zondag 3 juli 2011

When it rains...

It poors... Het gaat allemaal even niet zo lekker hier op het moment. Ineens komt het allemaal een beetje te gelijk. Ron is dus dinsdag naar Nederland gevlogen voor de crematie van zijn oma op donderdag. Heel fijn dat hij er bij kon zijn. Vooral als je samen bent met alle andere familie geeft dat wat afsluiting. Ron's zus heeft ook het gedichtje nog opgelezen wat ik hier op het blog had geplaatst. Heel mooi en symbolisch en zo er toch een beetje bij geweest.

Maarja... er gebeurde die donderdag hier ook van alles, want Stacey was ineens niet in orde. Hij kreeg diaree en gaf over en wilde niet meer eten... Vrijdag nog een beetje aangekeken, maar zag toen ook dat hij behoorlijke koorts had, zo'n 41 graden en voor een hond is 38,5 - 39 een beetje normaal. Hij reageerde ook niet meer zoals voorheen en dus zaterdag morgen vroeg met hem naar het NC State dierenziekenhuis gegaan.

Daar waar we jaren terug ook met hem terecht waren gekomen. Gezien zijn auto imuun verleden, is dit de beste en meest specialistisch hulp die ze hier hebben voor huisdieren. En zo werd er bloed onderzoek gedaan en urine na gekeken. Die hoor je dan al diezelfde dag, dat is op zich natuurlijk wel heel fijn. In het bloed kwam naar voren dat hij ergens een ontsteking had. En zijn urine was ook niet helemaal zuiver en dat moest nader onderzocht worden. Helaas is het hier nu 4 juli en een lang weekend voor onafhankelijkheids dag en wordt naar die urine pas weer dinsdag verder naar gekeken.

Afijn vanwege de hoge koorts moest hij op de emergency care blijven en kreeg hij gelijk een infuus met vocht en antibiotica. 's Avonds heb ik nog gebeld hoe het met hem ging en toen zouden ze hem over gaan brengen naar de intermediate care, omdat hij toch vrij stabiel bleek.

Vandaag vertelde de dokter helaas wel in ons telefoon gesprekje dat de koorts nog steeds erg hoog is en zo te zien heeft de antibiotica in de eerste nacht niet erg geholpen. En vanochtend wordt er een echo gemaakt, van zijn maag en prostaat om te kijken of daar bijzonderheden op te zien zijn. Dus we duimen dat de echo wat meer info zal geven. Zodat ze gerichter kunnen gaan behandelen.

Ron die zou eigenlijk dus woensdag terug gekomen zijn, maar heeft zaterdag zijn vlucht omgeboekt en komt nu dan vanavond al terug. Voor hem ook heel onwerkelijk zo in ene. Dacht eerst nog dat Stace niet wilde eten omdat hij Ron miste. Zo'n druif is het namelijk wel. Maar toen de koorts erbij kwam schrok ik en dacht meteen dat er meer aan de hand moest zijn. Afijn... het is dus afwachten. En ben eigenlijk ook wel heel blij dat Ron er straks ook weer is. Dat op zich zal Stace al goed doen denk ik!

Groetjes Petra

20 opmerkingen:

Aïda zei

Ach, dit ook nog erbij! Sterkte met Stace. Je voelt je zo machteloos als die diertjes ziek zijn........

Anoniem zei

Dikke kus voor jouw en Stacebeest.

Super dat je ons op de hoogte houd via FB

Erna

Miranda zei

Ah, gossie....veel sterkte voor jullie en dikken knuffies voor jullie doggies!

Anoniem zei

Och meissie wat een pech hebben jullie weer. Ga weer heel hard duimen voor Stacey. Vorige keer hielp het ook.

Groetjes en een dikke knuf voor jullie allemaal

Groetjes
Marion

Anja zei

Heel veel sterkte, hoop dat Stace snel weer opknapt. Ik zal ook duimen!

marijke zei

Slecht nieuws komt inderdaad nooit alleen. Hier wordt ook geduimd voor Stacey. Veel sterkte.

Natasja Valentijn zei

Wat een heftige week voor jullie! Ik ben nog steeds aan het duimen voor Stacey, hoor. Ik hoop zo dat het snel wat beter gaat! Sterkte voor jullie allebei!

Anna zei

Alles kwam nu tegelijk!! We duimen dat het beter gaat met Stacey.
Mooi gedicht nog voor je Oma.

Karin (dh) zei

O Peet, wat een naar bericht, fijn dat Ron wat sneller terug kon vliegen, met dit soort dingen ben je toch liever samen. Hopelijk knapt Stacey weer goed op. Sterkte hoor voor jullie allemaal.
Lieve groeten en een virtuele hug uit Den Haag.

Marchiena zei

Ik wens jullie veel sterkte, dat kunnen jullie nu wel gebruiken.
Hopelijk knapt Stacey gauw op, als je bij hem mag geef hem dan maar een hele dikke knuffel van ons.
Natuurlijk ook een knuffel voor Connor.

Elke zei

Ocharme Stacey... Hopelijk ontdekken ze snel wat er aan de hand is. Connor zal het ook wel verwarrend vinden: groot baasje weg, speelmaatje weg en vrouwtje dat zich zorgen maakt. Want die honden voelen zoiets wel aan he...
Dus: veel sterkte, en hopelijk komt alles snel terug in orde.
Gelukkig dat Ron vroeger terug kon komen.

Jasmino zei

Ik duim heel hard voor jullie en voor Stacey natuurlijk, dikke knuffel van ons!

Anoniem zei

wat fijn dat Ron weer snel bij jullie kan zijn....sterkte!
Lieve groet, BiancaF

Anoniem zei

Heel veel sterkte met Stacey.....hopelijk krabbelt die gauw weer op!
Gr, Evelyn

Anoniem zei

Hoop dat het al wat beter gaat met Stacey. Knuffels van ons voor jullie allemaal, kunnen jullie wel gebruiken in deze tijd. En we blijven natuurlijk duimen.

Groetjes, Kaar

Nel zei

Heel veel sterkte voor jullie. Fijn dat Ron toch iets eerder thuis komt.

Mary-Ann zei

Gelukkig komt Ron snel weer thuis. Fijn dat je ons zo op de hoogte houd wat betreft jullie doggie (zou Terje zeggen). Sterkte samen en knuffels voor de 4 voeters. Hugs

Anoniem zei

Heel veel sterkte Petra,we duimen ook hier voor Stacey
Groetjes Lidy

Marjon zei

Goh, ben ik even op[ vakantie geweest, lees ik al die nare berichten op je blog.
Gecondoleerd met het overlijden van Ron's oma. Fijn dat hij wel bij de crematie kon zijn.

Ik las al op facebook dat Stacey zo ziek is, het komt wel allemaal tegelijk hè! Ik hoop dat er niets ernstigs aan de hand is. Veel sterkte en een dikke knuffel.

Marjon

Kristel Holsbeek zei

Heel veel sterkte voor jullie beiden!!!
Mag je Stacey regelmatig gaan bezoeken of hoe gaat dat bij een dierenkliniek?