dinsdag 5 juli 2011

Nog meer

Vanmorgen om 8 uur werden we gebeld door de intern die Stacey verzorgd. Hij was goed de nacht door gekomen en zijn bloed druk was goed gebleven. We mochten hem weer gaan bezoeken en voor ons leek hij weer wat meer alert dan gisteren. Met behulp van de dokter en onze aanmoedigingen ging hij zelfs even opstaan en verzette een paar stapjes! Hartstikke goed om te zien!

Koorts was ook weg en in de loop van de middag zou zijn urine catheter verwijderd worden. Goede berichten allemaal. Toch in het gesprekje wat we met de chirurg hadden kwam wel naar voren dat de komende uren nog steeds heel erg spannend zijn. En het was ook nog zo dat hij totaal geen zin had in enige vorm van eten. Dus daar kwam een voedingsdeskundige voor en die zou een schema gaan maken en dan zouden ze beginnen met voeden door het slangetje in zijn buik.

Heel lief was het toen een technician die ook de verzorging van de beestjes op de IC doet, Stacey herkend had nog van 2007. Ze kwam speciaal naar ons toe. Ik had haar nog een foto van Stace gestuurd toen hij weer wat beter was toen. Ze had de foto nog steeds op haar buro staan, vertelde ze ons. Mr. Stacey noemde ze hem. Stace had dan ook weer vlechtjes in zijn haartjes welke vast door haar gemaakt waren. Dat was de vorige keer ook zo. Het is duidelijk dat hij daar in hele goede handen is hoor. Er wordt echt van alles gedaan om hem beter te krijgen.

Toen we vanavond dan weer even gingen kijken bij hem hoorde we dat het etensverhaal inmiddels een feit is en hoorde we dat hij zelfs naar buiten was geweest en zelf geplast had. Ongelooflijk! Hij was wel buiten neer gepkoft en had geen stap meer gezet. Maar hij zal er erg moe van zijn geweest. En zijn kopje ging wat minder omhoog vanavond dan in de ochtend. Maar hij had veel bereikt vandaag. Toen we weg gingen begon net het vuurwerk bij de State Fair. Gisteravond had het geregend en geonweerd, dus was het vuurwerk voor 4 juli in Raleigh uitgesteld tot vandaag.

Ik had me er van te voren nog een beetje druk om gemaakt want het dieren ziekenhuis ligt er gelijk naast. Stace vind vuurwerk niet zo prettig meer de laatste jaren en maakt zich er best druk om. (lees pissig en gaat loeien) Maar werd me verteld, in het gebouw zou je er niks van horen..... Nou eerst zien en dan geloven. Dus netjes gewacht tot het vuurwerk begon. En jawel zeg.... Je hoorde er echt heel weinig van! Het kwam heel erg gedempt door. Dat het niet te herkennen was als vuurwerk! En Stace lag vast in diepe slaap inmiddels........ Ons voornemen is om dat vanavond ook zelf goed te gaan doen want de voorgaande nachtjes waren toch wat onrustig. Afgelopen nacht had ik namelijk om drie uur (na lang piekeren) nog even hoge nood om te bellen hoe het met hem ging. En gelukkig mag je altijd bellen. Althans dat zeggen ze en dat is natuurlijk niet tegen dovemans oren! Je krijgt dan wel maar een globale melding, maar altijd beter dan niets natuurlijk. Maar ik had de mazzel om meteen 1 van de nacht artsen aan de telefoon te krijgen en dus kon hij me toen al vertellen dat het goed ging met zijn bloeddruk en dat hijmeven gezeten had. Goede hoop gevende berichtjes dus! En daarna heb ik dan ook een paar uurtjes geslapen ;-)

Vanacht is het plan om gewoon door te slapen en dat we zelf ook even bijtanken en de nodige slaap uurtjes weer tot ons krijgen. Dus daar ga ik nu gelijk aan werken!

Groetjes Petra

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo dan dat gaat de goeie kant op.
Go Stacy!!!!!!!!!

Erna

Miranda zei

Goed nieuws gelukkig...zelfs hier, zo ver weg, bleef mijn gedachten bij jullie! Goed te horen dat Mr Stacy zo erg zijn best doet.

ineke zei

Gelukkig, goed nieuws op de vroege morgen. Wie weet loopt Mr Stacy over een paar dagen weer lekker bij jullie thuis rond te huppelen.

Car zei

Goed nieuws, wat fijn dat er soms toch een engeltje op je schouder blijkt te zitten

Anja zei

Dat is goed nieuws, fijn om te horen. Hopelijk gaat het nu elke dag beter met die boef!!

ronny zei

Gelukkig goed nieuws!!!!!

Anoniem zei

Goed nieuws Peetje dat geeft de burger weer moed. En zoals we al zeiden Mijnheer de Bruin blijft doorknokken.

Dikke kus en poot aan je viervoeters vanuit Soesterhill

Jasmino zei

Go, Stacey, Go! Geweldig dat het goed lijkt te gaan. Toi toi toi voor de laatste kritische uren.

Veel liefs en dikke knuffels, ook van onze twee viervoeters Demi en Bruno.

Anoniem zei

Hang in there Stace!!! Wat een verhaal, kreeg er tranen van in mn ogen (moest gelijk weer aan mijn Jack Russells denken die ik 17 jaar gehad heb...).
Groetjes en ik hoop dat jullie een beetje geslapen hebben.
Gr, Evelyn

Anoniem zei

Hoi, ZO dat is goed om te lezen. Heel geruststellend voor je. Probeer je rust te pakken die je pakken en kan en heel veel sterkte allemaal. Veel liefs, Ingrid

Anoniem zei

Hoop dat stacey snel herstelt en dat jjullie nog fijne jaren met hem en connor beleven.
We leven met jullie mee vanuit Zeist
Een knuffel van Pepper voor zijn broer

Martine en Pepper en Joey

Elke zei

Weeral een stap verder!
En zorg dat je zeker ook wat krachten opdoet, want als hij thuiskomt zal hij ook nog wel extra zorg en aandacht nodig hebben?

Anoniem zei

Zoals ik je zei wat ik kan kan Stace 10x beter! Gelukkig hele positieve berichten weer. Slapen jullie maar even lekker bij dan zie je het zelf ook allemaal weer helder! Knuffs Ann

Anna zei

Gelukkig wat betere berichten, we kunnen nu wel weer goed nieuws gebruiken!!!
We houden moed.

Karin (dh) zei

O Petra, wat ben ik blij het goede nieuws te lezen en wat zullen jullie lekker hebben geslapen na al die turbulentie, moest trouwens wel lachen om die koffers die nog op de band hobbelden :-).

Ik blijf aan jullie en speciaal aan Stacey denken hoor!