé!