dinsdag 12 juli 2011

Oepsie

Nou gisteren zou dan de dag zijn waarin zijn catheter verwijdert zou worden. Er was een heel plan van aanpak gemaakt. De slang zou er eerst half uit gehaald worden waarna er contrast vloeistof Ingespoten zou worden en dan een rontgen foto. Zo kon er goed te zien zijn of er nog lekjes zouden zijn. Indien dat het geval was kon hij makkelijker terug geplaatst worden. Helemaal fijn deze veilige aanpak.

Ware het niet dat Stace midden in de nacht het slangetje van die catheter kapot gekauwd had. Hij er dus duidelijk genoeg van gehad denk ik. De dag er voor was het hem ook al gelukt om zonder iets kapot te maken er een dopje vanaf te krijgen, waardoor alles dus in zijn kooitje leeg liep ipv de zak. En... Dat met zo'n anti bijt lampekap om is eigenlijk nog best een hele prestatie niet? En dus werd er met spoed besloten om dan die catheter maar helemaal te verwijderen zonder contrast want er moest dan toch al een nieuwe slang geplaatst worden. Oepsie....

Om 8 uur kreeg ik dan een telefoontje met het hele verhaal van de chirurg. Na dit alles werd dus het opvang containertje voor zijn wondvocht, waar vorige week al die urine in terecht kwam, nauwlettend in de gaten gehouden. En gelukkig, in de afgelopen uren was daar bijna niks bij gekomen! Pfffff pak van mijn hart. De chirurg klonk ook erg opgelucht over dat laatste feit dus hopelijk bleef dat ook zo.

Daarna werd het weer een dag vol wachten. En om half drie 's middags kreeg ik weer een telefoontje. Het zag er nog steeds goed uit. Hij had nu ook zelf geplast en dat was een
aanzienlijke hoeveelheid en als dit zo door zou gaan mocht hij morgen wellicht naar huis. Om half negen die avond mochten hem dan ook weer even zien. En oh... Wat was ie blij! Zijn staart hield niet op met kwispelen. Hij is nu ook van zijn pijn medicatie af en dat is goed te merken. Wat een energie had hij weer. We hebben zelfs even met hem gewandeld en hij liet ons ook even zien dat hij zijn poot omhoog gooien weer helemaal onder de knie had. Wat een heerlijk gezicht om te zien. Oke... Het rollade jasje maakt het geheel iets minder cool, hahaha. Maar geen hond (letterlijk) die daar naar kijkt toch?

Afijn vanmorgen zou ik rond 8 uur gebeld worden met een update hoe de nacht was gegaan. Maar om 8 uur geen telefoon. Negen uur geen telefoon... Nou is het wel zo dat geen nieuws, goed nieuws betekent in dit ziekenhuis. Want als het niet goed ging werden we steeds netjes gebeld.
Maar even voor tienen hield ik het zelf niet meer en de telefoniste zou mijn verzoek om een update door gaan geven. En even later werd ik dan gebeld door de nieuwe intern. Het ging nog steeds goed en vandaag werd zijn wondvocht opvangbakje verwijderd en zouden we hem om half 5 op mogen gaan halen!!

Yes!!! Wat was ik blij. Gelijk Ron bellen natuurlijk! Die zat ook op hete kolen natuurlijk! Stace komt huis! Wel blijft zijn voedings slang er nog in dus hij zal zijn rollade jasje nog even moeten blijven dragen ben ik bang. Maar hij slaapt vanavond weer lekker bij ons!

Groetjes Petra

17 opmerkingen:

Karla zei

Wat heerlijk voor jullie en voor Stacey! Geniet er maar van.

Martine zei

Vertroetel hem maar lekker

Anoniem zei

Oh wat een goed nieuws! Ik hoop dat jullie met zijn allen wel een oogje dicht kunnen doen vannacht, zal wel spannend zijn....
lieve groet, BiancaF

Anoniem zei

Welkom thuis Stacey.
En nu lekker vertroetelt worden

Anoniem zei

Het vorige berichtje kwam uit de schaapskuilmeer. nu maar lekker genieten met zijn alle .
Liefs Tante Con

Elke zei

JOEPIE!!!
Hoe goed ze hem ook verzorgden, wat zal hij blij zijn om weer in zijn eigen paleisje te wonen!

Petra zei

Heerlijk zeg, wat een goed nieuws! Hij zal wel lekker verwend worden ;).

Anoniem zei

Nou niet alleen jullie zaten op hete kolen.

Blij dat ie weer naar huis mag.
Dikke knuf voor jullie

Erna

Marchiena zei

Welkom thuis Stacey, fijn dat je weer terug bent.
Doe je wel rustig aan zodat je snel weer helemaal beter wordt.

Petra en Ron super dat hij weer naar huis mag!

Dikke knuffels voor de boys

Ton en Yvonne zei

Welkom thuis lieve Stacebees!
Weer heerlijk slapen op je eigen vertrouwde plekjes.
Ron en Petra geniet lekker van je bruine mannetje.
Dikke knuffels voor de boys en voor jullie!

Marjolijne zei

wat een goed nieuws. jullie zullen m zeker lekker verwennen.

Wilma R zei

Wow,
geweldig nieuws!!!
Was wel een spannende tijd hè, maar gelukkig komt alles goed..

Groetjes van Wilma uit Purmerend ( ook een hondenmoeder van 4 grote hondenkids...)

Anoniem zei

Gefeliciteerd! Fijn dat hij zo snel hersteld.
Gr, Evelyn

Mary-Ann zei

Welkom thuis Stacey ! Fijn voor jullie, nu weer aansterken en jullie genieten van het feit dat hij weer in zijn eigen omgeving is. Knuffel :)

Marjon zei

Wat fijn dat hij naar huis mag. Verwen hem maar lekker, hij heeft heel wat meegemaakt.

Ineke zei

Fijn dat Stacey vandaag (eindelijk) naar huis mag. Hopelijk is hij nu snel weer helemaal de oude.

Anja zei

Dat is goed nieuws, ik ben heel blij voor jullie allemaal!